IT темичкаКой какво използва
Започната от W123, 18 окт 2006 - 19:25:43
74 мнения по тази тема
Публикувано 18 октомври 2006 - 19:25
Дайте да видим кой какъв софтуер използва.В смисъл то е ясно че е 95% нелегален,и не се цели да се прави реклама,но докато споделяме,може и да се окаже че някой може да се поучи от грешките на другите,да повиши сигурността си и направи машината си по-отимизирана и т.н.
Тази тема я пускам главно заради това че примерно много хора се чудят и са се мъчили да си свалят клипче от youtube или google.video да речем, и така и не са успели...Общо взето има доста интересни работи които можем да споделим и така избягваме нуждата да се ровим по спамерски или прекалено на високо ниво IT форуми.
Подканям да няма караници относно коя ОС е по добра или пък що пък баш тоя плеър...
Ето примерно от вкъщи основно ползвам:
Win ХР Pro SP2-щото ми вървят игри и една камара приложения които или немогат или е голяма играчка да се подкарат под *NIX операционни системи
Kaspersky Antivirus-не съм хващал никога вирус с него, а и като се оптимизира не се усеща че "работи".Постоянни ъпдейти,лесен и достъпен интерфейс...
Mozilla Firefox-готин браузър,много сладки теми има за него,безброй плъгини,няма изкачащи прозорци да те притесняват,една камара скриптове при нея не вървят,за разлика от ИЕкспорър където славата му в слабостта на сигурността е пословична
Windows Firewall-въпреки че е вградена защитна стена си върши работата бих казал отлично
Winamp и BSPlayer-просто не ме кефи "тежкия" MediaPlayer
DC++ -просто тва е нещото без което не бих могъл да живея(жената е влюбена в тази "кражбарска" програма.Наблъскала ми е РС-то с невъзможно много музика)
Skype и NetMeeting-ясно защо
ОpenOffice-нещо съм си свикнал с него и MSOffice не го любя много
Моzilla Thunderbird-лек и user friendly мейл агент.Използва се по предназначение,без ненужни Outlook екстри.Да не забравим за темите му...
Nero-никога не съм имал проблем с "печенето" на дискове.Много допълнителни възможности в сравнение с Уин записвачката.
BG Phonetic-няма значение кое,важното е да пишем на кирилица.Мразя го тоя гаден Флекстайп.Мноо мизерии прай по регистрите на Уин-а.
Quake 3 - e за къде без класиката в жанра.Това е първото което качвам след преинсталиране.Ух майко ква пукница става на тази игра...
Не мисля да описвам другите приложения защото всеки си има сфера в която работи и си ползва машината.
Тази тема я пускам главно заради това че примерно много хора се чудят и са се мъчили да си свалят клипче от youtube или google.video да речем, и така и не са успели...Общо взето има доста интересни работи които можем да споделим и така избягваме нуждата да се ровим по спамерски или прекалено на високо ниво IT форуми.
Подканям да няма караници относно коя ОС е по добра или пък що пък баш тоя плеър...
Ето примерно от вкъщи основно ползвам:
Win ХР Pro SP2-щото ми вървят игри и една камара приложения които или немогат или е голяма играчка да се подкарат под *NIX операционни системи
Kaspersky Antivirus-не съм хващал никога вирус с него, а и като се оптимизира не се усеща че "работи".Постоянни ъпдейти,лесен и достъпен интерфейс...
Mozilla Firefox-готин браузър,много сладки теми има за него,безброй плъгини,няма изкачащи прозорци да те притесняват,една камара скриптове при нея не вървят,за разлика от ИЕкспорър където славата му в слабостта на сигурността е пословична
Windows Firewall-въпреки че е вградена защитна стена си върши работата бих казал отлично
Winamp и BSPlayer-просто не ме кефи "тежкия" MediaPlayer
DC++ -просто тва е нещото без което не бих могъл да живея(жената е влюбена в тази "кражбарска" програма.Наблъскала ми е РС-то с невъзможно много музика)
Skype и NetMeeting-ясно защо
ОpenOffice-нещо съм си свикнал с него и MSOffice не го любя много
Моzilla Thunderbird-лек и user friendly мейл агент.Използва се по предназначение,без ненужни Outlook екстри.Да не забравим за темите му...
Nero-никога не съм имал проблем с "печенето" на дискове.Много допълнителни възможности в сравнение с Уин записвачката.
BG Phonetic-няма значение кое,важното е да пишем на кирилица.Мразя го тоя гаден Флекстайп.Мноо мизерии прай по регистрите на Уин-а.
Quake 3 - e за къде без класиката в жанра.Това е първото което качвам след преинсталиране.Ух майко ква пукница става на тази игра...
Не мисля да описвам другите приложения защото всеки си има сфера в която работи и си ползва машината.
Публикувано 19 октомври 2006 - 17:21
Леле какъв пост и каква тема си заформил :
Това как ти се струва?
Анти вирусна NOD32 и Касперски-анти хакер имам така,че по LAN- нямат шанс :
Това как ти се струва?
Анти вирусна NOD32 и Касперски-анти хакер имам така,че по LAN- нямат шанс :
Публикувано 19 октомври 2006 - 18:12
Следващата тема в броя е на тема:Как да си свалим клипче от Youtube,GoogleVideo,Metacafe...
Значи има много хора от Вас които са се опитвали да даунлоуднът,сейвнат,копират и какво ли още не някое клипче което много ги кефи,и е било постнато като линк в форума.
За да успеете,е нужно като първо да работите с
Mozilla Firefox
Това е основния конкурент на Интернет Експлоурър на Майкрософт.В много отношения го превъзхожда(все пак е open source...).
Други популярни браузъри са Netscape , Opera , Advanced Browser , вграденият в Линукс дистрибуциите Konqueror ...
Да се върнем на ФайърФокс-а.
След като имате и работите с такъв браузър,трябва да си изтеглите съответния extension (разширение). Tools-Extensions-Get more extensions. Намирате съответно Video Downloader.Инсталирате го,рестартвате ФайърФокс-а и той вече работи за вас.
Как и какво?
Примерно отваряте да гледате някое клипче в youtube.com.Като се зареди,изгледате го и ви харесва,натискате иконата на Видео Даунлоудъра намираща се вече долу в дясно на браузъра Ви,и се отваря едно прозорче.
Taм има Download Link,или ръчно да се копира и да се свали с предпочитания ви Даунлоуд Мениджър.Препоръчвам да се натисне бутона.
След това файла се сваля в директорията избрана от Вас.
След като се свали,,имате някакъв си файл.Редактирайте го на алабала.flv ! FLV разширението е флашвидео.За да си го гледате,трябва да имате плеър "четящ" .flv формат.
За да не се ровите безцелно,може да се свали от TУK . Архива е flvplayer_setup.rar.
Разархивирате,инсталирате си го (става елементарно),щраквате върху сваления от Youtube файл и вече можете да си гледате любимото клипче.
При желание може да се конвертира във формат какъвто си пожелаете чрез съответния софтуер (примерно ТОЗИ )
Значи има много хора от Вас които са се опитвали да даунлоуднът,сейвнат,копират и какво ли още не някое клипче което много ги кефи,и е било постнато като линк в форума.
За да успеете,е нужно като първо да работите с
Mozilla Firefox
Това е основния конкурент на Интернет Експлоурър на Майкрософт.В много отношения го превъзхожда(все пак е open source...).
Други популярни браузъри са Netscape , Opera , Advanced Browser , вграденият в Линукс дистрибуциите Konqueror ...
Да се върнем на ФайърФокс-а.
След като имате и работите с такъв браузър,трябва да си изтеглите съответния extension (разширение). Tools-Extensions-Get more extensions. Намирате съответно Video Downloader.Инсталирате го,рестартвате ФайърФокс-а и той вече работи за вас.
Как и какво?
Примерно отваряте да гледате някое клипче в youtube.com.Като се зареди,изгледате го и ви харесва,натискате иконата на Видео Даунлоудъра намираща се вече долу в дясно на браузъра Ви,и се отваря едно прозорче.
Taм има Download Link,или ръчно да се копира и да се свали с предпочитания ви Даунлоуд Мениджър.Препоръчвам да се натисне бутона.
След това файла се сваля в директорията избрана от Вас.
След като се свали,,имате някакъв си файл.Редактирайте го на алабала.flv ! FLV разширението е флашвидео.За да си го гледате,трябва да имате плеър "четящ" .flv формат.
За да не се ровите безцелно,може да се свали от TУK . Архива е flvplayer_setup.rar.
Разархивирате,инсталирате си го (става елементарно),щраквате върху сваления от Youtube файл и вече можете да си гледате любимото клипче.
При желание може да се конвертира във формат какъвто си пожелаете чрез съответния софтуер (примерно ТОЗИ )
Публикувано 19 октомври 2006 - 18:21
На Касперски-я само файърлоул-а ли ползваш или барабар с Антивирус-а.Щото Кaspersky Antivirus и NOD32 хич не се траят много един друг,и става бой на негри в тъмна нощ.Заради такъв експеримент ми се наложи да преинсталирам едно ПЦТова как ти се струва?
Анти вирусна NOD32 и Касперски-анти хакер...
Публикувано 19 октомври 2006 - 21:53
аз използвам за интенрет АVANT BROWSER, много съм доволен. microsoft internet explorer интерфейс използва, но с доста удобни нещица.
използвам AB Robo Form -> супер програмка, която помни паролите за сайтовете, в които си регистриран, форми за попълване. применро искаш да се регистрираш във форума на компания за тоалетни чинии, даваш: РЕГИСТРИРАЙ СЕ, след това излзиа една огромна форма с адси много полта з апопълване. само натискаш едно копче: FILL FORMS и остава да натиснеш копчета РЕГИСТРИРАЙ СЕ ПРЕПОРЪЧВАМ Я НА ВСЕКИ
използвам и TOTAL COMMANDER XP -> много удобна програмка за браузване на всичко по компютрите. на мен често ми се налага да местя разни файлове от един сървър на друг, от едно РС на друго и затова я използва. наследник на стария НОРТЪН КОМАНДЪР, но адски удобна
използвам AB Robo Form -> супер програмка, която помни паролите за сайтовете, в които си регистриран, форми за попълване. применро искаш да се регистрираш във форума на компания за тоалетни чинии, даваш: РЕГИСТРИРАЙ СЕ, след това излзиа една огромна форма с адси много полта з апопълване. само натискаш едно копче: FILL FORMS и остава да натиснеш копчета РЕГИСТРИРАЙ СЕ ПРЕПОРЪЧВАМ Я НА ВСЕКИ
използвам и TOTAL COMMANDER XP -> много удобна програмка за браузване на всичко по компютрите. на мен често ми се налага да местя разни файлове от един сървър на друг, от едно РС на друго и затова я използва. наследник на стария НОРТЪН КОМАНДЪР, но адски удобна
#6 Гост_GuestГост_
Публикувано 19 октомври 2006 - 22:03
Това е моя десктоп:
Операционната система не е пиратска защото си идва с компютъра. Не ползвам никакви антивирусни програми също не ми се лепят никакви adware и spy програми, защото както се знае за OSX няма вируси и е най стабилната ОС. И също никога не рестартирам
Операционната система не е пиратска защото си идва с компютъра. Не ползвам никакви антивирусни програми също не ми се лепят никакви adware и spy програми, защото както се знае за OSX няма вируси и е най стабилната ОС. И също никога не рестартирам
Публикувано 19 октомври 2006 - 22:05
Горното съобщение е мое
Публикувано 19 октомври 2006 - 22:18
Ще изброя основните програмки които си инсталирвам след всяка преинсталция.
Win XP pro, SP2- легално копие ( че нещо ме достраша тука), Tune up 2006,NERO,Firefox, IE 7 ( го качих да го изтествам не е лош краднали са малко идейки от лисицата),Winamp, Media Player,Emule,Utorrent, ICQ, MSN, SKYPE, Yahoo Widget (много готинка програмка с много различни приложения от които и прогнозата за времето с 5 дневна прогноза за времето за всички възможни градове по света и е доста прецизна) BitDefender 9 plus ( много лек антивирус за лаптоп с малък ресурс, нямал съм проблеми, хммммм до колкото един антивирус може да предпази) и не на последнот място една стратегийка Command and Conquer - extension pack Zero hour. На колегата W123 му я препоръчвам, ако не я преслушал вече. МНого готина военна стратегийка :
Win XP pro, SP2- легално копие ( че нещо ме достраша тука), Tune up 2006,NERO,Firefox, IE 7 ( го качих да го изтествам не е лош краднали са малко идейки от лисицата),Winamp, Media Player,Emule,Utorrent, ICQ, MSN, SKYPE, Yahoo Widget (много готинка програмка с много различни приложения от които и прогнозата за времето с 5 дневна прогноза за времето за всички възможни градове по света и е доста прецизна) BitDefender 9 plus ( много лек антивирус за лаптоп с малък ресурс, нямал съм проблеми, хммммм до колкото един антивирус може да предпази) и не на последнот място една стратегийка Command and Conquer - extension pack Zero hour. На колегата W123 му я препоръчвам, ако не я преслушал вече. МНого готина военна стратегийка :
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!
" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"
" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"
Публикувано 19 октомври 2006 - 22:50
Това е моя десктоп:
...
Операционната система не е пиратска защото си идва с компютъра. Не ползвам никакви антивирусни програми също не ми се лепят никакви adware и spy ...
Eeee,разгеле един пич с Мак
Kak да не му се порадваш...
Хвана ме яд че не си снапшот-нах десктопа на RedHat AS 4-kaта :
Ша взема да си кача КДЕ-то пак,ще го нациганя, и може да си направим класация за най-стилен и сладурски десктоп :
Е те тогава ще стане смях-Мак срещу десктоп-а на Линукс
...както се знае за OSX няма вируси и е най стабилната ОС. И също никога не рестартирам
Е ми то остана и да рестартнеш.Все пак Apple са перфекционисти...
Ама май че излезе едно вирусче за Мак,че даже ама не съм сигурен и за IRIX :Dn:
Публикувано 29 октомври 2006 - 18:42
Такаааааааа тази тема май ще стане актуална отново :ok:
Ето и въпроса?
Значи исках да си вържа лаптопа в мрежа с PC-то.
настроих лан мрежата с IP Adress 192.168.0.1 на PC и 192.168.0.2 на Лаптопа ноооооооо като ги пингна К*р не се виждат къде бъркам или още нещо трябва да се направи :
Ето и въпроса?
настроих лан мрежата с IP Adress 192.168.0.1 на PC и 192.168.0.2 на Лаптопа ноооооооо като ги пингна К*р не се виждат къде бъркам или още нещо трябва да се направи :
Публикувано 29 октомври 2006 - 18:55
На мен домашната ми мрежа е с рутер и той автоматично раздава IP адреси и мисля че освен IP адресите трябва да си настроиш Subnet Mask да е на 255.255.255.0 на всичките компютри и също може би Default Gateway да е примерно 192.168.0.1 а другите 192.168.0.2,3,4..... да са за другите компютри. Също се сещам че преди можеше да се прави един кабел който се казваше crosswared и с него може директно без switch да се свържат два компютъра.Такаааааааа тази тема май ще стане актуална отново :ok:
Ето и въпроса?
Публикувано 29 октомври 2006 - 19:08
Да но аз ползвам две Лан карти на PC то втората ми е за мрежата.На мен домашната ми мрежа е с рутер и той автоматично раздава IP адреси и мисля че освен IP адресите трябва да си настроиш Subnet Mask да е на 255.255.255.0 на всичките компютри и също може би Default Gateway да е примерно 192.168.0.1 а другите 192.168.0.2,3,4..... да са за другите компютри. Също се сещам че преди можеше да се прави един кабел който се казваше crosswared и с него може директно без switch да се свържат два компютъра.Такаааааааа тази тема май ще стане актуална отново :ok:
Ето и въпроса?
Задал съм Subnet Mask да е на 255.255.255.0 и след рестарта на ЛапТопа спиране на Касперски АнтиХакера лоптопа видя настолния но той не вижда ЛапТопа.
Публикувано 29 октомври 2006 - 19:19
Да с крос кабел е :ok:Само IP-то трябва да се различава и то последната цифра.Gateway на всички компютри трябва да е един и същ ,както и Mask-та.Връзката между двата компютъра ,ако е без суйч или рутер трябва да е "крос"
Открих проблема и той е Каспирскя като му окажа Allow All и готово мрежата тръгва : но така се оказвам с свалени шорти от към нета :
Публикувано 29 октомври 2006 - 22:13
Ako става дума за Windows машини,си ползвай Windows Firewall-а .Достатъчно надежден е,а и доставя възможност за лесна настройка и навигация.Антихакер-а е изключително могъща и прекалено мощна защитна стена,завземаща контрола на трафика отвсякъде,и често при непознаване на капризите й прави доста сладки номера
А все пак Windows-а се слави с това че на тема сигурност е като Швейцарско сирене.Нарочи ли те някой,за 2 минути е взел Администраторски превилегии.Така че...
А все пак Windows-а се слави с това че на тема сигурност е като Швейцарско сирене.Нарочи ли те някой,за 2 минути е взел Администраторски превилегии.Така че...
Този пост е редактиран от W123: 29 октомври 2006 - 22:15
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни