Jump to content

•  

Photo
- - - - -

проблем с огледалатанагревателите на огледалата не работят

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 pepoobg

pepoobg

Прохождащ

• Нови потребители
  • 1 Posts:
  • Град:kadjali
  • Автомобил:
    mercedes 200 ce 16v w 124 e-clasa

Posted 31 January 2011 - 18:53

бушоните са ми здрави но огледалата и задното стакло не нагриават?даже незнам от каде се пускат огледалата да нагрияват и ако може някой да ми каже каде да погледна и как да ги оправия.благодоря предваритилно. колата е w124 coupe

Edited by hammer^BaTe, 31 January 2011 - 19:30 .
Лелее.. прегледай малко правописа колега..

• 0

#2 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,699 Posts:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Интернет Мерцедес и всичко останало
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Posted 31 January 2011 - 20:41

огледалата се включват автоматично
а задния нагревател има бушон
отпред в ляво при другите бушони
а може и да е прекъснал
премери го с мултицет там където отиват
жичките към стъклото
  • 0

#3 Дамян

Дамян

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 41 Posts:
  • Град:Варна
  • Интереси:MERCEDES W-124 TD-Automatic-Klimatronic.
  • Автомобил:
    Мерцедес E-250TD 1996- Automatic-ITALY.
    Мерцедес W-124 1989г. 2.5TD Automatic-ITALY.
Garage View Garage

Posted 14 December 2012 - 18:59

Здравейте да ми кажете кога трябва да се включи подгрева на огледалата,на задното стъкло работи бушоните са ми ок датчика за външна темп.работи. Освен ако въобще имат подгрев защото колата е от Италия да но пък ме навежда на мисълта за да имам чистачки на фаровете би трябвало да имам и подгрев на огледалата дори имам подгрев на казанчето на течноста за чистачките.Дайте жокер. :flagmbcb
  • 0

040420141566.jpg Размер: 140,8K, Сваляния: 18040420141566.jpg

#4 zhivago

zhivago

Чирак

• Потребители на форума
  • 101 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    ML W163, 2.7 CDI.

Posted 14 December 2012 - 19:30

Здравейте да ми кажете кога трябва да се включи подгрева

Огледалата са автоматични и сами се включват нагревателите при температура под накави гадуси( 5 градуса по спомен).
Има много варианти къде може да е проблема, ама аз да питам - какъв е цветът на стъклото на огледалото ? От тук да започнем пък после ще мислим и за друго
  • 0

#5 Дамян

Дамян

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 41 Posts:
  • Град:Варна
  • Интереси:MERCEDES W-124 TD-Automatic-Klimatronic.
  • Автомобил:
    Мерцедес E-250TD 1996- Automatic-ITALY.
    Мерцедес W-124 1989г. 2.5TD Automatic-ITALY.
Garage View Garage

Posted 14 December 2012 - 19:56

Цвета е син.Би трябвало да вземат сигнал от датчика за външната температура,мисля.
  • 0

040420141566.jpg Размер: 140,8K, Сваляния: 18040420141566.jpg

#6 zhivago

zhivago

Чирак

• Потребители на форума
  • 101 Posts:
  • Автомобил:
    ML W163, 2.7 CDI.

Posted 14 December 2012 - 20:04

Взимат данни от термодатчик залепен на обратната страна на всяко от стъкалата на огледалата.А това че е син цвета предполага, че имат такъв поне заводски.Ако си технически грамотен мога да ти дам няколко съвета какво да разглобиш и съответно премериш, ако не по-добре потърси някой колега близо до теб да помогне или майстор. ако беше в Сф , на драго сърце бих ти помогнал лично.

поздрави.
  • 0

#7 valyon

valyon

Чирак

• Потребители на форума
  • 151 Posts:
  • Автомобил:
    Мерцедес бенц W124 АМГ 1992 4matic
Garage View Garage

Posted 15 December 2012 - 14:34

Колеги малко сте в грешка модула които пуска ток когато външната температура падне под +5 С градуса се намира до кутията с бушоните при двигателя.Той подава ток към външните огледала,към маркучите и пръскалките на челното стъкло,ако разбира се имат тази екстра.А това което е залепено от задната страна на огледалата е термодатчик който не позволява на гледалата да прегрят.В момента точните градуса на които включва и изключва на изуст не помня ,примерно на +28С изключва ,при интерес мога да проверя и по точно.Но пък този термодатчик е сигурено доказатлсво , че има подгряване.Най-лесно е сега докато външната температура е по ниска да се свали огледалото и когато колата е на контакт да се замери на буксата за отопление колко волта идват.Така е по лесно да се види каде е повредата ако има такава. След като премерите и напишете разултата ще мислим какво и къде.Успех !
  • 0

#8 nnikolow_n

nnikolow_n

Чирак

• Потребители на форума
  • 82 Posts:

Posted 18 December 2012 - 12:21

Колеги малко сте в грешка модула които пуска ток когато външната температура падне под +5 С градуса се намира до кутията с бушоните при двигателя.Той подава ток към външните огледала,към маркучите и пръскалките на челното стъкло,ако разбира се имат тази екстра.А това което е залепено от задната страна на огледалата е термодатчик който не позволява на гледалата да прегрят.В момента точните градуса на които включва и изключва на изуст не помня ,примерно на +28С изключва ,при интерес мога да проверя и по точно.Но пък този термодатчик е сигурено доказатлсво , че има подгряване.Най-лесно е сега докато външната температура е по ниска да се свали огледалото и когато колата е на контакт да се замери на буксата за отопление колко волта идват.Така е по лесно да се види каде е повредата ако има такава. След като премерите и напишете разултата ще мислим какво и къде.Успех !

Колега, знаеш ли при модела W210 къде се намира този модул за подаване на напрежение към огледалата при температура под +5 градуса /ако има такъв/ ? Искам да мога да включвам отоплението на огледалата принудително когато е топло, но вали
или има мъгла.
  • 0

#9 keeepwalking

keeepwalking

Чирак

• Потребители на форума
  • 78 Posts:
  • Град:София/Пловдив
  • Автомобил:
    W202 C200 1995
    W212 E350 2010
Garage View Garage

Posted 18 December 2012 - 13:03

На моята ц класа (w202), на контакт си има постоянно 12V до буксата на огледалото. Вече термоключа на самото стъкло си определя кога да включи подгряването. Мерил съм го понеже на едното стъкло не ми работи подгряването, а на другото стъкло работи.
  • 0

#10 valyon

valyon

Чирак

• Потребители на форума
  • 151 Posts:
  • Автомобил:
Garage View Garage

Posted 18 December 2012 - 14:05

На W 210 не зная за съжаление.Но можеш да намериш + които отива към огледалото и от там да подаваш чрез копче във всеки удобен за теб момент.А колкото до термодатчика на огледалото мога да снимам и кача тък защото си взех резервни и ако има интерес да ги кача да се види на 124 на какви температури работят.
  • 0

#11 valyon

valyon

Чирак

• Потребители на форума
  • 151 Posts:
  • Автомобил:
Garage View Garage

Posted 18 December 2012 - 14:07

На моята ц класа (w202), на контакт си има постоянно 12V до буксата на огледалото. Вече термоключа на самото стъкло си определя кога да включи подгряването. Мерил съм го понеже на едното стъкло не ми работи подгряването, а на другото стъкло работи.

На 202 също не знам как работи, но сигурен ли си колега , че от това че е постояно включено/според мен не би трябвало/ да е развалено едното огледало?
  • 0

#12 keeepwalking

keeepwalking

Чирак

• Потребители на форума
  • 78 Posts:
  • Град:София/Пловдив
  • Автомобил:
    W202 C200 1995
    W212 E350 2010
Garage View Garage

Posted 18 December 2012 - 18:41

Ами нека и други да кажат как е при тях. Но при мен е така, просто на едното огледало ми е заминал термоключа. Иначе на w202 и на w210 огледалата и стъклата са еднакви, с разликата че w210 имат и прибиращи се огледала. Поне аз ц-класи с прибиране на огледалата не съм виждал.
  • 0

#13 bollbe

bollbe

Чирак

• Потребители на форума
  • 117 Posts:
  • Град:Кюстендил
  • Автомобил:
    S202 C200 COMPRESSOR ELEGANCE 1998 111944
Garage View Garage

Posted 27 December 2012 - 19:46

Моята е с прибиране на огледалата.Понеже мойто ляво огледало не грее и четох но не ми стана ясно какво да се направо за да се отстрани този проблем и какво може да се получи.А кажете сега,даже ако трябва нещо да се разглабя да обясните.Могат ли нагревателите да изгорят и кой бушон е за тях.Гледах ги моите и всички са здрави.

Edited by bollbe, 27 December 2012 - 19:47 .

• 0

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users