Jump to content

•  

Photo
- - - - -

въпрос за аудиоще работи ли волана ако ...?

• Please log in to reply
22 replies to this topic

#1 mmitkom

mmitkom

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 27 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    mercedes C180 sport cupe

Posted 19 April 2011 - 09:29

Ще работят ли копчетата на волана ако на мястото на фабричния касетофон сложа друг?

Attached Files

• 0

#2 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,501 Posts:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 19 April 2011 - 12:33

Ако сложиш друг - зависи от другия... и зависи коя година и кой модел е колата... при по-старите модели е с CAN-BUS, а при по-новите е MOST. Ако си с MOST - има доста нови модели аудио, които ще работят, ако си с CAN-BUS - ще работят копчетата с някои Pioner, но с преходник, както и доста от моделите за фабрично вграждане.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#3 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,721 Posts:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Posted 19 April 2011 - 13:04

Ако сложиш друг - зависи от другия... и зависи коя година и кой модел е колата... при по-старите модели е с CAN-BUS, а при по-новите е MOST. Ако си с MOST - има доста нови модели аудио, които ще работят, ако си с CAN-BUS - ще работят копчетата с някои Pioner, но с преходник, както и доста от моделите за фабрично вграждане.

Ако се не лъжа CAN е по меднда двойка жици, а MOST по потика, кое е по-новото според мен не е важно, но до колкото знам двете имат различни приложения, демек едното си е за мултимедия MOST, а пък CAN си е за комуникация между модулите на автомобила.
За повече инфо колегата да чете тук.
Описание на кое какво е тук.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#4 mmitkom

mmitkom

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 27 Posts:
  • Автомобил:
    mercedes C180 sport cupe

Posted 20 April 2011 - 08:31

Колата е модел C 180 ноември 2001, а касетофона е Sony CDX-GT424U,купих го преди около 4 години и съм много доволен от него.Заслужава ли си да го слагам на мерцедеса?

Attached Files

• 0

#5 sakata

sakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 724 Posts:
  • Автомобил:
    W210 E320T CDI
Garage View Garage

Posted 20 April 2011 - 08:56

Без да натрапвам мнението си бих казал:
- Митко не загрозявай хубавата кола, това не е ДЕУ. Аз никога не бих сложил касетофон различен от оригиналния. Виж ако оригиналния липсва този става докато си намериш оригинален :)
  • 0
I expect nothing. I fear no one. I am free.

#6 mmitkom

mmitkom

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 27 Posts:
  • Автомобил:
    mercedes C180 sport cupe

Posted 20 April 2011 - 10:45

Мисля че си прав колега, за това хората са измислили адапторна касетка за която си закачам I Pod а с 16gb музика на него,а качеството на звука става .:) А за касетофона май ще търся купувач .Благодаря за съветите.
  • 0

#7 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8,418 Posts:
  • Автомобил:
    бял

User's Awards

3
16
3
2
Garage View Garage

Posted 20 April 2011 - 11:53

Aбе аз съм с различен от оригиналния, дори мога да му подкарам копчетата от волана ;)
Само че новия ми свети като оригиналния :)

Продават и китове за връзване към бутоните на волана, не е по оптика сигнала. Ама кита струва 100ина евро. За 2 копчета, мисля че мога да пропусна. Дори и телефона не го ползвам през колоните.
  • 0

#8 mmitkom

mmitkom

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 27 Posts:
  • Автомобил:
    mercedes C180 sport cupe

Posted 20 April 2011 - 17:29

Ти как виждаш това Sony в мерцедеса?
  • 0

#9 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8,418 Posts:
  • Автомобил:
    бял

User's Awards

3
16
3
2
Garage View Garage

Posted 20 April 2011 - 17:36

Aко се смени подсветката на жълтеникаво/оранжева и се изтрият милионите надписи от панела, идеално го виждам.
(ако въпросът е към мен разбира се)

Aз съм с такъв (снимката не е от моята кола), и си свети идеално, свири още по-добре и животът е песен!
Публикувано изображение
  • 0

#10 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W202 C 200 CDI 2000г T VITO 110 CDI 2000г CLC 203 220 CDI 2002г 143Hp

Posted 20 April 2011 - 21:27

Според мен звука и качеството на фабричното аудио са доста незадоволителни.То става за хора от типа" бе пусни там нещо да дрънка" и "слушам всичко".това си е мое мнение,падам си по качествен и плътен звук,какъвто не съм намерил в нито една фабрична музика.
  • 0

#11 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,721 Posts:
  • Автомобил:

Posted 20 April 2011 - 21:50

Според мен звука и качеството на фабричното аудио са доста незадоволителни.То става за хора от типа" бе пусни там нещо да дрънка" и "слушам всичко".това си е мое мнение,падам си по качествен и плътен звук,какъвто не съм намерил в нито една фабрична музика.

Колега,
Аз съм подобен, на описаните от теб хора - пусни там нещо да дрънка, но не и слушам всичко.
Ти като се качваш в колата, се качваш за да слушаш качествен звук ли? Щото ако е така, то трябва да си дал два пъти повече пари да изолираш паразитните шумове и за акустика, отколото да имаш качествен звук. Или казваш заводкста звукоизолация и акустика са перфектни, само читавата музика и липсва на колата?
Според мен заводското аудио си е перфектно за не тренираното средностатистичеко ухо, а всичко останало е въпрос на гъзария и пари.
Имам един приятел, голям фен на силната музика(подчертавам силнач!), та той си е сложил в багажника един от ония говорители за масово озвучаване на мероприятия на открито и като нажули музиката насекомите в колата почват да пикират в агония, но за него музиката му е върха на нанотехнологиите, уникална и ненадмината в нашата галактика и най-важното - не е заводска, а къстъм мейд, сам си я е правил!
  • 0

#12 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W202 C 200 CDI 2000г T VITO 110 CDI 2000г CLC 203 220 CDI 2002г 143Hp

Posted 21 April 2011 - 06:43

Ами някъде бях писал скоро със снимки каква звукоизолация съм си сложил в колата.Цялата кола е звукоизолирана със американска трислойна звукоизолация на SТР silent coat.За аудото,колоните и стъпалата вкл. и кабелите са на Pioneer от висолките А класове.Средно силна е,но е доста качествена.В багажника касата ми е с 12 инчов бас не знам точно дали е за масови озвучавания Публикувано изображениеЗа мен хубавото аудио е като го слушаш тихо около 12-15 напр. Barry White,Chicago или Eagles да ти пеят на ушенце,крачолите ти да потреперват от дълбокия бас. Парите са колкото запазена астра на старо,но кефа като се качиш да чуеш е голям.
  • 0

#13 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,721 Posts:
  • Автомобил:

Posted 21 April 2011 - 08:04

Ами някъде бях писал скоро със снимки каква звукоизолация съм си сложил в колата.Цялата кола е звукоизолирана със американска трислойна звукоизолация на SТР silent coat.За аудото,колоните и стъпалата вкл. и кабелите са на Pioneer от висолките А класове.Средно силна е,но е доста качествена.В багажника касата ми е с 12 инчов бас не знам точно дали е за масови озвучавания Публикувано изображениеЗа мен хубавото аудио е като го слушаш тихо около 12-15 напр. Barry White,Chicago или Eagles да ти пеят на ушенце,крачолите ти да потреперват от дълбокия бас. Парите са колкото запазена астра на старо,но кефа като се качиш да чуеш е голям.

Евалата! Направо ми се прииска да послушам Бари Уайт в колата ти... кога ще можеш да демонстрираш, биричката от мен?
  • 0

#14 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8,418 Posts:
  • Автомобил:
    бял

User's Awards

3
16
3
2
Garage View Garage

Posted 21 April 2011 - 11:52

Аз съм просто с добре сложена вата в корите и почти фабрично аудио ;) Навит съм да сравним разликите :)
Като се замисля, не съм си пускал Бари Уайт в колата, че ми минават само разни мисли тогава :)
  • 0

#15 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,112 Posts:
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
Garage View Garage

Posted 21 April 2011 - 13:02

Аз съм си доволен от фабричната музика, все пак е BOSE.. Също на Volvo S80 му е страхотна музиката.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users