Регулиране на задницатаНивомат
Започната от kirlqn, 05 фев 2011 - 10:29:02
19 мнения по тази тема
Публикувано 05 февруари 2011 - 10:29
Приятели ,днес забелязах ,че колта ми от едната страна е по ниска с 2см от другата говорим за задницата.Да ли сверите са изпуснали ,но не друса тропа и тн .Този нивомат знам че се регулира може ли да се вдига само от ляво или дясно ?! Маслото е сменено скоро с оригинално ,да не кажа че май след това излезна тая разлика ,ех МАЙСТОРИ ..
Публикувано 02 декември 2012 - 19:51
проблема решен ,нови пружини и тампони + обезвъздушаване
Публикувано 04 декември 2012 - 18:56
Колега кои тампони смени?
Публикувано 05 декември 2012 - 09:44
Колега кои тампони смени?
тампоните дето са на амортисьрите горните ,бяха сплескани имаше луфт
Публикувано 06 декември 2012 - 16:41
проблема решен ,нови пружини и тампони + обезвъздушаване
Колега, какви пружини са новите? ( И аз рябва да ги сменям че са ми счупени , ама още се ослушвам)
светещи желетки, що сте толко нервни?
bliznatsite написаха: mn ne mi haresvat za6toto emblemata na mecedesa e kato mernik i izglezda 4e 6a te zastrelq
Публикувано 07 декември 2012 - 14:08
Колега, какви пружини са новите? ( И аз рябва да ги сменям че са ми счупени , ама още се ослушвам)
взех ги втора ръка от същия модел ,само че елегансови моите бяха по къси
Публикувано 19 април 2015 - 15:15
Не вярвам някой да ми отговори тук,че нещо слабо е посещаван форума и май никой не си дава зор да помага с отговори,но......аз съм оптимис и се надявам някой да ми помогне със съвет за нивомата на моят Мерцедес Авангард Е290 комби 1996г.!Та въпроса ми е следния....какво да правя с ниската задна част на автомобила?Как да проверя дали всичко е наред с НИВОМАТА или проблема е в пружините!?Дали да сложа подложки или да сменя пружините с нови или от друг модел,примерно ЕЛЕГАНС или Класик?Да шунтирам ли Нивомата и да си сложа обикновенно окачване.....все въпроси!
Публикувано 19 април 2015 - 17:13
Значи не се занимавай с смяна на пружини ,нивомата се регулира от кантарче долу под колата. Вкарваш колата на канал ,палиш я и влизаш под нея ,ще видиш къде влизат тръбичките ,разкачаш лостчето от щангата на задния мост и го повдигаш леко нагоре и колата трябва да се вдигне. Като я настроиш колкото ти харесва ,закачаш щангата на задния мост към кантарчето ,като регулираш лоста ,така че да остане в същото полужение. Като видиш кантарчето ще ти се изясни.
Прикачени файлове
NO PAIN - NO GAIN!
Публикувано 19 април 2015 - 17:37
Нивото на маслото за нивомата в нормални граници ли е? Оставя ли петна (има ли теч на масло от нивомата)?
NO PAIN - NO GAIN!
Публикувано 19 април 2015 - 17:38
Не вярвам някой да ми отговори тук,че нещо слабо е посещаван форума и май никой не си дава зор да помага с отговори,но......аз съм оптимис и се надявам някой да ми помогне със съвет за нивомата на моят Мерцедес Авангард Е290 комби 1996г.!Та въпроса ми е следния....какво да правя с ниската задна част на автомобила?Как да проверя дали всичко е наред с НИВОМАТА или проблема е в пружините!?Дали да сложа подложки или да сменя пружините с нови или от друг модел,примерно ЕЛЕГАНС или Класик?Да шунтирам ли Нивомата и да си сложа обикновенно окачване.....все въпроси!
Форума е добре посещаван. И не си мисли, че няма да ти се отговори.
Както е написал колегата няма нужда дори сервиз за тази процедура.
Нищо сложно няма в регулирането и можеш да си го направиш и сам. Елементарно е.
Колегата е казал как и няма нужда да се повтаряме.
Шофьорски стаж от 23.07.1987г.Категория B, C, D, E, Т-тб ,Т-кт
Шофирай разумно - стигни жив! Пази останалите на пътя!
Понякога ми идват такива идеи, че бръмбарите в главата ми стават на крака и ръкопляскат...
Публикувано 19 април 2015 - 18:43
ОК.Благодаря за бързия и полезен отговор!Аз го видях кантарчето и то е регулирано до край,но не знаех че трябва да го откача от щангата и тогава да го регулирам.Мислех ,че това му е най горното положение и няма накъде повече,ако ме разбирате!?Иначе преди месец имаше теч,но се оказа разхлабен волт зад двигателя точно,мисля на помпата и при затягане всичко е ОК т.н не губи течност вече!
Публикувано 19 април 2015 - 18:46
Ама нивото в казанчето добре ли е?
NO PAIN - NO GAIN!
Публикувано 19 април 2015 - 18:52
да.добре е
Публикувано 19 април 2015 - 18:57
Ами тогава пробвай да я откачиш и надигнеш и трябва да стане.
NO PAIN - NO GAIN!
Публикувано 19 април 2015 - 19:19
ОК,ще пробвам както казвате и благодаря за съветите.Друго май не ми остава принципно без да пипам задната ходова част сериозно.Поне ще разбера дали нивомата ми работи и ако работи ще е супер,че по принцип не искам да побългарявам....САмо в краен случай,до който се надявам да не стигам.Поздрави на всички...
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни