Напълно съм съгласен с колегата Liloff - мизерници има навсякъде. В никакъв случай в България не са по-малко, отколкото в други европейски страни. Не бива да забравяме, че тук мизерията също допълнително ни прави мизерници

. Според мен трябва да отчетем също, че нашите търговци отиват примерно в Италия и нали искат да вземат най-евтиното - взимат колите на разни нечистоплътни "западняци", които и да искат, не могат ги продаде за повече от няколко стотачки до 1000 евро макс. Щото аз гледах преди няколко месеца в mobile.de 124-ки по 3-4 хил. евро, а не за до 1000 евро, каквито взимат нашите търговци.
И да, темата я пуснах през март, защото исках мнения за марки авточасти за моя Мечо. Последните коментари пак аз съм ги предизвикал, с учудването си как така може да е читав шарнир на почти 300 хиляди, същото и за амортисьор. Моите, които смених, бяха със щампа трилъча звезда ... е, верно може да са ги сменили в оторизиран сервиз на Mercedes в Италия, ама не ми се вярва, по-скоро въобще не са ги сменяли. Незнам ...
И привършвам пак за авточастите - съвсем наскоро се убедих, че официалните вносители яко надуват цените и това също допринася за наличието на толкова ментаци и куче-марки. За справка - току що купих тампон за мотора на моя Мечо, Boge в кутийка на Lemforder, модела за автомобил с климатик, изглежда доста добре изработен, за 100 лв. (е, със много добра отстъпка за мен, ама човека пак си печели нещо, няма да ми го продаде на загуба). Цената, която ми дадоха от Аутоплюс, беше към 140лв. по спомен. С него и с два леви кормилни накрайника Moog (вътрешен и външен), се надявам да реша проблема с трополенето, което се чува от предния мост, засега това се установи, че е за смяна.