Двигател за w123
Започната от lilko, 18 фев 2011 - 09:08:17
17 мнения по тази тема
Публикувано 18 февруари 2011 - 09:08
Здравейте,
Имам идеята да реставрирам старата w123-ка на баща ми, тъй като знам каква возия има и не ми се изхвърля тази класика.
Външния вид ще го оправя, интериора няма никакви проблеми както и ходовата част, но двигателя....
Та за двигателя (дизел 2000) ми искат минимум 1200лв за ремонт и се чудя дали не е по-добре да сменя целия двигател.
Във връзка с това мога ли да сложа двигател от по-нов модел без големи трудности?
Например от w124 или w201
Освен това ако някои продава добър двигател - може да ми пише!
[email protected]
Имам идеята да реставрирам старата w123-ка на баща ми, тъй като знам каква возия има и не ми се изхвърля тази класика.
Външния вид ще го оправя, интериора няма никакви проблеми както и ходовата част, но двигателя....
Та за двигателя (дизел 2000) ми искат минимум 1200лв за ремонт и се чудя дали не е по-добре да сменя целия двигател.
Във връзка с това мога ли да сложа двигател от по-нов модел без големи трудности?
[email protected]
Публикувано 05 март 2011 - 17:39
Колегата kasparov продава 2.5TD с автоматична кутия и диференциал, предполагам с минимални преправяния ще влязат в 123-ката, обявата му е във секцията "Продава" ако искаш се свържи с него, иска им 1200лв колкото на теб ти искат за ремонта на този двигател, освен това е от варна така че предполагам лесно ще вземеш двигателя.. Дано да я стегнеш, ако се захванеш пусни тема със снимки на процеса на работа
Follow your own star...
Публикувано 05 март 2011 - 18:41
Здравейте,
[email protected]
Ако ще го реставрираш истински,не му прави ремонт,ами си намери/купи здрав мотор. Кво му е на твоя? Тропа ли? Инак едни нови оригинални сегменти вършат чудеса.
Но майстор да го отвори и провери цилиндрите,повдигачите,кобилиците,дали си заслужава.
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 07 март 2011 - 08:44
Здравейте,
Започнах ремонта като реших да оправя моя двигател, въпреки, че знам, че е слаб за това купе.
И въпреки мненията на някой приятели, че съм "Луд" да се занимавам с толкова стара кола си поръчах нови части.
Сега след работа с един приятел малко по-малко го работим!
Скоро ще започна да качвам снимки по проекта!
Започнах ремонта като реших да оправя моя двигател, въпреки, че знам, че е слаб за това купе.
И въпреки мненията на някой приятели, че съм "Луд" да се занимавам с толкова стара кола си поръчах нови части.
Публикувано 07 март 2011 - 08:57
Браво! Успех , пускай нова тема да гледаме и да се радваме. Успех!
NO PAIN - NO GAIN!
Публикувано 07 март 2011 - 10:04
Ако го оправиш този двигател и я нагласиш както трябва ще видиш че двигателя си е съвсем ок. Може да е слабичък но като го държиш в обороти прави чудеса. Имам такъв, на 31 години стана вече и все още си е пушка. Скоро му направих центровка на двигателя и сега се държи отлично.
Публикувано 08 март 2011 - 21:11
Не им обръщай внимание на тези твои приятели, те явно са от повечето хора, за които най-важна е годината и нищо друго. Това е една истинска класика, която абсолютно си заслужава реставрацията!Здравейте,
Публикувано 15 март 2011 - 14:53
" lilko " браво на теб
и аз се захванах с моята 123-ка (200 Д ) преди 2г., но малко безработицата ме събори.
дай малко повече информация и снимки, че и на мен двигателя ми е за ремот малко.
А това съм решил да е подарък на бащата за Р.Д.-то.
и аз се захванах с моята 123-ка (200 Д ) преди 2г., но малко безработицата ме събори.
дай малко повече информация и снимки, че и на мен двигателя ми е за ремот малко.
А това съм решил да е подарък на бащата за Р.Д.-то.
Публикувано 21 март 2011 - 10:09
За съжаление работата върви доста по-бавно от както ми се искаше.
Ето какво съм свършил до момента:
Двигател: сменени ризи, бутала, сегменти, основни и биелни лагери, гарнитури, семеринги, водачи клапани - до седмица трябва да е събран и да работи
Купето: Снех всичко каквото мога отвън и отвътре и чакам майстора да изреже и завари всички язвички
Предстои китосване на заварките, напасване на новите калници, шкурене, течен кит на цялото купе, шприц кит на цялото купе, лудо шклурене и накрая боядисване
Ето какво съм свършил до момента:
Двигател: сменени ризи, бутала, сегменти, основни и биелни лагери, гарнитури, семеринги, водачи клапани - до седмица трябва да е събран и да работи
Купето: Снех всичко каквото мога отвън и отвътре и чакам майстора да изреже и завари всички язвички
Предстои китосване на заварките, напасване на новите калници, шкурене, течен кит на цялото купе, шприц кит на цялото купе, лудо шклурене и накрая боядисване
Публикувано 21 март 2011 - 15:25
ако не е тайна пиши за какви пари става дума !!!!
аз днес продадох един бус и смятам да вложа парите в реставрацията на моя, ако не изкочи нещо спешно де
аз днес продадох един бус и смятам да вложа парите в реставрацията на моя, ако не изкочи нещо спешно де
Публикувано 28 юни 2011 - 10:54
Здравейте,
Пускам тази тема за да ви покажа какво съм направил и правя по възстановяването на една стара 123-ка
Започвам с как изглежда:
Пускам тази тема за да ви покажа какво съм направил и правя по възстановяването на една стара 123-ка
Започвам с как изглежда:
Публикувано 28 юни 2011 - 14:12
Не хапи този,който може да те изяде.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни