ABS,BAS i ESP
Започната от star_lux, 11 яну 2011 - 19:11:48
4 мнения по тази тема
Публикувано 11 януари 2011 - 19:11
Здравейте! Имам следния проблем със ESP : Като цяло системата работи но при лек десен завой или извиване на волана посока дясно при скорост около 70-80 км./ч ESP се задейства и ми пречи един вид да изпреварвам или да се движа с по-висока скорост при някои лек завой на дясно.Гледахме я на диагностика защото някой път ми светват ABS,BAS i ESP и след повторно запалване изгасват.Като грешка показа сензора под волана.
Ако някой е сменял такъв сензор да сподели за цена или откъде може да се намери 2-ра ръка,дали от всяка W210 сензора е същият ,като моя или нещо ,което би ми помогнало да реша проблема с възможно по-малко средства.
Благодаря!
Автомобилът е W210 Е 220 CDI Автоматик (типтроник) 2000 г.
Ако някой е сменял такъв сензор да сподели за цена или откъде може да се намери 2-ра ръка,дали от всяка W210 сензора е същият ,като моя или нещо ,което би ми помогнало да реша проблема с възможно по-малко средства.
Благодаря!
Автомобилът е W210 Е 220 CDI Автоматик (типтроник) 2000 г.
Публикувано 11 януари 2011 - 20:38
Колега,пробва ли първо да обучиш волана,въпросния датчик?
Сваляш клемата на акумолатора за около 10-на минути,след това я закачаш,даваш на контакт и въртиш волана пълно дясно и след това пълно ляво,да се калиброват системите.
Сваляш клемата на акумолатора за около 10-на минути,след това я закачаш,даваш на контакт и въртиш волана пълно дясно и след това пълно ляво,да се калиброват системите.
Не хапи този,който може да те изяде.
Публикувано 11 януари 2011 - 22:43
След като пробваш каквото ти е писал колегата Алипи, пробвай с търсачката, защото съвсем скоро имаше тема за въпорсния датчик, доста подробна, мисля че беше със заглавие "Главоблъсканица с ESP"
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 12 януари 2011 - 11:51
щом ти задейства системата сигурно датчика е здрав
накарай ги при диагностика да ти пуснат живи данни за
този сензор и виж като изправиш волана дали показва
0 градуса ако има голяма разлика т.е. 5-10 градуса
значи е от настройки
накарай ги при диагностика да ти пуснат живи данни за
този сензор и виж като изправиш волана дали показва
0 градуса ако има голяма разлика т.е. 5-10 градуса
значи е от настройки
Публикувано 05 март 2013 - 02:50
Ако е свалян волана е разцентрована гривната за датчика. Трябва да видиш дали дава нула когато волана е прав.
Кирилица ! И гледай в тема от коя година пишеш
Този пост е редактиран от hammer^BaTe: 05 март 2013 - 18:50
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни