Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Да се похваля и ази малко въпросчета

• Please log in to reply
8 мнения по тази тема

#1 brabusmaniak

brabusmaniak

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 27 Мнения:
  • Град:Сандански
  • Автомобил:
    W202 C200 dizel
    W210 E290 TD

Публикувано 18 януари 2011 - 21:53

:4036: Здравейте колеги! първо да е похваля малко, Вече съм собственик на W210 E290 TD германка :flagMB new: та идава време и за въпросчетата. Някакви цени за екотаксата да знаета на съответния модел? На какво е обслужването при този модел (масло и ремък според мен), какво масло да сложа и приблизителни цени горе доло, ако е възможно. Благодаря предварително :4036:
  • 0

#2 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Град:5Rich-California
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W 140 S500 L
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 януари 2011 - 01:54

Честито колега за новата придобивкаПубликувано изображениемного безаварийни километри ти пожелавам:)
Така....почваме с екотаксата която ти струва 100лева.Двигателя събира 6 литра масло ти сам си преценяваш какво като марка само се съобразявай да е 10w40.Аз лично взимам масло на Fuchs(немско) много съм доволен от него на 11 лева литъра от Варел.Иначе бутилирано цената му е 14.50 за литър от магазините на Ауто Плюс.
Маслото и филтрите са ти приблизително100- 120 кинта.Ремъка да трябва да смениш и него тъй като оригиналния е на марката ContiTex, отиваш в магазина и си взимаш същия на тази марка,В Балкан Стар цената му беше около 90 лева,а в магазините 36 лева ако не се лъжа, разликата е че на този в Балкан Стар има емблемата на Мерцедес(според мен не е толко важно след като е на същия производител).Ако е автомат задължително смяна на масло(кутията събира 8 литра), гарнитура и филтър.Това удоволствие излиза около 200 лева.Като сервиз за автомата ти препоръчвам Джемини в София.Гледам, че си от Сандански, а аз съм от Петрич мое си ударим някой път една среща така по между другото.
Аз лично си обслужвам автомата в сервиза на Мерцедес в Благоевград и съм доволен....да отбележа само,че сега в същия сервиз има промоция на маслато, в смисъл че плащаш само маслото и консумативите БЕЗ труда, което не е малко защото там се плаща на час.По твой избор и мой съвет прегледай си маркучлетата на спирачните апарати ако са напукани.....вънка и нови както и подмяна на спирачната течност(трябва да знаеш,че спирачната течност е ДОТ 4+).Препоръчвам ти да си свалиш ЕГР клапана и да го почистиш, че с времето се затлачва а цената на нов е.......мале майко.Смени си и маслото на деференциала да знаеш, че и там си окей и да не го мислиш.Маслото се избира според това дали си с блокаж или просто със системата ETS (с която съм аз).Незнам в Сандански как са с реглажите на преден и заден мост, но в Петрич имаме най модерната машина ама като са тъпи като галоши нищо немогат да направят.За реглаж ти препоръчвам сервиза на Монца преди Благоевград, взимат по 25 лева на мост, но си спокоен че всичко е на 6 и колата спи.Но ако имаш нещо за смяна по окачването първо го смени после реглажа.Има едно малко филтърче за смяна то е вързано към ЕГР клапана и се намира зад казанчето за антифриза погледни тук и ще видиш как изглеждаhttp://forums.mbclub...showtopic=23485 хубаво е да смениш и него.
Принципно предните накладки говорим за читави са около 100 кинта задни 40-50 лева.Предни дискове аз взех марка БРЕМБО за 160 лева комплекта говорим за вентилирани дискове каквито са и нашите.Провери си и амортисиорчето на двигателя, което обира вибрациите да не е разбило втулки.Ново оригинално на Мерцедес е 105 кинта, иначе на други марка като Лемфьордер е 65 кинта.Хидравличното масло не се сменя, аз исках да го сменявам но колегите ме увериха, че няма нужда..ако има нужда просто долей, но пак трябва да е по предписание, а някакво обикновено хидравлично масло.
Мога да ти кажа и цените на предните амортисиори те 300 леа двата марка BOGE.
Дано не ти се налага да ги сменяш, просто го казвам информативно.
Така ако съм пропуснал нещо питай, надявам се горе долу да имаш ориентир за нещата:)
Успех :)
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#3 brabusmaniak

brabusmaniak

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 27 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 C200 dizel
    W210 E290 TD

Публикувано 20 януари 2011 - 01:22

Мерси колега Gangsta Man за бързите и точни отговори, днес цял ден съм по Петрич, регистрирах колата. Не ми се ходеше до Благоевград и рещих да е у ваз. Вярно не можах да избера номера ама здраве. До колкото амортесиорчето на двигателя е за смяна, а и нещо предна дясна леко потропва ама по нататък, малко да се поукопитим, че мерцедеса си е удоволствие ама за него се плаща и да те питам междудругото какво мислиш за пълна синтетика добре ли е за този двигател
  • 0

#4 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 януари 2011 - 20:31

Мерси колега Gangsta Man за бързите и точни отговори, днес цял ден съм по Петрич, регистрирах колата. Не ми се ходеше до Благоевград и рещих да е у ваз. Вярно не можах да избера номера ама здраве. До колкото амортесиорчето на двигателя е за смяна, а и нещо предна дясна леко потропва ама по нататък, малко да се поукопитим, че мерцедеса си е удоволствие ама за него се плаща и да те питам междудругото какво мислиш за пълна синтетика добре ли е за този двигател

По принцип няма проблем ама да знаеш, че това са грешни пари на вятъра ама ти си знаеш най добре:)
Колкото до амортисиорчето аз на моето му правих новите втулки на стругар и за сега около 10 000 км нямам грижи.Стругара ми взе 18 кинта мисля да.
Но това ти си го преценяваш.......иначе фаровете как са ти потъмнели ли са ти?
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#5 sakata

sakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 724 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W210 E320T CDI
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 януари 2011 - 11:17

Честито колега!! Хиляди и милиони безаварийни и със здраве да я караш. :flagMB new:
  • 0
I expect nothing. I fear no one. I am free.

#6 brabusmaniak

brabusmaniak

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 27 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 C200 dizel
    W210 E290 TD

Публикувано 22 януари 2011 - 00:38

като по чудо фаровете не са потъмнели (като стъклата на соц. вагон), за синтетиката може да ми дойде бонус за това питам дали е подходяща за модела. И нов проблем днес, шибидаха не се отваря на горе се вдига, а като натисна за на зад леко помръдва и спира, почва да се чува силно скърцане до припукване :dontknow:
  • 0

#7 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 януари 2011 - 00:49

като по чудо фаровете не са потъмнели (като стъклата на соц. вагон), за синтетиката може да ми дойде бонус за това питам дали е подходяща за модела. И нов проблем днес, шибидаха не се отваря на горе се вдига, а като натисна за на зад леко помръдва и спира, почва да се чува силно скърцане до припукване :dontknow:

По принцип на никой майстор не му се занимава да оправя люкове, защото там е дълга и широка....с две думи сложно е.
Не съм сигурен по принцип дали има вакум на люка, щото на 140-ката няма ама така както го описваш е като откачено вакуумно маркучле.
Не му се плаши....отиди на някой читав майстор и ще ти реши проблема.
Сега е зима не ти трябва да го ползваш, затова ако искаш изчакай може някой по компетентен колега да се включи в темата и да помогне.
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#8 sakata

sakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 724 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W210 E320T CDI
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 януари 2011 - 12:29

Колега brabusmaniak - както казва колегата Вени :) сега не е сезон да се пипа шибидахът.
Да изчакаме пролетта и тогава ще им мислим, за да не се вкарваме в приключения. Иначе има много опции за тях, моя наникъде не мърда - нито назад, нито нагоре, само се чува едно цък?!?.
Може да е бушон или моторче или ... не ми се мисли по-нататък какво може да е :) Но засега щом не тече не го пипаме и пак ще я възродим тая тема след два месеца като се затопли.
Не налагам мнението си, просто давам съвет от изчетеното във форума
  • 0
I expect nothing. I fear no one. I am free.

#9 Batev

Batev

Майстор

• Потребители на форума
  • 1535 Мнения:
  • Град:Vienna , Austria
  • Интереси:Футбол,Музика,Автомобили,Компютри и Други
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz ML270 CDI - W163 - 2005
    Mercedes-Benz E290 TD - W210 - 1997
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 април 2011 - 13:48

О честито колега(от Сандански :)) да си го каращ със здраве и без инциденти ;) :flagMB new:
  • 0
1886г. - първият двигател с вътрешно горене и първият автомобил с двигател,
1887г. - първата кола със скоростна кутия,
1888г. - първата кола пусната в масово производство,
1901г. - първата кола с вентилатор за охлаждане на двигателя
,саморегулиращ се съединител,
подредба на скоростите, която се използва и до днес, маслен радиатор,
1906г. - първата кола с 6-цилиндров състезателен двигател,
1908г. - подобрява рекорда за максимална скорост по суша,
1921г. - първата кола със спирачки на предните колела, първата туристическа кола с турбо,
1926г. - първата кола със спирачки на четирите колела,
1933г. - първата кола с многоточково окачване,
1934г. - първата "Сребърна стрела", първата аеродинамична кола пусната в масово производство,
1937г. - първата дизелова туристическа кола,
1954г. - първата туристическа кола с инжекционно впръскване на горивото, първото Гранд При Mercedes-Benz,
1957г. - първата безопасна туристическа кола,
1959г. - първата кола със зони за деформация при катастрофа,
1960г. - първата кола със "скрити" чистачки за по-добра аеродинамика,
1965г. - първият креш тест, първата кола с предпазни колани,
1968г. - първата кола с телескопична кормилна колона,
1970г. - първата дизелова кола поставила рекорд за максимална скорост
1974г. - първата кола с триточкови предпазни колани....

... 2011г. - първият камион такси - Mercedes-Benz Actros.

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни