Паля колата, чува се бучене около 20 секунди от АБС, след което изчезва, но предимно в първите минути (понякога и след повече време) като натисна спирачката (дори съвсем леко) чука АБС. Гумите не се пързалят

Приятно и безопасно шофиране!
Публикувано 17 март 2011 - 23:23
Публикувано 17 март 2011 - 23:57
До колкото си спомням на твоя автомобил има АБС 1-во поколение. Проблема вероятно идва от датчик на АБС или замърсяване на такъв или от замърсяване на гривна на главина.Нека опиша симптомите:
Паля колата, чува се бучене около 20 секунди от АБС, след което изчезва, но предимно в първите минути (понякога и след повече време) като натисна спирачката (дори съвсем леко) чука АБС. Гумите не се пързалятпросто педала чука така все едно спирам на лед, но пак повтарям това го прави на сухо и то при съвсем леко натискане на педала. Като поработи малко се оправя в повечето случаи. Прави ми впечатление ,че това чукане го има по-често лятото. Иначе лампата на АБС си светва понякога, имам чувството ,че когато се понамокрят дисковете. Карал сам я на майстори 2-3 , всеки вдига рамене, накладките имат още живот - гледал съм ги. Имахме една паднала пружина от единия спирачен апарат на предно колело, но проблема беше отсранен с нова пружина. Колата е 89г. 2000 бензин карбуратор. Ако някой се отзове ще съм много благодарен. Скоро имам важно пътуване и съм я подхванал. Днеска я оставих да и сменят гумички на клапани и има едно адско чукане май от повдигачи, но за този проблем ще пиша в другите раздели. Благодаря предварително!
Приятно и безопасно шофиране!
Публикувано 18 март 2011 - 00:53
Публикувано 18 март 2011 - 00:58
Публикувано 18 март 2011 - 12:22
Публикувано 18 март 2011 - 18:55
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни