Jump to content

•  

Photo
- - - - -

АВТОКЛИМАТИЦИ

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 iristrade

iristrade

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 3 Posts:

Posted 25 February 2011 - 12:25

Пролетният сезон наближава - време е за диагностика и подготовка на климатика на амтомобила преди да дойдат горещите месеци.
Сервиз Ирис - Автоклиматици
гр.София,кв.Княжево,бул.Цар Борис ІІІ,№: 272
(между предпоследна и последна спирка на трамвай №:5)
Тел:0888400993
Членове на клуба ползват отстъпка от 10%.
  • 0

#2 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3,671 Posts:
  • Град:5Rich-California
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W 140 S500 L
Garage View Garage

Posted 25 February 2011 - 18:07

Пролетният сезон наближава - време е за диагностика и подготовка на климатика на амтомобила преди да дойдат горещите месеци.
Сервиз Ирис - Автоклиматици
гр.София,кв.Княжево,бул.Цар Борис ІІІ,№: 272
(между предпоследна и последна спирка на трамвай №:5)
Тел:0888400993
Членове на клуба ползват отстъпка от 10%.

Колега здрвей:)
Миналата година май месец си купих тая очиларка която ми е в подписа.Не съм пипал нищо по климатичната система, но искам сега да и направя профилактика(фреон, филтри)
Можеш ли да ми кажеш какво точно се сменява за профилактика и какви пари горе долу излиза.
Благодаря:)
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#3 iristrade

iristrade

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 3 Posts:

Posted 27 February 2011 - 12:45

Колега здрвей:)
Миналата година май месец си купих тая очиларка която ми е в подписа.Не съм пипал нищо по климатичната система, но искам сега да и направя профилактика(фреон, филтри)
Можеш ли да ми кажеш какво точно се сменява за профилактика и какви пари горе долу излиза.
Благодаря:)

Здравейте,
от това което казвате разбирам,че климатика си работи и трябва да се направи профилактика само.
Тъй като Вие не знаете кога последно е правена такава от собствениците преди Вас,трябва да се направи следното:
- смяна на поленовите филтри(филтрите в купето за въздуха).Можете да си ги купите сам - почти всеки магазин за консумативи който продава ремъци,филтри и аксесоари ще Ви го набави.Има ги обикновени и карбонови - карбоновите са с активен въглен и са по-скъпи.
- профилактика на климатичната система - системата се следи на стенд,изпразва се,като при изпразването на системата се изхвърля старото масло.След това системата се вакумира,прави се вакум тест и ако няма индикации за течове след това системата се запълва с точното количество фреон.Заедно с фреона се вкарва и ново масло и индикатор за УВ(ултравиолетова)-диагностика.След като системата е заредена с фреон и масло се тества в работен режим - следят се температури,налягане и общата работа на компонентите на климатичната система.Накрая се прави УВ-диагностика - оглед с УВ лампа за откриване на микротечове.
Цялата процедура по профилактиката струва 80.00 лева,включително труда по смяната на поленовите филтри ако Вие си ги донесете.Ако трябва да се поръчат при нас - цената е по каталожен номер.
Накратко това е което трябва да се направи.Всички останали компоненти по климатичната система се следят как работят и се ремонтират или подменят когато се налага.Затова е желателно такава профилактика да се прави поне веднъж годишно,за да се следи системата и реагира своевременно при необходимост.
  • 0

#4 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3,671 Posts:
  • Град:5Rich-California
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W 140 S500 L
Garage View Garage

Posted 28 February 2011 - 06:09

Благодаря колега за инфото най вероятно скоро ще се видим:)
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#5 mart0

mart0

Прохождащ

• Нови потребители
  • 2 Posts:
  • Град:Радомир

Posted 09 June 2011 - 03:04

Здравеи iristrade искам да те попитам нещо във връзка с климатиците.
Преди 1 месец си взех очиларка, но имам съмнение че климатика не ми работи като хората, по точно ще ти кажа какво не ми харесва в работата.
Когато климатика ми работи охлажда но не чак толкова добре поне така ми се струва, а когато превклиуча на климатроник се получава едно свистене и това ме притеснява най вече.
От какво може да е това, и ако имаш представа за какво ти говоря, къде е проблема и колко ще струва отстраняването му?
Това от самия фреон ли е?
  • 0

#6 iristrade

iristrade

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 3 Posts:

Posted 15 October 2011 - 12:14

Здравеи iristrade искам да те попитам нещо във връзка с климатиците.
Преди 1 месец си взех очиларка, но имам съмнение че климатика не ми работи като хората, по точно ще ти кажа какво не ми харесва в работата.
Когато климатика ми работи охлажда но не чак толкова добре поне така ми се струва, а когато превклиуча на климатроник се получава едно свистене и това ме притеснява най вече.
От какво може да е това, и ако имаш представа за какво ти говоря, къде е проблема и колко ще струва отстраняването му?
Това от самия фреон ли е?

Здравей,
получава се шум(свистене)когато количеството фреон е по-малко.Но този шум се чува постоянно,а не само когато е на AUTO режим на климатроника.Когато включите на режим AUTO,тогава се увеличават оборотите на вътрешния вентилатор в купето и ако само тогава се появява това свистене - по-вероятно е да имате запушени поленови филтри в купето,които трябва да смените.
Опитайте първо със смяна на поленовите филтри и да видим резултата.Ако няма подобрение - трябва да видя системата - така по "телефона" е трудно да се лекува.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users