Търся - бусза 2 дни
Започната от hammer^BaTe, 20 мар 2011 - 12:08:15
13 мнения по тази тема
Публикувано 20 март 2011 - 12:08
Привет на всички.. от няколко дни издирвам под дърво и камък от къде мога да намеря товарен бус за 2 дни. Става дума за следното .. в сряда срещу четвъртък трябва да замина за 1 най много 2 дни до Румъния,до град Орадея, за закупуване на разни неща. Всичко точно , но се оказа проблем намирането на бус. Трябва да може да се кара с Б категория (че нямам Ц) и да издържа до 2тона товаримост.(вероятно ще е по-малко , но за всеки случай). Гориво , винетки и сие си е от мен + разбира се и заплащането за което се доразберем. За идея или предложение или допълнителни въпроси може тук в темата.. може на ЛС и на телефон :
0878 20 46 64 ,
0888 52 24 27 ,
0897 02 70 14 .
0878 20 46 64 ,
0888 52 24 27 ,
0897 02 70 14 .
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...

Публикувано 20 март 2011 - 19:13
Привет на всички.. от няколко дни издирвам под дърво и камък от къде мога да намеря товарен бус за 2 дни. Става дума за следното .. в сряда срещу четвъртък трябва да замина за 1 най много 2 дни до Румъния,до град Орадея, за закупуване на разни неща. Всичко точно , но се оказа проблем намирането на бус. Трябва да може да се кара с Б категория (че нямам Ц) и да издържа до 2тона товаримост.(вероятно ще е по-малко , но за всеки случай). Гориво , винетки и сие си е от мен + разбира се и заплащането за което се доразберем. За идея или предложение или допълнителни въпроси може тук в темата.. може на ЛС и на телефон :
0878 20 46 64 ,
0888 52 24 27 ,
0897 02 70 14 .
Батка гледам, че са ти потръгнали нещата! Дано всичко мине без проблеми, генерално мамалигарите са доса свежи! Винаги се кефя като минавам през Румънско! От де ще минеш? През Русе или през Видин?
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!
" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"
" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"
Публикувано 20 март 2011 - 19:37
Мерси Хек 
През Видин.. че е по близо. Говорих по телефона с тях 100 пъти.. и неможе да се разберем, те си мислят , че аз искам да им продавам
Обади им се човек от България , който знае румънски и те са се осъмнили , че съм от Румъния и си мислят , че съм им конкуренция там. Между другото нали с теб говорихме за ония "бланки" дет трябва да се попълнят и тн.. то било много елементарно ама... като не го знаем и никъде не пише. Накратко просто като се цъкне на някой артикул.. му даваш да се добави в количката.. и после там горе се цъка на въпросната "comanda" и изкарва таз бланка.. Но това малко като офф 
Казано на кратко.. те знаят английски , колкото аз румънски ..
Но като отида с парата в ръка на място и ще се разберем 
До сега имам една оферта не от тук но ми прозвуча интересно... за 1.60 лв/км
което по груби сметки 1600х1.60 = 2560 лв

През Видин.. че е по близо. Говорих по телефона с тях 100 пъти.. и неможе да се разберем, те си мислят , че аз искам да им продавам

Казано на кратко.. те знаят английски , колкото аз румънски ..

До сега имам една оферта не от тук но ми прозвуча интересно... за 1.60 лв/км

което по груби сметки 1600х1.60 = 2560 лв

Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...

Публикувано 21 март 2011 - 00:05
Иван - 0888 907 939
г-н Попов от Дебатин България ти е дал телефона
разпитай го
той и брат му имат спедиторска фирма
г-н Попов от Дебатин България ти е дал телефона
разпитай го
той и брат му имат спедиторска фирма

Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Публикувано 21 март 2011 - 10:24
Мерси бате.. малко по-късно ще раззвъня , че чакам да потвърдят за бус 
Между другото някой има ли идея бус 7+1 .. дали задължително се кара с Е категория ? Като няма да се използват повече от седалката на шофера и 2те места до него ?
П.С
Ето това намерих от ЗДП ..
Чл. 150а.
3. категория B - автомобили, чиято допустима максимална маса не надвишава
3500 кг и броят на местата им за сядане, без мястото на водача, не превишава 8; към тях
може да се прикачва ремарке с допустима максимална маса не повече от 750 кг;
допустимата максимална маса на състава не надвишава 3500 кг; допустимата
максимална маса на ремаркето не може да надвишава масата без товар на теглещото
превозно средство
Така че ако няма изменение някакво... то трябва да мога да си го карам без проблем

Между другото някой има ли идея бус 7+1 .. дали задължително се кара с Е категория ? Като няма да се използват повече от седалката на шофера и 2те места до него ?
П.С
Ето това намерих от ЗДП ..
Чл. 150а.
3. категория B - автомобили, чиято допустима максимална маса не надвишава
3500 кг и броят на местата им за сядане, без мястото на водача, не превишава 8; към тях
може да се прикачва ремарке с допустима максимална маса не повече от 750 кг;
допустимата максимална маса на състава не надвишава 3500 кг; допустимата
максимална маса на ремаркето не може да надвишава масата без товар на теглещото
превозно средство
Така че ако няма изменение някакво... то трябва да мога да си го карам без проблем

Този пост е редактиран от hammer^BaTe: 21 март 2011 - 10:31

Публикувано 21 март 2011 - 10:47
С B категория можеш до 3.5 тона и 8 пътници да возиш... над това ти трябва по-висока, като е различно - за пътници ти трябва E категория, а за товар ти трябва C категория. Няма изменения... в България по принцип са ме спирали с бус с повече от 8 места, но вътре сме само двама и не са ми правили проблем, но ако се следва буквата на закона - гледа се не колко човека има в превозното средство, а колко места има. Иначе това с 3.5 тона и 8+1 е в целия ЕС, за да са съвместими книжките ни!
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 21 март 2011 - 11:16
Което мен напълно ме устройвав
То така или иначе тия седалки ще легнат долу някак си.. (още незнам какъв е буса за да видя как може да се направи) за да може да се товари. Не би трябвало да е проблем да се товари до 3500 кг.. всмисъл товар.. вместо пътници
Сега четох из други форуми.. че дори тез бусове се движели с винетки за леки коли ???

То така или иначе тия седалки ще легнат долу някак си.. (още незнам какъв е буса за да видя как може да се направи) за да може да се товари. Не би трябвало да е проблем да се товари до 3500 кг.. всмисъл товар.. вместо пътници

Сега четох из други форуми.. че дори тез бусове се движели с винетки за леки коли ???

Публикувано 21 март 2011 - 11:38
Малко да ви поправя извън темата,ако може.
За пътници над 8 бр. не ти трябва С-категория,а D.
Е-категория е за прикачено ремарке.
Не че в сучая има някакво значение...Карай си Бате с твойта категория,но гледай да спазваш правилата.
За пътници над 8 бр. не ти трябва С-категория,а D.
Е-категория е за прикачено ремарке.
Не че в сучая има някакво значение...Карай си Бате с твойта категория,но гледай да спазваш правилата.
Не хапи този,който може да те изяде.
Публикувано 21 март 2011 - 14:43
Павка прав си.. нещо тая Ц категория. ми е влезнала в главата и съвсем изключих за Д 
Иначе.. това е без коментар.. за ограничения и тн

Иначе.. това е без коментар.. за ограничения и тн

Публикувано 21 март 2011 - 19:09
Оказа се че буса е 8+1 .. което като чета пак из ЗДП .. в България е позволено.. но някой знае ли дали за другите Европейски страни е по този начин ? (В частност Румъния)

Публикувано 21 март 2011 - 19:30
Мисля че допустимо е 8+1,но има една уловка,ако задните гуми са двойни ти трябва С-категория.
Публикувано 21 март 2011 - 19:35
Буса е форд Торнео... и си е с единична гума 
между другото.. трябва ли да качвам нова карта на гармина за ЕС ? Или ще свърши работа и само подновяването и с последна версия ?
Което ме подсеща.. как аджеба да намеря градове в други държави.. голямо мъчене падна миналия път.. така и не успях , че ми писна , но не ми и трябваше тогава
Дам.. ще трябва да си кача отделна карта за ЕС

между другото.. трябва ли да качвам нова карта на гармина за ЕС ? Или ще свърши работа и само подновяването и с последна версия ?
Което ме подсеща.. как аджеба да намеря градове в други държави.. голямо мъчене падна миналия път.. така и не успях , че ми писна , но не ми и трябваше тогава

Дам.. ще трябва да си кача отделна карта за ЕС
Този пост е редактиран от hammer^BaTe: 21 март 2011 - 19:39

Публикувано 21 март 2011 - 19:46
Градовете в други държави ти излизат само с пощенски код.
Вкарваш пощенския код на града и после адреса и си ти.
Вкарваш пощенския код на града и после адреса и си ти.
Публикувано 21 март 2011 - 20:13
Колега като се обадиш на човека чиито коооординати съм ти дал можеш и да го разпиташ за всичко което те интересува 
Доста навътре е в нещата
Сподели после на ЛС как е протекъл разговора и тн и тн

Доста навътре е в нещата

Сподели после на ЛС как е протекъл разговора и тн и тн

Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни