Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Дебитомер,каква марка

• Please log in to reply
15 мнения по тази тема

#1 sursur

sursur

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 18 Мнения:
  • Град:стара загора
  • Автомобил:
    мерцедес 200 цлк

Публикувано 09 април 2011 - 13:59

Здр. колеги от няколко месеца съм собственик на mercedes clk 200 136kc.без газова уредба. Колицата си ми харесва но от скоро почна на моменти да се замисля (забива) като и подам газ,направиха и диагностика излезе дебитомер.Въпроса ми е каква марка дебитомер препоръчвате да си купя и от къде,защото на много места продават ментета.Благодаря предварително,поздрави на всички.
  • 0

#2 gosho777

gosho777

Напреднал

• Потребители на форума
  • 353 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    Мерцедес Е200 купе, 1995-та год.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 април 2011 - 14:14

От "Балкан стар" няма да е менте! Също така и в Елиткар има,Аутоплюс.
Марката е Бош,ама оригинал.Ще различиш ментето по цената.Нов е към 400 лева,може и повече.
  • 0
Едно желание,една мечта - Mercedes Benz

#3 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Град:5Rich-California
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W 140 S500 L
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 април 2011 - 00:17

Колега много внимавай да не попаднеш на някое менте, колегата Лоринзер беше писал е една тема, че пазара е залят с дебитомери на Бош ама яки ментаци.
Ако вземеш твоя и отидеш в магазина, мисля че проблем няма да имаш:)
Изчакай все пак и колегата Liloff да се включи в темата....той няма начин как да не добави нещо важно и значително :)
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#4 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 10 април 2011 - 10:43

Цената НЕ е показател!
Има ментета (нелегални китайски копия), които пак са на цена 390-500лв. Нямат разлики, освен ако не сложиш оригинала и ментето едно до друго. има разлики в цветовете на кутията и разлика в цвета на пластмасата. Не се доверявайте на Ауто+ и Евро 07. Преди години съм си купувал капачка-делко менте, уж на БОШ.

Сега в момнета модата на пазара за ментета са лагерите! внимавйте откъде взимате
  • 0

#5 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8420 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 април 2011 - 13:30

Аз съм с Pierburg и съм доволен.
Вече доста време стана. Никакви проблеми.
  • 0

#6 sursur

sursur

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 18 Мнения:
  • Автомобил:
    мерцедес 200 цлк

Публикувано 10 април 2011 - 22:43

Благодаря за информацията колеги но в краина сметка не разбрах от каде и каква марка да си взема
  • 0

#7 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 10 април 2011 - 23:02

То май стана малко като да играеш на ТОТО.
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#8 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8420 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 април 2011 - 23:06

Колега, а имаше ли масълце при дебитомера?
И щом си с CLK, каква точно грешка ти диагностицираха при дебитомера?
В твой интерес е да питаш конкретно. Иначе е възможно да си нацелил "майстори".
Темп.датчик при дебитомера ли не работи, или е забил на някаква стойност, или има масло в него... какво е?
  • 0

#9 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 10 април 2011 - 23:13

Много точен въпрос.Дебитомера има подгряваща верига,всъщност това е и принципа му на мерене.Единствено тя трябва да е изгоряла,че да му прави тези проблеми.Нека колегата пиши точно защо са го набедили.
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#10 sursur

sursur

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 18 Мнения:
  • Автомобил:
    мерцедес 200 цлк

Публикувано 11 април 2011 - 09:40

Колега, а имаше ли масълце при дебитомера?
И щом си с CLK, каква точно грешка ти диагностицираха при дебитомера?
В твой интерес е да питаш конкретно. Иначе е възможно да си нацелил "майстори".
Темп.датчик при дебитомера ли не работи, или е забил на някаква стойност, или има масло в него... какво е?

Не при дебитомера нямаше масло,майстора ми каэа че е забил на висока стоиност.При форсиране и тихи обороти на двигателя нямало разлика в стоиностите на дебитомера,каза че показвал 10v а трябвало да падат на 1,5v на тихи обороти.Дебитомера показвал нещо на късо
  • 0

#11 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8420 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 април 2011 - 10:05

Mда, той не показва на късо. Той дебитомера си е на късо по принцип. Въпрос е какви стойности отчита.
Ако е забил на високи стойности, означава че колата ти гори по 30 на 100 поне в момента.
Иначе си е точно така, както си описал, но предполагам атмосферния мотор не се гаси сам. Компресорния вдига 2000 оборота и гаси двигателя, да не гръмнеш колекторите.
Като се прекъсне връзката (жичката), тогава бие грешка, иначе се хваща само на живи данни.

Купувай си един дебитомер Pierburg oт АутоПлюс за твоята кола и се радвай на живота. Накарай после майстора да ти ресетне адаптациите на дросела.
Даже във форума се продаваше точно дебитомер като за нашите коли от един пич, който го беше купил по погрешка. Разгледай в ПРОДАВА секцията, може още да не го е продал. Мисля че дебитомер за компресорна и атмосферна е един и същ модел при ЦЛК-тата.

Мани ги тея Бош, аз от години не съм купувал нищо от тях, при което имам алтернатива на друга сериозна марка.

P.S.: Намерих го:
http://forums.mbclub...=1
  • 1

#12 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 11 април 2011 - 10:26

Добра тема се е получила :icon_coolgrin:
Колега прочети и това материалче
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#13 lazarini

lazarini

Чирак

• Потребители на форума
  • 77 Мнения:
  • Град:Несебър
  • Автомобил:
    w202 Ц200 Компресор - 96г.

Публикувано 11 април 2011 - 19:25

Mда, той не показва на късо. Той дебитомера си е на късо по принцип. Въпрос е какви стойности отчита.
Ако е забил на високи стойности, означава че колата ти гори по 30 на 100 поне в момента.
Иначе си е точно така, както си описал, но предполагам атмосферния мотор не се гаси сам. Компресорния вдига 2000 оборота и гаси двигателя, да не гръмнеш колекторите.
Като се прекъсне връзката (жичката), тогава бие грешка, иначе се хваща само на живи данни.

Купувай си един дебитомер Pierburg oт АутоПлюс за твоята кола и се радвай на живота. Накарай после майстора да ти ресетне адаптациите на дросела.
Даже във форума се продаваше точно дебитомер като за нашите коли от един пич, който го беше купил по погрешка. Разгледай в ПРОДАВА секцията, може още да не го е продал. Мисля че дебитомер за компресорна и атмосферна е един и същ модел при ЦЛК-тата.

Мани ги тея Бош, аз от години не съм купувал нищо от тях, при което имам алтернатива на друга сериозна марка.

P.S.: Намерих го:
http://forums.mbclub...=1

Забравих да отбележа, че дебитомера е продаден ...... съжалявам за закъснялото уточнение.
  • 0

#14 sursur

sursur

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 18 Мнения:
  • Автомобил:
    мерцедес 200 цлк

Публикувано 12 април 2011 - 10:25

Благодаря на всички колеги кадето взеха отношение по темата,тия дни се истрелвам до Ауто+ за PIERBURG.Надявам се на някои събор да се видим и лично да си попреказваме за неща които ме интересуват за MERCEDES,че ми е първия а виждам че сте доста компетентни
  • 0

#15 220TE

220TE

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Мнения:
  • Автомобил:
    Мercedes-Benz 124 Sportline / 220TE/ ,110KW , X.1992г.

Публикувано 12 април 2011 - 14:34

Цената НЕ е показател!
Има ментета (нелегални китайски копия), които пак са на цена 390-500лв. Нямат разлики, освен ако не сложиш оригинала и ментето едно до друго. има разлики в цветовете на кутията и разлика в цвета на пластмасата. Не се доверявайте на Ауто+ и Евро 07. Преди години съм си купувал капачка-делко менте, уж на БОШ.

Сега в момнета модата на пазара за ментета са лагерите! внимавйте откъде взимате

:allhail: Аз бих посъветвал колегата да си купи дебитомер "Бош"".. /какъвто си е оригинала за МБ.Преди 3г. си купих именно от Ауто плюс и не е менте,/информацията ми е достоверна /та нали те са вносители на "Бош" артикули...Именно Ауто плюс зареждат и "Балкан стар с някои стоки с марката "Бош"...,но в "БСтар "дебитомера е около1100лв а в Ауто+ около 400лв.Досега нямам проблеми със закупения дебитомер и съм доволен/централния склад на Ауто+ се намира на "Хладилника".
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни