Проблем със скоростомера...C180 W202
Started by Metamorph, 14 Mar 2011 - 11:12:41
16 replies to this topic
Posted 14 March 2011 - 11:12
Здравейте, имам един не дотолкова сериозен, колкото дразнещ проблем, стрелката на скоростомера ми зацепва, чак когато набера по-висока скорост тогава скача и си показва. Зимата ми се случи същото нещо, но с всички стрелки по таблото. Не съм сигурен от какво е. Така я купих колата, но в рамките на 20 км/ч си скачаше стрелката, но напоследък градско почти не може да се отлепи от нулата. Автомобила е C180 W202. Благодаря предварително !
Posted 14 March 2011 - 12:03
Натисната е силно към километража като са ти го отваряли преди по някаква причина.
Posted 14 March 2011 - 13:08
Има ли някакъв начин да го оправя сам или трябва да посетя сервиз? Това ли е т.нар. проблем със "заспалите стрелки"?
Posted 14 March 2011 - 16:42
Колега, проблема ти е от това че пинчетата където опират стрелките при нулева позиция, изпускат няква смола и стрелките залепват за тях. Отворяш таблото и чистиш въпросните пинчета, може да им намушкаш нещо отгоре- шлаухче с подходящ размер, също обърни внимание дали всички лампи са на таблото, не е много хубаво да има празни дупки от зад защото влизат гадости(най-вече прах) и ти се зацапва и запрашава стъклото от вътре. Ако имаш празна дупка без лампа залепи нещо отгоре, така че да покриеш дупката.
успех Колега
успех Колега
Mercedes-Benz “The Best or Nothing”
Posted 14 March 2011 - 23:06
колега, сега като се замисля зависи и коя година ти е колата, ако е до 96 проблема най-вероятно се дължи на това което ти казах, ако е след тази година нямам си идея, но предложението на колегата Liloff звучи абсолютно възможно
Posted 15 March 2011 - 00:09
'94 година е, някой ден като ми се освободи време ще го погледна, надявам се че е това което казвате, а не нещо по-сериозно!
Posted 15 March 2011 - 09:54
Има много писано по темата "заспали стрелки". Не са виновни пинчетата, а пластмасата на самите стрелки - изпуска някаква кафеникава смола. С чистене и втулки върху пинчетата временно се решава проблема. Трайно решение няма (може би ако се сменят самите стрелки).
Posted 15 March 2011 - 11:52
аз съм останал с впечатление, че е от пинчетата. винаги като чистя таблото чистя пинчетата и проблема се оправя, пък и един познат си нахлузи тънка шлаухка върху пинчетата и за сега не му е правило проблемИма много писано по темата "заспали стрелки". Не са виновни пинчетата, а пластмасата на самите стрелки - изпуска някаква кафеникава смола. С чистене и втулки върху пинчетата временно се решава проблема. Трайно решение няма (може би ако се сменят самите стрелки).
Posted 15 March 2011 - 22:27
Какво представлява тази шлаухка ?
Posted 16 March 2011 - 22:35
Ясно, ще пиша пак след като се пробвам да оправя проблема, благодаря много за помоща на всики включили се!
Posted 01 May 2011 - 17:11
Имаше подобна тема във форума. Трябва да се разглоби таблото и от вътре се чистят ограничителите, понеже стрелките залепват там-в 99% проблема е там.
Успех
Успех
КЛИМАТИЗАЦИЯ И ВЕНТИЛАЦИЯ-0898352367
За съфорумници-отстъпки
За съфорумници-отстъпки
Posted 11 July 2011 - 16:23
Здравейте !
При мен го има същият проблем в стрелките. Два пъти съм ги чистил досега. Сега съм решил да мацна с някакъв безцветен лак местата, където се допират до ограничителите. С шлаух също е вариант, обаче нали ще се вижда и ще изглежда криво с тях, така, че отпада този вариант.
При мен го има същият проблем в стрелките. Два пъти съм ги чистил досега. Сега съм решил да мацна с някакъв безцветен лак местата, където се допират до ограничителите. С шлаух също е вариант, обаче нали ще се вижда и ще изглежда криво с тях, така, че отпада този вариант.
Posted 11 July 2011 - 22:06
Колега, проблема ти е от това че пинчетата където опират стрелките при нулева позиция, изпускат няква смола и стрелките залепват за тях. Отворяш таблото и чистиш въпросните пинчета, може да им намушкаш нещо отгоре- шлаухче с подходящ размер, също обърни внимание дали всички лампи са на таблото, не е много хубаво да има празни дупки от зад защото влизат гадости(най-вече прах) и ти се зацапва и запрашава стъклото от вътре. Ако имаш празна дупка без лампа залепи нещо отгоре, така че да покриеш дупката.
успех Колега
Много точно казано.Именно това е проблема и решението е прозрачни безцветни твърди шлаухчета /маркучета/ надянати върху нулевите ограничители на стрелките на всички уреди по арматурното табло.Материала им трябва да е нещо прозрачно и твърдо-приличащо на пълнител от химикалка или нещо подобно.
Posted 22 July 2011 - 08:18
То пинчета няма ли само на скоростомера. При мен залепва всичко понякога, да не кажа ежедневно. Само стрелката за количеството на горивото си е работила винаги. С удар отгоре на таблото, нещата по скоростомера и обортомера се оправят, ама понякога температурната стрелка не мърда. Най-често ми заспива стрелката на скоростомера.
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users