Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Предлагам GPS навигацияне продавам, предлагам алтернатива!!!

• Please log in to reply
8 мнения по тази тема

#1 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 11 март 2011 - 00:15

Тъй като зачестяват обяви за продажба на GPS навигации на не прилично високи цени с пиратски софтуер и карти, аз реших да предложа алтернатива:
http://www.dealextre...-maps-4gb-56308

Забележете!!!
Не продавам нищо!!!
Предлагам алтернатива от сайт от, който редовно поръчвам, плащайки чрез PayPal! И вие можете!
Както сами виждате от линка, цената на устройството е 125.70$ по 1.41552(днешния курс) = 177,93 лева за 7 '', навигация, на която можете да качите каквото си поискате като софтуер и карти, въпреки че идва с пълна карта за Европа.
Искам да обърна специално внимание на надписа Worldwide Free Shipping
в началото на техническото описание - наиситан е безплатна доставката и отнема около 3 седмици в най-лошия случай по коледно време(пробвано, личн опит). На сайта ще намерите много други полезни кутайски стоки на съвсем прилични цени с безплатна доставка.

Сайта е комерсиален, но моля модераторите да не го трият, тъй като не е за лично облагодетелстване, а в интерес на всички четящи тук. Ще замоля, ако се сметне за целесъобразно, темата да бъде закована като важна, тъй като ограничава шанса на разни шарлатани да печелят неправомерно от членове на клуба и форума.

Мишо-пинната е темата
едва ли някои които те познава би си помислил ,че правиш нещо за собствена изгода
Благодаря ти от името на всички
Поздрави

Този пост е редактиран от SAMURAIJACK: 11 март 2011 - 08:29

• 2
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#2 M23J

M23J

Чирак

• Потребители на форума
  • 152 Мнения:

Публикувано 11 март 2011 - 00:35

Много готин сайт. Аз си имам навигация, но си избрах доста нещица и мисля да поръчвам щом е безплатна доставката и наистина пристигат.
  • 0
It is nice to be important, but it is more important to be nice.

#3 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 11 март 2011 - 00:57

Без да звучи като реклама на сайта, аз съм му клиент от малко повече от 4 години. Дори и да има някакъв проблем, винаги съм срещал разбиране и подкрепа в решаването на проблема. Пратките пристиигат в пощенския клон по пощенски код, стига да не са със слонски размери и да привлекат вниманието на митниците. С колеги сме експериментирали с пратки с дреболии на стойност над 500$ и с митници не сме се разправяли. Има една опция да се изпрати като подарък, която струва 1$ и помага много при по-обемисти поръчки, не я изпускайте.
Колега М23J, а и към другите колеги,
Плащайте през PayPal, а не директно, търговците са много стриктни при плащания с PayPal, дори и китайските.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#4 M23J

M23J

Чирак

• Потребители на форума
  • 152 Мнения:

Публикувано 11 март 2011 - 01:36

Знам, аз съм поръчвам от ebay от ХонгКонг разни тонери за принтер, мемъри карти, card reader и т.н. и винаги всичко е било точно, а пристигат за 1 седмица до Холандия с безплатна доставка. Тук с митници не се занимавам, защото пратки до 500 евро не се обмитяват.
Единственото лошо на тези сайтове е, че винаги си харесвам 100 неща :rolleyes:
  • 0

#5 Fitibaldi

Fitibaldi

Чирак

• Потребители на форума
  • 248 Мнения:
  • Интереси:Мерцедес, спорт, +#$%*****
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W124 Е300Т Diesel 1995

Публикувано 11 март 2011 - 11:30

като съвет бих дал да не се правят големи поръчки, защото тогава може да спрат стоката на митницата.
аз съм ходил 4-5 пъти да плащам мито и ДДС или само да покажа какво има вътре, но пак си е разкарване.
няма такси за РауРал, няма и такса за доставка, няма смисъл да се окрупняват поръчките
  • 0
Публикувано изображение

#6 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 март 2011 - 11:53

Има такси за PayPal, но не е проблем.
DealExtreme е страхотен сайт ;) И аз го ползвам от 4 години някъде. Никога не съм имал проблеми с тях.
  • 0

#7 Blond

Blond

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3955 Мнения:
  • Автомобил:
    C124 200E 1992
    S202 220CDI 11.1999
    W211 220CDI 04.2004
    C207 350CDI 06.2009
    W212 220CDI 11.2013
    W213 400d 07.2020

Публикувано 11 март 2011 - 19:18

И аз потвърждавам от личен опит, че сайта е супер - досега пазарувах чрез един приятел , но съм подкарал процедурата да почна да се справям и сам. Днес ми дойдоха и едни крушлета за ксенона 4300 келвина, а не като сегашните ми - 6000келвина за скромната сума от 11$. Да не говорим за силиконовите "гащички". които поръчай за телефоните на щерките и ми излязаха по 1-2$, а в Бг се продават по 25лв бройката.
  • 0

#8 M23J

M23J

Чирак

• Потребители на форума
  • 152 Мнения:

Публикувано 19 септември 2011 - 14:20

Да споделя малко от личен опит. Сравнявах такъв 'не-марков' GPS с моя Garmin. Разликата първо е, че немарковият излезе 100лв + 20лв за 4ГБ карта, а Гармина го бях купил за 120 евро и то на някаква промоция в Словения т.е. точно двойно. Плюсовете на немарковия са обаче, че може да се сложат всякакви карти - кеф ти Garmin City Navigator, кеф ти iGo. Освен това китайския вариант е с Windows и освен за навигация може да се ползва за гледане на клипчета и слушане на МР3-ки. Минусите са, че зарежда с една идея по-бавно и че батерията не държи колкото на Гармина. Общото заключение за мен е, че тези навигации са доста добра алтернатива на марковите.
  • 0

#9 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 февруари 2014 - 09:41

Така, виждам, че темата е старичка, но мисля да се включа малко, че да повдигнем духа:

1. За първи път пазарувах от DX през 2006 г. - смятай, още дори не съм бил в клуба ;)

2. Пратките понякога идват бързо, но понякога хич не идват бързо. Имам пратки, които съм чакал 4 месеца да дойдат. В момента чакам пратка от тях, която по техни данни е изпратена на 14 декември, т.е. вече са минали над 2 месеца. Имат tracking номера от китайските пощи, по които можеш да видиш точно нищо - дава ти една таблица с номера от която не можеш да разбереш къде се намира пратката в момента.

3. В този смисъл - 90% от нещата които се продават в dx.com ги има и в ebay.com на почти същите цени (че някои неща се намира и по-евтино). От ebay.com пазарувам доста повече, отколкото от dx.com и със 100% сигурност мога да кажа, че нещата идват значително по-бързо. И понеже съм имал и проблеми с тях - resolution center-а им работи перфектно. Пускам си оплакване и търговецът има срок да докаже, че не съм прав, ако не го докаже директно ми връщат парите. Същото не важи с пълна сила при други търговци като alibaba, aliexpres, dealextreme - дори и да платиш с PayPal изобщо не е изключено да имаш проблем и да изгориш със сумата. Имах такъв случай с поръчат GSM от подобен китайски сайт, имаше си tracking номер, пристигна в пощата, със signed mail (препоръчана поща) и всичко изглеждаше да е ОК, обаче като отворих пратката вътре имаше евтин китайски часовник, който не струва повече от $5. Два месеца се разправях с PayPal, но понеже търговецът имаше бележка от пощата с tracking номер и понеже е препоръчана поща и аз съм се подписал че съм получил пратката - PayPal не уважиха жалбата ми. Дори им изпратих копие от товарителницата на пощата от която личи колко тежи пратката и от която е очевидно, че в тази пратка няма как да е имало GSM, тъй като по данните от сайта на NOKIA апарата без зарядно, кабели, диск, книжка и кутия, само апаратът тежи повече от цялата пратка. И въпреки това не приеха жалбата и не върнаха парите. А търговците са спокойни, защото в тези китайски сайтове нямат рейтинги и няма с какво да му навредиш, той си е прибрал парите и хич не му пука.

4. По темата с марковите и немарковите навигации - истина е, че не марковите обикновено имат повече възможности. Определено и марковите има причина да струват повече, но не винаги тази причина е достатъчно оправдание. А по въпроса със скоростта на работа - има огромно значение каква памет се използва. Ще дам реален пример. Купих си такава немаркова навигация, но не от Интернет, а от България за 180 лв. Навигацията е PRESTIGIO (сигурен съм, че сте срещали тази "марка" в България). Не помня модела, но беше с доста добър ибърз процесор и с Atlas4 антена, което я правеше доста по-добра от средния клас маркови навигации със SIRF3 антени, които се продаваха по това време. Когато я купувах горещо ми препоръчаха да си купя добра и най-важното - бърза SD карта. Купих си Kingston 4GS SDHC class 10 - една от най-бързите карти на пазара. И никога не съм имал проблем с тази навигация - работи бързо, не забива, не насича когато трябва да говори, открива маршрутите достатъчно бързо, че ако объркаш пътя да преизчисли нов маршрут толкова бързо, че да не си стигнал до следващата пряка. С две думи супер доволен съм. Препоръчах същата навигация на трима познати. И тримата си я купиха, но не само по моя препоръка - пътуваха с мен в колата и видяха как работи. Казах им и да си вземат качествена и бърза SD карта, на което и тримата ми отговориха - ти луд ли си, за една тъпа карта памет да се дават толкова пари и си купиха най-евтината куча марка SD карта, която може да се намери на пазара. Естествено навигациите не работеха по същия начин с бавните памети - отнема им значително повече време да изчислят маршрута, когато говорят често гласът насича и т.н. След което се започна с клетвите, "***** си тъпата навигация, заклевам се", "тоя боклук за нищо не става", "как се минах да си купя тая смотана навигация" и др. подобни. Опитах се да им намекна, че проблемът не е в навигацията и като доказателство им демонстрирах отново как работи моята, която се различава от техните единствено по картата памет която ползва, но в крайна сметка аз излязох виновен, че съм им препоръчал тази марка и модел (от тогава избягвам да давам акъл и за техника).

И те така...
  • 1

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни