Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Претрисане на празен ход (студен двигател)

• Please log in to reply
30 мнения по тази тема

#1 Orlio

Orlio

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 24 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    W202 C200 136 к.с.

Публикувано 13 април 2011 - 19:40

Здравейте колеги всички консумативи съм сменил без горивен филтър и свещи....забелязвам че сутрин в гаража колата 1-2 мин претриса на празен ход...просто двигателя не работи равномерно....възможно ли е това да е от свещите.....иначе като загрее малко и няма абсолютно никакво тресене....та къде да се ориентирам.....аз така или не смятам да сменям свещите с Беру,че тез кой знае от колко време са....но ако е от свещите не би ли трябвало и като е загряла да прави номера....
Също така днеска като си пуснах климатроника и натиснах АУТО да видя какво прави....и не мога да го изключа как се изключва с повторно натискане подължава да си свети червената лампичка?
Автомобил:W202 C200 136 к.с

Този пост е редактиран от SAMURAIJACK: 13 април 2011 - 20:13

• 0

#2 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 13 април 2011 - 23:09

Е,че смени ги тия свещи,че после да не търсиш и кабели.
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#3 Orlio

Orlio

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 24 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 C200 136 к.с.

Публикувано 15 април 2011 - 17:35

Е,че смени ги тия свещи,че после да не търсиш и кабели.

Мен най-вече ме интересува дали може да е от свещите защото ако беше от тях не би ли трябвало постоянно да прави проблеми и да прекъсва
  • 0

#4 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8420 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 април 2011 - 18:00

http://forums.mbclub...showtopic=20583
  • 0

#5 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 април 2011 - 19:34

не би ли трябвало постоянно да прави проблеми и да прекъсва

Не е задължително,на някой свещи на топло им е по лесно.

Опитай да уточниш...

Мотора опитва ли се да изгасне след студеният старт или заработва нормално?

Какви са оборотите веднага след студеният старт,след 1 минута и след като загрее?
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#6 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W202 C 200 CDI 2000г T VITO 110 CDI 2000г CLC 203 220 CDI 2002г 143Hp

Публикувано 16 април 2011 - 17:21

Също така днеска като си пуснах климатроника и натиснах АУТО да видя какво прави....и не мога да го изключа как се изключва с повторно натискане подължава да си свети червената лампичка?
Автомобил:W202 C200 136 к.с

Ами ако ти свети червената лампа на бутона ЕС,то значи,че климатика ти НЕработи,когато климатика работи,то червената лампа НЕсвети.
  • 0

#7 Orlio

Orlio

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 24 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 C200 136 к.с.

Публикувано 19 април 2011 - 17:22

Не е задължително,на някой свещи на топло им е по лесно.

Опитай да уточниш...

Мотора опитва ли се да изгасне след студеният старт или заработва нормално?

Какви са оборотите веднага след студеният старт,след 1 минута и след като загрее?

Значи като запаля сутрин в гаража...и направо си гасне (ако не давам газ през това време след запалването).....но някой път не изгасва а само претриса здраво....след 1 мин започва да отихва,а след 3-4 мин вече оборотите са нормални.
  • 0

#8 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 април 2011 - 20:36

Този член трябва да го погледне майстор,много неща може да са.Трябва да се направят някой замервания,защото ние ако ти казваме от кво да започнеш,ще ти излезе много скъпо,например незнаем дали температурният датчик ти е здрав,как да ти кажеме смени първо него.Има вероятност проблема ти да е малък или друг,като например дали клапата получава и отдава ел.захранвания и потоци-съществува ли връзка между нея и другите компоненти от които зависи.Без тази връзка не се завърта стъпковият потор който трябва да позиционира клапата на правилното място за да може студеният мотор да вземе повече въздух,понеже биметалната пластина я е затворила до край и като не смучка кислород,как да работи.Така нареченият електрически всмукач. :icon_coolgrin:
Трябва да отидеш при приятел или при приятел на приятел защото ако е несъвестен непознат те чака гърч!

Първото нещо което ще ти кажат е да си смениш дросела и ше се изпънеш от цената.

Тук в този сайт колега,има много теми за пустата дросел клапа и за подобно притрисане.Ако ще си я правиш сам е хубаво да попрочетеш някой теми свързани с проблема.Твоят мотор е същият като на някой 124,210,Ц серия.Като скиваш че става дума за М111,четеш.
Бихме помогнали със къси съветчета но като го има написано защо да се потретва и........

Мисля че модераторите биха ти помогнали с някой линк. :flagMB new:
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#9 X-Light

X-Light

Чирак

• Потребители на форума
  • 152 Мнения:
  • Град:Бургас/София
  • Автомобил:
    CLK W208 2.0 Kompressor 192 PS

Публикувано 19 април 2011 - 23:15

Колегата Liloff е дал доста полезен линк. Аз имах същия проблем, но не ми е гаснела колата, а просто двигателя "люлееше" на празен ход отчетливо. Днес си купих 1 спрей за почистване на карбуратори (за 5лв), отворих и напръсках обилно дросела (при мен не беше много омаслен). Също така понапръсках и по маркучите, които са около този дросел и ефекта беше, че не можах да запаля без да дам газ. :blink: След това обаче, колата поработи 4-5 мин на празен ход и се нормализира работата (компютъра се настрои). Покарах я няколко километра, за да се махнат гадните налепи и трябва да призная, че още не мога да сваля усмивката от лицето си... :bigemo_harabe_net-110: Не само, че проблемът ми се реши, но и сега поведението и се подобри осезаемо. Съветвам те да почистиш въпросния дросел. Ще ти отнеме не повече от час с търсенето на спрея, но може да ти спести доста главоболия. Също така виж къде ти се намира дебитомера и напръскай и него (без да го разглобяваш, просто пръсни през тръбите). При мен се намира в една тръба, срещу компресора на климатика.
  • 0

Публикувано изображение
The best or nothing.

#10 crush

crush

Напреднал

• Потребители на форума
  • 451 Мнения:
  • Интереси:Автомобилни климатични системи
    Газови инжекциони
  • Автомобил:
    Ford Fusion '04 1.4 16V

Публикувано 20 април 2011 - 09:17

X-Light, очаквай скоро време да ти се появи проблем, затова че си напръскал с този спрей. А той ще бъде изразен в кофти работи като натискаш рязко педала на газта или отпускаш, колата ще подскача и забива муцуна. Ако ти се случи, едно ново обучение на дросела през компютър ще ти оправи проблема. Аз напръсках така със спрей на Ксенум ( която е доста хвалена марка и струва в пъти по 5 лв. ), първоначално държеше 1500 оборота на място първите 15-20 минути и после падаше на 1000...и така 2-3 седмици, после се нормализира и след още 1 седмица стана, това, което описах по-горе. А на спрея специално пишеше на видно място "ECU controled engines"! Иначе е супер агресивен, признал съм го - сваля ми масло от пръста от с едно пръсване, направо го издухва и се изпарява мигновено. Ако някой иска, ще му услужа да си пръсне. Аз лично не бих го пробвал пак. А пък дебитомера хич не го пръскайте със спрейчета за 5 лв.
  • 0
http://www.CarProfi-BG.com/
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!

#11 Orlio

Orlio

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 24 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 C200 136 к.с.

Публикувано 20 април 2011 - 17:42

Ходих при доверен човек на диагностика...човека е добър.Прегледа ми дебитомера(с компютър),свещите ги изкара всичките бяха си с керемиден цвят и ми каза да не си помислям да ги сменям още са си оригиналните бош супер.След това изкара кабелите и тях замери добре са и единствено се осъмни в това,че и двете бобинки имат много ама много малка пукнатина почти не се вижда и ми каза,че и това може да е проблема,но не е сигурен защото когато колата беше на диагностика беше загряла и каза,че не може да определи дали е от тях в момента.След това закачи жиците на ламба контрола излезе на PC-то с идеална графика.Гледа дросела и с ръка пипна клапата остана малко черничко по ръката му,но каза че за да има проблем трябва да има нагар това не било никакав проблем.И така нищо не откри каза,че колата трябва да остане там вечерта,че да може при паленето дето го прави този проблем 1-2 мин да пробва разни работи.
  • 0

#12 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:

Публикувано 20 април 2011 - 19:30

още са си оригиналните бош супер

Браво,браво.Като се замисля,направо са си ценен експонат.
Иначе всичко си е наред,пък колата не я бива.Чудна работа.
  • 0

#13 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 20 април 2011 - 21:31

още са си оригиналните бош супер

Браво,браво.Като се замисля,направо са си ценен експонат.
Иначе всичко си е наред,пък колата не я бива.Чудна работа.

Абе колега, ти какво искаш, чисто нови свещи на 15 години и има няма 120-150 хил. км.(според продавача), с прекрасен керемиден цвят, да се подменят с нови ли? Я веднага да се засрамиш! :lol:

Това с керемидения цвят са такива дивотии, че.. Който сипва тухли в резервоара да очаква керемиди по свещите...
Караш на бензин - керемиден цвят, караш на пропан-бутан пак керемиди, караш на метан пак керемиди, на дизел кат караш небесно сини ли трябва да са или розови?
Кога ще разбере, че когато по свещите има нагар, с какъвто и да е цвят, е време да ги подмените или поне да ги почистите и настроите?
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#14 Orlio

Orlio

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 24 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 C200 136 к.с.

Публикувано 21 април 2011 - 19:30

Абе колега, ти какво искаш, чисто нови свещи на 15 години и има няма 120-150 хил. км.(според продавача), с прекрасен керемиден цвят, да се подменят с нови ли? Я веднага да се засрамиш! :lol:

Това с керемидения цвят са такива дивотии, че.. Който сипва тухли в резервоара да очаква керемиди по свещите...
Караш на бензин - керемиден цвят, караш на пропан-бутан пак керемиди, караш на метан пак керемиди, на дизел кат караш небесно сини ли трябва да са или розови?
Кога ще разбере, че когато по свещите има нагар, с какъвто и да е цвят, е време да ги подмените или поне да ги почистите и настроите?

Значи тука явно на подигравка отива работата....
Това за цвета не съм казал,че целите са в оранжев цвят а много малък фон ...и от 3-4 места това си е знак за добро изгаряне от ДОКАЗАНИ специалисти....така,че няма да го коментирам
Що се отнася до нови преди мен имаше клиент,който сменя свещ и на следващия ден няма и 50-60 км свеща е прецакана вече....а уж БЕРУ от директния вносител така,че предпочитам да си карам с оригиналните колкото и смешно да ви е....
  • 0

#15 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:

Публикувано 21 април 2011 - 23:41

Ами след като не можеш да се бръкнеш 20лв за свещи БЕРУ,карай си я претрисаща.След като са я гледали големи "майстори",защо питаш нас неуките в този форум.
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни