Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Алтернатора ми не зарежда!

• Please log in to reply
15 мнения по тази тема

#1 speka

speka

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 36 Мнения:
  • Град:Горна Оряховица
  • Автомобил:
    Mescedes-Benz A-classe w168 (75Kw) 99г.

Публикувано 08 януари 2011 - 21:40

Колеги споходи ме много гаден проблем мерцедес А160 98 г бензин днес спря да ми зарежда генератора светва ми лампата с акомулатор на таблото и спира хидравликата мерих с мултицет генератора не подава нищо при форсиране .Въпроса ми е имал ли е някой сходен проблем,ремъка от къде се опъва,смъква ли се само генератора и подлежи ли на ремонт ?или има ли нещто от рода на хлабава клема или нещо подобно !
  • 0

#2 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 08 януари 2011 - 21:58

Колеги споходи ме много гаден проблем мерцедес А160 98 г бензин днес спря да ми зарежда генератора светва ми лампата с акомулатор на таблото и спира хидравликата мерих с мултицет генератора не подава нищо при форсиране .Въпроса ми е имал ли е някой сходен проблем,ремъка от къде се опъва,смъква ли се само генератора и подлежи ли на ремонт ?или има ли нещто от рода на хлабава клема или нещо подобно !

Подлежи на ремонт. Ако си само за четки не е скъпо, за моя автомобил ремонта беше 80-90 лева с труда. Ако е по-сериозен проблема може да гледаш за втора ръка, като го рециклираш вероятно няма да е над 300 кинта, а пък ще имаш изряден алтернатор в следващите 5-6 години.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#3 speka

speka

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 36 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 08 януари 2011 - 22:49

Подлежи на ремонт. Ако си само за четки не е скъпо, за моя автомобил ремонта беше 80-90 лева с труда. Ако е по-сериозен проблема може да гледаш за втора ръка, като го рециклираш вероятно няма да е над 300 кинта, а пък ще имаш изряден алтернатор в следващите 5-6 години.

Продават ли се ремонтни части за алтернатор ти ли си ги купува или директно в сервиза ги поръчваха в балкан стар ли го поправяха лесно ли се смъква тоя генератор или е бая работа ?
  • 0

#4 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1699 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Интернет Мерцедес и всичко останало
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Публикувано 09 януари 2011 - 13:05

части има ама кой ще ти го сваля незнам
много е наврян и трудно се сваля
  • 1

#5 speka

speka

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 36 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 09 януари 2011 - 13:51

ти свалял ли си го да не се бъркаш със стартера става дума за генератор в другия форум пише че лесно се сваля ?
  • 0

#6 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 09 януари 2011 - 21:53

Продават ли се ремонтни части за алтернатор ти ли си ги купува или директно в сервиза ги поръчваха в балкан стар ли го поправяха лесно ли се смъква тоя генератор или е бая работа ?

Колега,
Моя го правих в Сервиза на Петко в София.
Нито знам от къде са частите, нито лесно ли се сваля. Закарах колата и след 3 часа ми се обадиха да ходя да си я взема. Не помня 80 или 90 лева беше, Петко каза че четките били заминали. Вероятно е и сам да се оправиш ако имащ подходящ гараж. В БС цената предполагам ще е по 2 или по 3, тъй че не те съветвам да ходиш там. При 60 лева на човеко-час, само труда ще ти стъпи повече от 100 кинта. Ако все пак имаш излишни пари и идеш в БС да споделиш какво е станало.
  • 0

#7 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 09 януари 2011 - 22:52

части има ама кой ще ти го сваля незнам
много е наврян и трудно се сваля

Не бърка нищо! В А-класата всичко е завряно на безобразие, иначе аз преди 2г. сменях четки и лагери та ми стъпи към 50лв. Но генератора ми беше в найлонова торбичка - занесох си го като изряден данъкоплатец!
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#8 speka

speka

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 36 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 10 януари 2011 - 00:20

Не бърка нищо! В А-класата всичко е завряно на безобразие, иначе аз преди 2г. сменях четки и лагери та ми стъпи към 50лв. Но генератора ми беше в найлонова торбичка - занесох си го като изряден данъкоплатец!

ама ти ли си го смъква?
  • 0

#9 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 10 януари 2011 - 07:00

Да - аз го свалих! И въпреки, че при мен има доста повече пространство пак се наложи да вдигам колата на крик и да вадя динамото отдолу. Предполагам, че едно 50-60лв ще са достатъчни за демонтаж/монтаж.
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#10 speka

speka

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 36 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 10 януари 2011 - 17:20

Да - аз го свалих! И въпреки, че при мен има доста повече пространство пак се наложи да вдигам колата на крик и да вадя динамото отдолу. Предполагам, че едно 50-60лв ще са достатъчни за демонтаж/монтаж.

а ама ти ми говориш за твоята кола ли тая от профила?
  • 0

#11 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 10 януари 2011 - 19:24

а ама ти ми говориш за твоята кола ли тая от профила?

Ххехе - скица си ти :icon_coolgrin:
Говоря за W210 E200 M111
  • 0
Публикувано изображение

#12 speka

speka

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 36 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 10 януари 2011 - 22:00

Вижте сега имам нужда от помощ може ли някой да отиде до а класата и да види каде отива този кабел или дали въобще го има при вас аз го видях като махнах акомулатора вие колко кабела имате излизащи от минусовата клема?
http://store.picbg.n...6469de44282.JPG
http://store.picbg.n...396786703fe.JPG
http://store.picbg.n...1bcbbe37d3b.JPG
  • 0

#13 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 януари 2011 - 23:44

Прегледай тук
Иначе ако тази снимка ти свърши някаква работа..цък...Правена е преди месец на моят акумулатор като дойдоха да ми подадат ток преди да го изхвърля..
  • 0

#14 speka

speka

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 36 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 12 януари 2011 - 17:41

Ами моята сага приключи с успех закрах я на майстор смъкна го и установи че четките са заминали искаше да смени и лагера отпред който е но каза че преди време е искал да сменя на една а класа тоя лагер и нямал избиване и от много лопане счупили алуминиевия корпус и ми вика ако искаш си го избивай ти на твоя отговорност той е здрав инъче ама вика така и така сме смъкнали генератора да сменим и лагера но не успях да го извадя и го смазахме с грес и затворихме и всичко точно зарежда 14 волта взе ми 45 кинта благодаря на всички които помагаха!
  • 0

#15 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 12 януари 2011 - 21:27

Ами моята сага приключи с успех закрах я на майстор смъкна го и установи че четките са заминали искаше да смени и лагера отпред който е но каза че преди време е искал да сменя на една а класа тоя лагер и нямал избиване и от много лопане счупили алуминиевия корпус и ми вика ако искаш си го избивай ти на твоя отговорност той е здрав инъче ама вика така и така сме смъкнали генератора да сменим и лагера но не успях да го извадя и го смазахме с грес и затворихме и всичко точно зарежда 14 волта взе ми 45 кинта благодаря на всички които помагаха!

Всичко хубаво, ама що мазахте с грес?
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни