Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Колони в Mercedes 190

• Please log in to reply
12 мнения по тази тема

#1 vbogoev

vbogoev

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 300 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W212 E350 CDi
    W211 Е320 CDi - открадната
    W201 190E

Публикувано 06 февруари 2011 - 16:58

Здравейте!

Старите колонки на мерцедеса (на таблото) са избушили и мисля да ги сменям, та махнах капачето на едната и от там нататък не знам как да я махна :( Ръчках я, ама не иска да излезе и си помислих, че трябва цялото табло да разглабям, но реших 1-во да питам тука. Има 1 болт до колонката, ама си мисля, че е за таблото...

Също така, ако можете да ми кажете от кои колони сте доволни. Искам да са силни, не ме интерасува толкова баса... В последствие мисля да си сложа и отзад още 2.

Поздрави! :)
  • 0

#2 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:
  • Град:селяндурин от класа

Публикувано 06 февруари 2011 - 19:52

Колега,ако си с оригинални колони,те не са хванати никъде.Самите колони си имат щипки.Хващаш колоната отгоре и дърпаш право нагоре с леки поклащания.
  • 0
Не хапи този,който може да те изяде.

#3 donfilimon

donfilimon

Чирак

• Потребители на форума
  • 87 Мнения:
  • Град:Аксаково
  • Автомобил:
    190E-1993
    W201 2000
    122hp
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 февруари 2011 - 23:02

Дясната излиза лесно със сила.С лявата трябва да се внимава,защото има много малко място и може да се счупи стъклото!Не е трудно,но става бавно.За колони имам добри отзиви от Herz модела май беше HL70.
  • 0
Публикувано изображение

#4 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily
    W201 190 '88 5.0 project car

Публикувано 08 февруари 2011 - 23:21

Не точно по темата, но да напиша все пак - отпред размера на колонките който може да се побере е 4" ( без да се реже таблото), отзад на кората отстрани на аптечката могат да се поберат 6"х9" елипси (това до колкото знам е максимума без да се реже метала отдолу) , аз съм с 4" отпред Herz, отзад 6" кръгли пак Herz, и честно казано изобщо не съм доволен, взех ги чисто нови (сега ме мързи да проверявам какъв модел са точно, излязоха ми около 150лв от технополис общо 4те колонки) и пращят супер мн, но не съм сигурен че е от тонколоните, а не примерно от гадното ми радио, или окабеляването.. По принцип уж "професионалист" ми ги слага, така че окабеляването евентуално е по малко вероятно да е проблема, остава да е от касетофона, така и не съм опрял все още да го сменям и не мога да кажа в тонколоните ли е проблема или са ок..
  • 0
Follow your own star...

#5 vbogoev

vbogoev

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 300 Мнения:
  • Автомобил:
    W212 E350 CDi
    W211 Е320 CDi - открадната
    W201 190E

Публикувано 21 февруари 2011 - 11:26

Мерси за отговорите! Аз се опитах да ги изкарам така, ама явно много леко съм ги дърпал :) Пак ще пробвам!

Мерси пак! :)
  • 0

#6 w201gogo

w201gogo

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Мнения:
  • Град:Русе
  • Автомобил:
    w201 190e 2.0 1992

Публикувано 07 април 2011 - 16:41

"но не съм сигурен че е от тонколоните, а не примерно от гадното ми радио, или окабеляването"

Приятелю, имам сериозни подозрения, че гадния звук е точно заради колоните. Аз съм със CD Clarion и сложих някякви Magnat-ки, които нищо не промениха - вярно, че е умряла марка, но очаквах поне някакво забележимо подобрение. Никакъв бас, гъгнат, кривят, абе трагедия пълна - 2 х 50 и 2 х 45 уж. Много се чудих и ядосвах, накрая ми проблесна, че в къщи се търкалят в килера едни български правени тонколони всяка с по 4 баса и 4 пищялки вътре. Басовете са по 10 вата всеки, а пищялките по 2. Изкорубих ги, вързах по един бас на задните канали - онези боклуци ги откачих естествено и о, чудо, извадиха много хубав и плътен бас, точно какъвто исках и далеч повече отколкото очаквах! Усилвател нямам и не ми и трябва. Сети се това, което ти продават като 50 вата колко е всъщност. Мисля тези дни да пробвам и пищялките на мястото на предните Magnat-ки, само трябва да заема една малка отверка, че в тая теснотия под предното стъкло нямам с какво да бръкна.
Всичките са по 4 ома, не знам има ли значение, в колоните имаше и някакви филтри, които не съм се гъзоболил да слагам.
  • 0

#7 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily
    W201 190 '88 5.0 project car

Публикувано 02 май 2011 - 20:51

Ами не знам колега, трябва да отида при професионалист, ама който наистина разбира и да се види какъв е проблема.. тонколоните ги избирах така че да са по мощни от усилвателя на радиото защото съм чувал че така се прави, иначе може да ги избуши ако се надува много... Като цяло никакъв ме няма по тоците, според мен проблема е или че радиото не е супер качествено, или точно от тези съпротивления.. Иначе оня ден си сменях клемите на акумулатора защото минусовия кабел се счупи докато палех :blink: и като сменях плюса при мен към него освен главния дебелия кабел беше запоен (фабрично предполагам, не изглеждаше да е правено)един по малък кабел, който от всичките му жички вътре които бяха се държеше на 2-3... Та и него го отрязох и го нахаках и го стегнах хубавов новата клема, и сега радиото ми не прекъсва, преди като двигателя не беше запален радиото като се усилеше и прекъсваше(рестарт), главно като удряше баса де, предполагам той е точел повече ток и за това е прекъсвал, та не знам каква е връзката, но като смених клемите се оправи това прекъсване... За съжаление обаче проблема с ниското качество и пращенето си остава ;/
  • 0
Follow your own star...

#8 ganev

ganev

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 17 Мнения:
  • Град:Русе
  • Автомобил:
    Mercedes Benz W201 - 601.....
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 юли 2011 - 22:53

имате много здраве проблем при HERZ няма при 4' отпред и 6на9 отзад свири перфектно на 104 дб и дава изкривявания по малко от 0.5%
  • 1
Работи сякаш не се нуждаеш от пари. Танцувай сякаш никой не те гледа. Пей сякаш никой не те слуша. Живей така сякаш на земята е рай! Може да няма друг.

#9 neichev

neichev

Майстор

• Потребители на форума
  • 1019 Мнения:
  • Град:Добрич --- Варна
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W201 1988`

Публикувано 17 октомври 2012 - 09:12

Преди години се опитах да монтирам 6х9 на моята 190-ка и не стана. Ламарината под задната кора е много близо и трябваше да я режа. Ама се чудя ако ще режа дали 6х9 или някои 20см да сложа :)
  • 0
Mercedes-Benz W201

#10 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1713 Мнения:
  • Град:114445

Публикувано 17 октомври 2012 - 09:51

Колкото повече-толкова повече, както е казал Мечо Пух.
Аз още като купих колата W202, срязах с едно зеге задната ламарина. Откъм багажника и гледах през стъклото. Понеже в старата кола имах много добра музика, не траех в "новата" да нямам.
Отзад сложих едни широколентови Херц-ове елипси и едни високи. ТТ-данни не знам, но звука е страшен. Отпред във вратите басове, в таблото са оригиналните пищялки.
А за капак, да ви е гадно, ми изпадна на оферта един усилвател с бридж, както и една къстъм-туба за една ниша в багажника с изгорели говорители. Странното е, че бяха два вързани един къмто друг. Сложих нов бас и сега треперят стъклата.
  • 0

#11 neichev

neichev

Майстор

• Потребители на форума
  • 1019 Мнения:
  • Град:Добрич --- Варна
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W201 1988`

Публикувано 20 октомври 2012 - 13:19

Няма да кажа нищо ново, но за добра музика ти трябва добро плеърче, добри колони и наистина качествени кабели. Лично съм се убедил за кабелите, а хората често ги подценяват.
  • 0
Mercedes-Benz W201

#12 credal4o

credal4o

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 27 Мнения:
  • Автомобил:
    е190
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 януари 2013 - 13:18

Колега,ако си с оригинални колони,те не са хванати никъде.Самите колони си имат щипки.Хващаш колоната отгоре и дърпаш право нагоре с леки поклащания.

И да оригиналните излизат точно както си казал, аз ги смених преди месец понеже им бяха останали само металните части и магнитите :)
  • 0
Публикувано изображение

#13 Алекс Панов

Алекс Панов

Чирак

• Потребители на форума
  • 189 Мнения:

Публикувано 17 януари 2013 - 11:08

Аз си оправих музиката сам защото разбирам, отзат на кората имах 4 х 6х9 елипси. Успях да скапя едната колона и единия комплект го бракувах. Взех си Блаупункт Есен, за отзад нова кора, изрязох я по елипсите, претапицирах я, сложих колоните, Ново преокабеляване от ка'стофона щото имаше пускани 330 жици... Най-накрая измерих за акустично късо и се оказа че задна лява трябва да и обърна поляритета.

И внимателската с предните колони да не счупите стъклото като ги вадите...
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни