Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Проблем със скоростомера...C180 W202

• Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 Metamorph

Metamorph

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Posts:
  • Град:Сливен
  • Автомобил:
    C180 W202

Posted 14 March 2011 - 11:12

Здравейте, имам един не дотолкова сериозен, колкото дразнещ проблем, стрелката на скоростомера ми зацепва, чак когато набера по-висока скорост тогава скача и си показва. Зимата ми се случи същото нещо, но с всички стрелки по таблото. Не съм сигурен от какво е. Така я купих колата, но в рамките на 20 км/ч си скачаше стрелката, но напоследък градско почти не може да се отлепи от нулата. Автомобила е C180 W202. Благодаря предварително ! :)
  • 0

#2 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8,412 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Turbo Quattro

User's Awards

3
16
3
2
Garage View Garage

Posted 14 March 2011 - 12:03

Натисната е силно към километража като са ти го отваряли преди по някаква причина.
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#3 Metamorph

Metamorph

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Posts:
  • Автомобил:
    C180 W202

Posted 14 March 2011 - 13:08

Има ли някакъв начин да го оправя сам или трябва да посетя сервиз? Това ли е т.нар. проблем със "заспалите стрелки"?
  • 0

#4 alex_bs

alex_bs

Чирак

• Потребители на форума
  • 168 Posts:
  • Град:Бургас/Варна
  • Автомобил:
    C180 Elegance 1995 - в историята
    CLK200 Elegance 1999
    CLK200 Kompressor Elegance 1999
Garage View Garage

Posted 14 March 2011 - 16:42

Колега, проблема ти е от това че пинчетата където опират стрелките при нулева позиция, изпускат няква смола и стрелките залепват за тях. Отворяш таблото и чистиш въпросните пинчета, може да им намушкаш нещо отгоре- шлаухче с подходящ размер, също обърни внимание дали всички лампи са на таблото, не е много хубаво да има празни дупки от зад защото влизат гадости(най-вече прах) и ти се зацапва и запрашава стъклото от вътре. Ако имаш празна дупка без лампа залепи нещо отгоре, така че да покриеш дупката.
успех Колега
  • 0
Mercedes-Benz “The Best or Nothing”

#5 alex_bs

alex_bs

Чирак

• Потребители на форума
  • 168 Posts:
  • Автомобил:
    CLK200 Elegance 1999
Garage View Garage

Posted 14 March 2011 - 23:06

колега, сега като се замисля зависи и коя година ти е колата, ако е до 96 проблема най-вероятно се дължи на това което ти казах, ако е след тази година нямам си идея, но предложението на колегата Liloff звучи абсолютно възможно :icon_coolgrin:
  • 0

#6 Metamorph

Metamorph

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Posts:
  • Автомобил:
    C180 W202

Posted 15 March 2011 - 00:09

'94 година е, някой ден като ми се освободи време ще го погледна, надявам се че е това което казвате, а не нещо по-сериозно!
  • 0

#7 ikarlo

ikarlo

Чирак

• Потребители на форума
  • 105 Posts:
  • Автомобил:
    W202, C180, 1995, Esprit (но никъде не пише), цвят "среднощна синева"

Posted 15 March 2011 - 09:54

Има много писано по темата "заспали стрелки". Не са виновни пинчетата, а пластмасата на самите стрелки - изпуска някаква кафеникава смола. С чистене и втулки върху пинчетата временно се решава проблема. Трайно решение няма (може би ако се сменят самите стрелки).
  • 0

#8 alex_bs

alex_bs

Чирак

• Потребители на форума
  • 168 Posts:
  • Автомобил:
    CLK200 Elegance 1999
Garage View Garage

Posted 15 March 2011 - 11:52

Има много писано по темата "заспали стрелки". Не са виновни пинчетата, а пластмасата на самите стрелки - изпуска някаква кафеникава смола. С чистене и втулки върху пинчетата временно се решава проблема. Трайно решение няма (може би ако се сменят самите стрелки).

аз съм останал с впечатление, че е от пинчетата. винаги като чистя таблото чистя пинчетата и проблема се оправя, пък и един познат си нахлузи тънка шлаухка върху пинчетата и за сега не му е правило проблем :dontknow:
  • 0

#9 Metamorph

Metamorph

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Posts:
  • Автомобил:
    C180 W202

Posted 15 March 2011 - 22:27

Какво представлява тази шлаухка ?
  • 0

#10 alex_bs

alex_bs

Чирак

• Потребители на форума
  • 168 Posts:
  • Автомобил:
    CLK200 Elegance 1999
Garage View Garage

Posted 16 March 2011 - 17:29

тънко маркуче, като това за въздуха за рибките( ако имаш рибки де ) иначе на снимка ето това представлява шлаух
  • 0

#11 Metamorph

Metamorph

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Posts:
  • Автомобил:
    C180 W202

Posted 16 March 2011 - 22:35

Ясно, ще пиша пак след като се пробвам да оправя проблема, благодаря много за помоща на всики включили се!
  • 0

#12 vaioo

vaioo

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 31 Posts:
  • Автомобил:
    C250TD

Posted 01 May 2011 - 17:11

Имаше подобна тема във форума. Трябва да се разглоби таблото и от вътре се чистят ограничителите, понеже стрелките залепват там-в 99% проблема е там.
Успех
  • 0
КЛИМАТИЗАЦИЯ И ВЕНТИЛАЦИЯ-0898352367
За съфорумници-отстъпки ;)

#13 greedforsuccess

greedforsuccess

Прохождащ

• Нови потребители
  • 1 Posts:
  • Град:Plovdiv

Posted 11 July 2011 - 16:23

Здравейте !
При мен го има същият проблем в стрелките. Два пъти съм ги чистил досега. Сега съм решил да мацна с някакъв безцветен лак местата, където се допират до ограничителите. С шлаух също е вариант, обаче нали ще се вижда и ще изглежда криво с тях, така, че отпада този вариант.
  • 0

#14 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W202 C 200 CDI 2000г T VITO 110 CDI 2000г CLC 203 220 CDI 2002г 143Hp

Posted 11 July 2011 - 22:06

Колега, проблема ти е от това че пинчетата където опират стрелките при нулева позиция, изпускат няква смола и стрелките залепват за тях. Отворяш таблото и чистиш въпросните пинчета, може да им намушкаш нещо отгоре- шлаухче с подходящ размер, също обърни внимание дали всички лампи са на таблото, не е много хубаво да има празни дупки от зад защото влизат гадости(най-вече прах) и ти се зацапва и запрашава стъклото от вътре. Ако имаш празна дупка без лампа залепи нещо отгоре, така че да покриеш дупката.
успех Колега

Много точно казано.Именно това е проблема и решението е прозрачни безцветни твърди шлаухчета /маркучета/ надянати върху нулевите ограничители на стрелките на всички уреди по арматурното табло.Материала им трябва да е нещо прозрачно и твърдо-приличащо на пълнител от химикалка или нещо подобно.
  • 0

#15 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Posted 22 July 2011 - 08:18

То пинчета няма ли само на скоростомера. При мен залепва всичко понякога, да не кажа ежедневно. Само стрелката за количеството на горивото си е работила винаги. С удар отгоре на таблото, нещата по скоростомера и обортомера се оправят, ама понякога температурната стрелка не мърда. Най-често ми заспива стрелката на скоростомера.
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users