Jump to content

•  

Photo
- - - - -

E320 CDI

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 apex926

apex926

Прохождащ

• Нови потребители
  • 1 Posts:
  • Град:Sofia

Posted 23 May 2011 - 12:28

tarsq si 2000-2002 Mercedes Benz E320 cdi 197kc avtomatik.kakvo vi e mnenieto za tozi dvigatel?i kato cqlo za kolata.tarsq za 9000 -11 000 lv

Търся си 2000-20002 Мерцедес Бенц Е320 цди 197кс автоматик.
Какво ви е мнението за този двигател ? И като цяло за колата
Търся за 9000-11 000 лв.

п.с Добре дошъл,този път поправям латиницата , но от другия път пиши на кирилица моля. Също така не е лошо да прочетеш правилата като цяло.

Edited by hammer^BaTe, 23 May 2011 - 13:31 .

• 0

#2 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,634 Posts:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Posted 23 May 2011 - 15:32

Ами като за двигател,много добре си се насочил.320 цди е един от най добрите изработки.
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#3 MSG

MSG

Прохождащ

• Нови потребители
  • 3 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W210 E 320 CDI 2000

Posted 24 May 2011 - 10:32

Аз се сдобих с точно такъв преди 2 месеца. Като автомобил и като мотор е страхотен. За здравина и друго още нямам достатъчно личен опит. Ако се върна сега назад, пак такъв бих купил!
  • 0

#4 sando5

sando5

Чирак

• Потребители на форума
  • 138 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:шах
  • Автомобил:
    MB E250TD98 и Пежо405

Posted 30 May 2011 - 09:48

Дано следващия ми мерцедес да е точно Е320 CDI.
  • 0

#5 sakata

sakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 724 Posts:
  • Автомобил:
    W210 E320T CDI
Garage View Garage

Posted 30 May 2011 - 10:04

Имам едно комби с този мотор и автоматична кутия от 6месеца. Много добра комбинация - пъргав, тих, комфортен, просторен и икономичен за големината и вървежа си. Ако имате по-конкретни въпроси - питайте.

Не е добра идея да се кара из София, особено на кратки разстояния до 10км. По-добре с такси :)
  • 0
I expect nothing. I fear no one. I am free.

#6 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1,953 Posts:

Posted 30 May 2011 - 10:06

това последното не го разбрах - може ли да поясниш защо не е добре да се кара в софия ?
  • 0

#7 sakata

sakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 724 Posts:
  • Автомобил:
    W210 E320T CDI
Garage View Garage

Posted 30 May 2011 - 10:21

Имах предвид разхода, зимата я карах на по 7км, по компютър тръгваше от 25/100 и финишира на 15/100. Не твърдя със сигурност на 100% но сумарно за 15ина километра броено със чакането по светофари и задръствания - за едно отиване и после връщане до работат - сигурно гори между 3-4литра нафта цената(по компютър пак) на които цената приближава тази на таксито :) Но може и да греша и тези сметки да не са много верни, иначе е голям fun с 320CDI да се возиш с ~200 коня напред-назад.

Една смешна случка в този ред на мисли - ходихме на цирк с детето и там имаше яздене на понита срещу 3лв, то като всяко дете пожела да се вози(защото те искат всичко) и аз му викам - само един кон... за 3лв?!? после ще те повозя в Мерцедеса с 200коня...
Човека дето даваше понитата ни чу и яко се разхили :)
  • 0

#8 kuhcho

kuhcho

Чирак

• Потребители на форума
  • 69 Posts:
  • Град:Варна
  • Интереси:Mercedes-Benz, Информационни Технологии, Музика
  • Автомобил:
    E320 T CDI S210 Avantgarde
Garage View Garage

Posted 09 August 2011 - 16:19

Взимай, колега, взимай!
Но внимавай при избора.
Като върви на място и форсираш гледай да не пуши бял, син, сив и какъвто и да било друг дим освен черен.
Задължително на студен двигател при палене се вслушай да няма тракане и хлопане първите минута-две.
Поразходи я 10-20км да загрее антифриз, масла и т.н. и намачкай газта до долу.
Кик дауна трябва да е на лице, около 80-90км/ч си поиграй с педала.
Накарай скоростната кутия да превключва на годна и долна предавка.
Ако вместо удряне, хлопане и чукане едва усещаш смяната на предавките, вади парите и плащай.
За дребни забележки по купе, шаси и интериор, ти сам си определяш с какво можеш да направиш компромис и с какво не.
Аз от една седмица съм горд собственик на E320 CDI комби 2000г. автомат и съм доволен, по-доволен, най-доволен, че и отгоре.
На дълъг път София-Сливен на автопилот с още един човек, багаж и включен климатроник + работа на място (около 15 мин.) ми даде разход 6.6/100.
Attached File  IMAG0076.jpg   229.91K   49 downloads
В града ме плаши с 12-13-14 (според компютъра), но аз на разход съм свикнал, а и още не съм се научил да я карам.
От 2.6 бензин с ръчни минах директно на 3.2 дизел автоматик.
Стария Мечо вадеше уникално добър звук, но този като го настъпах и едва не оплесках гащите от кеф. :tongue4:
  • 0
Мерцедес не е марка автомобил, а начин на живот!
Публикувано изображение

#9 sakata

sakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 724 Posts:
  • Автомобил:
    W210 E320T CDI
Garage View Garage

Posted 09 August 2011 - 16:38

kuhcho, чакаме повече снимки на новото комби :)
  • 0

#10 kuhcho

kuhcho

Чирак

• Потребители на форума
  • 69 Posts:
  • Град:Варна
  • Интереси:Mercedes-Benz, Информационни Технологии, Музика
  • Автомобил:
    E320 T CDI S210 Avantgarde
Garage View Garage

Posted 09 August 2011 - 17:06

kuhcho, чакаме повече снимки на новото комби :)

Заповядай, колега! ;)

http://forums.mbclub...ndpost&p=239504

А м/у другото колкото повече се рушкам из Интернет, толкова повече се убеждавам, че е S210.
Реално не знам разликата м/у W210 и S210, но според ТОЗИ сайт излиза така.
Сравнявах една по една всички екстри откъм сигурност, интериор и екстериор и едно към едно си съвпадат.
Просто няма нещо, което да го няма в тази кола... включително и опционалните екстри.
Двигател, разход, трансмисия... всичко едно към едно си съвпада.

Лошо, че на братушките VIN декодера им не работи. Така щях да знам със сигурност. :(
  • 0
Мерцедес не е марка автомобил, а начин на живот!
Публикувано изображение

#11 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,721 Posts:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Posted 09 August 2011 - 22:49

Взимай, колега, взимай!
Но внимавай при избора.
Като върви на място и форсираш гледай да не пуши бял, син, сив и какъвто и да било друг дим освен черен.
Задължително на студен двигател при палене се вслушай да няма тракане и хлопане първите минута-две.
Поразходи я 10-20км да загрее антифриз, масла и т.н. и намачкай газта до долу.
Кик дауна трябва да е на лице, около 80-90км/ч си поиграй с педала.
Накарай скоростната кутия да превключва на годна и долна предавка.
Ако вместо удряне, хлопане и чукане едва усещаш смяната на предавките, вади парите и плащай.
За дребни забележки по купе, шаси и интериор, ти сам си определяш с какво можеш да направиш компромис и с какво не.
Аз от една седмица съм горд собственик на E320 CDI комби 2000г. автомат и съм доволен, по-доволен, най-доволен, че и отгоре.
На дълъг път София-Сливен на автопилот с още един човек, багаж и включен климатроник + работа на място (около 15 мин.) ми даде разход 6.6/100.
Attached File  IMAG0076.jpg   229.91K   49 downloads
В града ме плаши с 12-13-14 (според компютъра), но аз на разход съм свикнал, а и още не съм се научил да я карам.
От 2.6 бензин с ръчни минах директно на 3.2 дизел автоматик.
Стария Мечо вадеше уникално добър звук, но този като го настъпах и едва не оплесках гащите от кеф. :tongue4:

Ако пускаш авто пилота 40-50 км/ч преди 160, ще виждаш и поне половин литър по-нисък разход, ама то кефа цена нема, така че ... Кво ли ти говоря, като и аз пускам моя автопилот, така че все да показва между 6 и 7 разход по магистралата...
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users