Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Проблем с мотора

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 EmoBenz

EmoBenz

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 3 Posts:

Posted 12 October 2006 - 22:54

Здравейте колеги, нов съм във форума, моля за Вашата помощ!
Наскоро си закупих нов Мечок, и направо съм на път да полудея. Началото:Приятел ми я докара от Австрия,още като дойде на границата на празни обороти температурата се покачи опасно и оттогава все така си загряваше имаше апетит към червеното. Оказа се гарнитура на главата,смениха я в един сервиз.Но май нещо разбарникаха тия пичове в сервиза, щото от тогава на сам мотора се тресе кат луд,пуши-яко бяло-синкав дим. В пълно неведение съм от къде идва проблема,моля помогнете!

П.С.Дюзите работят!
  • 0
Обичай Мерцедеса си за да те обича и той!

#2 GiN

GiN

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Posts:
  • Град:Хисаря
  • Интереси:интересни
  • Автомобил:
    W124 102.963

Posted 13 October 2006 - 08:35

щото от тогава на сам мотора се тресе кат луд,пуши-яко бяло-синкав дим.

Оф-оф-оф,лошо е това с пушека.Провери при запален двигател дали духа през щеката за маслото и отдушника на картера.

Опс,а какъв е двигателя-бензин,дизел,газ?Модел?
  • 0

#3 EmoBenz

EmoBenz

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 3 Posts:

Posted 13 October 2006 - 08:42

300Д,Автоматик 91г.
Оп...................забравих да спомена, че сменяхме снощи местата на дюзите и във всички случаи 1-ви цилиндър не се включваше в работата на мотора
  • 0

#4 EmoBenz

EmoBenz

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 3 Posts:

Posted 13 October 2006 - 08:47

Четох някъде,че на помпата отзам има някакви букси.Възможно ли е при ремонта, някоя от буксите да се е извадила или пък да не дава добър контакт?И заради това да тресе така.Един ми каза, че ако не е почистена хубаво главата от стружки-също можело да доведе до този проблем.
А дали е така?
ЗаБога,помагайте братя!
  • 0

#5 mzpa

mzpa

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 12 Posts:

Posted 13 October 2006 - 09:34

а дал са зацепили правилно веригата един зъп на помпата и проблемите започват
  • 0

#6 tuning13

tuning13

Напреднал

• Потребители на форума
  • 341 Posts:
  • Град:Златоград
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    W123 1980г

Posted 13 October 2006 - 10:22

щото от тогава на сам мотора се тресе кат луд,пуши-яко бяло-синкав дим

Няма предварение ! Може би не е зцепена правилно веригата към разпределителния вал или нафтовата помпа :Dn:
  • 0

#7 pavloff

pavloff

Чирак

• Потребители на форума
  • 60 Posts:
  • Град:Троян
  • Интереси:МЕРЦЕДЕС, ЛЕВСКИ, ФОРМУЛА 1

Posted 13 October 2006 - 10:25

Колега много неща са пипани по Мечока и е тредно да се даде диагностика във форум.Те майсторите я правили и немогат да кажат, ти искаш във форум да стане ясно какъв е проблема.Моя съвет е да я закараш на диагностичен център и да я прегледат.Тава със стружките ми се струва, че не е.Аз знам два начина за изправяне на главата -1.на шлайф машина и задължително се охлажда със сулфорно масло директно от шлайф машината, което води до задължително почистване и подсушаване накрая.2.На ръка с шабър и притриване на трасажна маса/25 петна в квадратен цол/.Много трудоемко, но ако човек му разбира главата става перфектна.Стружките задължително се издухват с въздух накрая.Те са видими и немогат да останат. Успех
  • 0
Каквото и да ти говорят, става дума за пари.

#8 200D

200D

Чирак

• Потребители на форума
  • 187 Posts:
  • Град:София
  • Интереси:пистови мотоциклети

Posted 13 October 2006 - 11:16

Разбирам ти проблема колега.Ето ти един телефон човека е един от добрите дизелджий в София ще я погледне ако е помпа дюзи центровка ще ти я направи и няма да ти вземе кой знае колко.Ако си в София.Свилен Христов се казва момчето 0888/615-007 ,обадисе и си насрочи час и дата.Моята кола я прави преди две години и от тогава нямам проблем.Успех. ;)
  • 0

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users