Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Предна лява врата-ограничителПробллем при отваряне и затваряне

• Please log in to reply
23 мнения по тази тема

#1 220TE

220TE

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Мercedes-Benz 124 Sportline / 220TE/ ,110KW , X.1992г.

Публикувано 12 май 2011 - 13:14

:flagMB new: А здравейте и дайте акъл?Онзи ден като отварям шофьорската врата се чу яко изпукване и от тогава при отваряне и затваряне има проблем и се чува това грозно яко изпукване и трясък/на две степени/.Преди при отваряне и затваряне се усеща /ама меко/ на две степени че има някакво ограничение направено с цел да не се отметне вратата при силен вятър например/.Ясно ми е че вътре или водач или пружинка или планка се е прецакала,ама не съм махал кората на врата на Мерцедес 124 досега и се притеснявам да не поломя нещата.Ако някой има опит нека сподели как се сваля кората евентуално да си отстраня проблема.Или пък даите съвет при кой в София да отида да оправи белята. :dontknow:
  • 0

#2 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 12 май 2011 - 14:46

Търсачката колега -е голямо нещо :)
заповядай
как да свалим кората вратата-вижте линковете в темата

Благодаря на колегите които са оформили дадената от мен тема
:allhail: :flagMB new:
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#3 220TE

220TE

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 12 май 2011 - 15:08

Търсачката колега -е голямо нещо :)
заповядай
как да свалим кората вратата-вижте линковете в темата

Благодаря на колегите които са оформили дадената от мен тема
:allhail: :flagMB new:

:icon_coolgrin: Вярно така е .Благодаря!
  • 0

#4 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 12 май 2011 - 16:05

Ограничителя така или иначе вече е потрошен.
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#5 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 май 2011 - 21:32

Пробвай да затегнеш болта който ще видиш на вратата непосредствено до ограничителя 6 мм с камъче 10. Помага.
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#6 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:

Публикувано 12 май 2011 - 22:40

Ограничителя представлява,пе-образен плъзгач,метална планка с пластмасова втулка,две големи сачми и идна яка пружина между тях.Поради липса на смазка,всичко вече е късно.Иначе голямо обяснение направих. :beer: :lol:
Мисля си,че съм възстановявал такава чопрантия,ама не си спомнях точно какво се променяше.Като го разглобиш огледай го добре и ще се сетиш нещо или пък си купи втора употреба,смажи го и го монтирай.
  • 0

#7 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 май 2011 - 23:22

Не ми се е налагало да отварям такава джаджа но определено е доста тежка. Подмятам една,чака да я слагам. Иначе не би ли трябвало преди да се строши поне да задържа,да прави мизерии? Случвало ми се е да се рахлаби това болте и щрака като уаз. Едно пък едва го отвих да го демонтирам,беше му завлякла резбата...и пак щракане.
  • 0

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#8 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:

Публикувано 12 май 2011 - 23:46

Не ми се е налагало да отварям такава джаджа но определено е доста тежка. Подмятам една,чака да я слагам. Иначе не би ли трябвало преди да се строши поне да задържа,да прави мизерии? Случвало ми се е да се рахлаби това болте и щрака като уаз. Едно пък едва го отвих да го демонтирам,беше му завлякла резбата...и пак щракане.

Всъщност представи си пластмасов цилиндър,в който има пружина и от двата края две големи съчми.Тези съчми се плъзгат,по надупчена релса и викат щрак,щрак.В ситуацията се преебава пластмасовия цилиндър.
  • 0

#9 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 май 2011 - 00:07

Всъщност представи си пластмасов цилиндър,в който има пружина и от двата края две големи съчми.Тези съчми се плъзгат,по надупчена релса и викат щрак,щрак.В ситуацията се преебава пластмасовия цилиндър.

Сигурно е френски. :) :beer:
  • 0

#10 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1255 Мнения:

Публикувано 13 май 2011 - 07:57

Колега, не си губи времето.

Ремонтира се, като си купиш нов - на крупната сума от десетина лева, ако се не лъжа.

Никакви други ремонти не помагат.

И си носи едно ключе 10 на удобно място, че като ти заклини ограничителя, да може да го откачиш, че инак ще караш с отворена врата ;)

Има и още един пиниз, ама ще пиша за него, като се похвалиш, че си си взел нов ограничител.
  • 0

#11 220TE

220TE

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 13 май 2011 - 09:26

Колега, не си губи времето.

Ремонтира се, като си купиш нов - на крупната сума от десетина лева, ако се не лъжа.

Никакви други ремонти не помагат.

И си носи едно ключе 10 на удобно място, че като ти заклини ограничителя, да може да го откачиш, че инак ще караш с отворена врата ;)

Има и още един пиниз, ама ще пиша за него, като се похвалиш, че си си взел нов ограничител.

:kill_myself: Комплекта гаечни ключове и отверки винаги са в колата.Пробвах да завия болта още преди да коментираме по темата ама ефект нула, после тръгнах да развивам и то взе че падна гайката вътре във вратата...Ама това на първо четене само за заигравка...Смазка има много така си го е направил германеца...Убеден съм че е потрошено вътре и ще купувам втора употреба ама първо ще отворя и демонтирам счупеното и после ще диря такава част по автоморгите.Ще дам ино по случая като го приключа!Само време да ми остане че нещо ми е кът напоследък...
  • 0

#12 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1255 Мнения:

Публикувано 13 май 2011 - 09:28

• 0

#13 220TE

220TE

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 13 май 2011 - 09:55

:icon_coolgrin: По-хубаво от новото няма.Ще търся първо нов комплект ама дали ще е 10-20лв ??? Благодаря че ми обърна внимание с думата "НОВ".Преди години ми бяха поломили преден мигач на пасата и тръгнах да търся мигач.За голямо мое учудване за НОВ мигач платих "огромната" сума 15лв. та нямаше смисъл да търся употребяван.Дано и тук случая е подобен...
  • 0

#14 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1255 Мнения:

Публикувано 13 май 2011 - 10:32

на тебе не ти трябва комплект, а само преден ляв ограничител.
Другите са ти ОК, освен ако автобила е бил такси, но тогава щеше да разбереш, дори само по факта, че шофьорския ограничител щеше да си замине последен.

Сменяй с нов, не се престаравай със смазването му - излишно е..

Ако се беше сетил да размениш местата на два ограничителя, щеше да изкара още 20 години
  • 0

#15 220TE

220TE

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 13 май 2011 - 11:41

на тебе не ти трябва комплект, а само преден ляв ограничител.
Другите са ти ОК, освен ако автобила е бил такси, но тогава щеше да разбереш, дори само по факта, че шофьорския ограничител щеше да си замине последен.

Сменяй с нов, не се престаравай със смазването му - излишно е..

Ако се беше сетил да размениш местата на два ограничителя, щеше да изкара още 20 години

:kill_myself: Под комплект имах предвид джаджата само за предна лява врата...А че Меро не е бил таксе е пределно ясно...Па тоя ограничител не ме попита предварително дали може да се счупи и затова ще го уволнявам.Благодарско за мненията...Хубаво нещо е МБ форума :hooray:
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни