Дебитомер,каква марка
Започната от sursur, 09 апр 2011 - 13:59:28
15 мнения по тази тема
Публикувано 09 април 2011 - 13:59
Здр. колеги от няколко месеца съм собственик на mercedes clk 200 136kc.без газова уредба. Колицата си ми харесва но от скоро почна на моменти да се замисля (забива) като и подам газ,направиха и диагностика излезе дебитомер.Въпроса ми е каква марка дебитомер препоръчвате да си купя и от къде,защото на много места продават ментета.Благодаря предварително,поздрави на всички.
Публикувано 09 април 2011 - 14:14
От "Балкан стар" няма да е менте! Също така и в Елиткар има,Аутоплюс.
Марката е Бош,ама оригинал.Ще различиш ментето по цената.Нов е към 400 лева,може и повече.
Марката е Бош,ама оригинал.Ще различиш ментето по цената.Нов е към 400 лева,може и повече.
Едно желание,една мечта - Mercedes Benz
Публикувано 10 април 2011 - 00:17
Колега много внимавай да не попаднеш на някое менте, колегата Лоринзер беше писал е една тема, че пазара е залят с дебитомери на Бош ама яки ментаци.
Ако вземеш твоя и отидеш в магазина, мисля че проблем няма да имаш
Изчакай все пак и колегата Liloff да се включи в темата....той няма начин как да не добави нещо важно и значително
Ако вземеш твоя и отидеш в магазина, мисля че проблем няма да имаш
Изчакай все пак и колегата Liloff да се включи в темата....той няма начин как да не добави нещо важно и значително

By Batev
Публикувано 10 април 2011 - 10:43
Цената НЕ е показател!
Има ментета (нелегални китайски копия), които пак са на цена 390-500лв. Нямат разлики, освен ако не сложиш оригинала и ментето едно до друго. има разлики в цветовете на кутията и разлика в цвета на пластмасата. Не се доверявайте на Ауто+ и Евро 07. Преди години съм си купувал капачка-делко менте, уж на БОШ.
Сега в момнета модата на пазара за ментета са лагерите! внимавйте откъде взимате
Има ментета (нелегални китайски копия), които пак са на цена 390-500лв. Нямат разлики, освен ако не сложиш оригинала и ментето едно до друго. има разлики в цветовете на кутията и разлика в цвета на пластмасата. Не се доверявайте на Ауто+ и Евро 07. Преди години съм си купувал капачка-делко менте, уж на БОШ.
Сега в момнета модата на пазара за ментета са лагерите! внимавйте откъде взимате
Публикувано 10 април 2011 - 13:30
Аз съм с Pierburg и съм доволен.
Вече доста време стана. Никакви проблеми.
Вече доста време стана. Никакви проблеми.
Публикувано 10 април 2011 - 22:43
Благодаря за информацията колеги но в краина сметка не разбрах от каде и каква марка да си взема
Публикувано 10 април 2011 - 23:02
То май стана малко като да играеш на ТОТО.
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 10 април 2011 - 23:06
Колега, а имаше ли масълце при дебитомера?
И щом си с CLK, каква точно грешка ти диагностицираха при дебитомера?
В твой интерес е да питаш конкретно. Иначе е възможно да си нацелил "майстори".
Темп.датчик при дебитомера ли не работи, или е забил на някаква стойност, или има масло в него... какво е?
Темп.датчик при дебитомера ли не работи, или е забил на някаква стойност, или има масло в него... какво е?
Публикувано 10 април 2011 - 23:13
Много точен въпрос.Дебитомера има подгряваща верига,всъщност това е и принципа му на мерене.Единствено тя трябва да е изгоряла,че да му прави тези проблеми.Нека колегата пиши точно защо са го набедили.
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 11 април 2011 - 09:40
Не при дебитомера нямаше масло,майстора ми каэа че е забил на висока стоиност.При форсиране и тихи обороти на двигателя нямало разлика в стоиностите на дебитомера,каза че показвал 10v а трябвало да падат на 1,5v на тихи обороти.Дебитомера показвал нещо на късоКолега, а имаше ли масълце при дебитомера?
Публикувано 11 април 2011 - 10:05
Mда, той не показва на късо. Той дебитомера си е на късо по принцип. Въпрос е какви стойности отчита.
Ако е забил на високи стойности, означава че колата ти гори по 30 на 100 поне в момента.
Иначе си е точно така, както си описал, но предполагам атмосферния мотор не се гаси сам. Компресорния вдига 2000 оборота и гаси двигателя, да не гръмнеш колекторите.
Като се прекъсне връзката (жичката), тогава бие грешка, иначе се хваща само на живи данни.
Купувай си един дебитомер Pierburg oт АутоПлюс за твоята кола и се радвай на живота. Накарай после майстора да ти ресетне адаптациите на дросела.
Даже във форума се продаваше точно дебитомер като за нашите коли от един пич, който го беше купил по погрешка. Разгледай в ПРОДАВА секцията, може още да не го е продал. Мисля че дебитомер за компресорна и атмосферна е един и същ модел при ЦЛК-тата.
Мани ги тея Бош, аз от години не съм купувал нищо от тях, при което имам алтернатива на друга сериозна марка.
P.S.: Намерих го:
http://forums.mbclub...=1
Ако е забил на високи стойности, означава че колата ти гори по 30 на 100 поне в момента.
Иначе си е точно така, както си описал, но предполагам атмосферния мотор не се гаси сам. Компресорния вдига 2000 оборота и гаси двигателя, да не гръмнеш колекторите.
Като се прекъсне връзката (жичката), тогава бие грешка, иначе се хваща само на живи данни.
Купувай си един дебитомер Pierburg oт АутоПлюс за твоята кола и се радвай на живота. Накарай после майстора да ти ресетне адаптациите на дросела.
Даже във форума се продаваше точно дебитомер като за нашите коли от един пич, който го беше купил по погрешка. Разгледай в ПРОДАВА секцията, може още да не го е продал. Мисля че дебитомер за компресорна и атмосферна е един и същ модел при ЦЛК-тата.
Мани ги тея Бош, аз от години не съм купувал нищо от тях, при което имам алтернатива на друга сериозна марка.
Публикувано 11 април 2011 - 10:26

Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 11 април 2011 - 19:25
Забравих да отбележа, че дебитомера е продаден ...... съжалявам за закъснялото уточнение.Mда, той не показва на късо. Той дебитомера си е на късо по принцип. Въпрос е какви стойности отчита.
Публикувано 12 април 2011 - 10:25
Благодаря на всички колеги кадето взеха отношение по темата,тия дни се истрелвам до Ауто+ за PIERBURG.Надявам се на някои събор да се видим и лично да си попреказваме за неща които ме интересуват за MERCEDES,че ми е първия а виждам че сте доста компетентни
Публикувано 12 април 2011 - 14:34
Цената НЕ е показател!
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА