Алтернатора ми не зарежда!
Започната от speka, 08 яну 2011 - 21:40:20
15 мнения по тази тема
Публикувано 08 януари 2011 - 21:40
Колеги споходи ме много гаден проблем мерцедес А160 98 г бензин днес спря да ми зарежда генератора светва ми лампата с акомулатор на таблото и спира хидравликата мерих с мултицет генератора не подава нищо при форсиране .Въпроса ми е имал ли е някой сходен проблем,ремъка от къде се опъва,смъква ли се само генератора и подлежи ли на ремонт ?или има ли нещто от рода на хлабава клема или нещо подобно !
Публикувано 08 януари 2011 - 21:58
Подлежи на ремонт. Ако си само за четки не е скъпо, за моя автомобил ремонта беше 80-90 лева с труда. Ако е по-сериозен проблема може да гледаш за втора ръка, като го рециклираш вероятно няма да е над 300 кинта, а пък ще имаш изряден алтернатор в следващите 5-6 години.Колеги споходи ме много гаден проблем мерцедес А160 98 г бензин днес спря да ми зарежда генератора светва ми лампата с акомулатор на таблото и спира хидравликата мерих с мултицет генератора не подава нищо при форсиране .Въпроса ми е имал ли е някой сходен проблем,ремъка от къде се опъва,смъква ли се само генератора и подлежи ли на ремонт ?или има ли нещто от рода на хлабава клема или нещо подобно !
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 08 януари 2011 - 22:49
Продават ли се ремонтни части за алтернатор ти ли си ги купува или директно в сервиза ги поръчваха в балкан стар ли го поправяха лесно ли се смъква тоя генератор или е бая работа ?Подлежи на ремонт. Ако си само за четки не е скъпо, за моя автомобил ремонта беше 80-90 лева с труда. Ако е по-сериозен проблема може да гледаш за втора ръка, като го рециклираш вероятно няма да е над 300 кинта, а пък ще имаш изряден алтернатор в следващите 5-6 години.
Публикувано 09 януари 2011 - 13:05
части има ама кой ще ти го сваля незнам
много е наврян и трудно се сваля
Публикувано 09 януари 2011 - 13:51
ти свалял ли си го да не се бъркаш със стартера става дума за генератор в другия форум пише че лесно се сваля ?
Публикувано 09 януари 2011 - 21:53
Колега,Продават ли се ремонтни части за алтернатор ти ли си ги купува или директно в сервиза ги поръчваха в балкан стар ли го поправяха лесно ли се смъква тоя генератор или е бая работа ?
Моя го правих в Сервиза на Петко в София.
Нито знам от къде са частите, нито лесно ли се сваля. Закарах колата и след 3 часа ми се обадиха да ходя да си я взема. Не помня 80 или 90 лева беше, Петко каза че четките били заминали. Вероятно е и сам да се оправиш ако имащ подходящ гараж. В БС цената предполагам ще е по 2 или по 3, тъй че не те съветвам да ходиш там. При 60 лева на човеко-час, само труда ще ти стъпи повече от 100 кинта. Ако все пак имаш излишни пари и идеш в БС да споделиш какво е станало.
Публикувано 09 януари 2011 - 22:52
Не бърка нищо! В А-класата всичко е завряно на безобразие, иначе аз преди 2г. сменях четки и лагери та ми стъпи към 50лв. Но генератора ми беше в найлонова торбичка - занесох си го като изряден данъкоплатец!части има ама кой ще ти го сваля незнам

Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 10 януари 2011 - 00:20
ама ти ли си го смъква?Не бърка нищо! В А-класата всичко е завряно на безобразие, иначе аз преди 2г. сменях четки и лагери та ми стъпи към 50лв. Но генератора ми беше в найлонова торбичка - занесох си го като изряден данъкоплатец!
Публикувано 10 януари 2011 - 07:00
Да - аз го свалих! И въпреки, че при мен има доста повече пространство пак се наложи да вдигам колата на крик и да вадя динамото отдолу. Предполагам, че едно 50-60лв ще са достатъчни за демонтаж/монтаж.

Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 10 януари 2011 - 17:20
а ама ти ми говориш за твоята кола ли тая от профила?Да - аз го свалих! И въпреки, че при мен има доста повече пространство пак се наложи да вдигам колата на крик и да вадя динамото отдолу. Предполагам, че едно 50-60лв ще са достатъчни за демонтаж/монтаж.
Публикувано 10 януари 2011 - 19:24
Ххехе - скица си тиа ама ти ми говориш за твоята кола ли тая от профила?

Говоря за W210 E200 M111

Публикувано 10 януари 2011 - 22:00
Вижте сега имам нужда от помощ може ли някой да отиде до а класата и да види каде отива този кабел или дали въобще го има при вас аз го видях като махнах акомулатора вие колко кабела имате излизащи от минусовата клема?
http://store.picbg.n...6469de44282.JPG
http://store.picbg.n...396786703fe.JPG
http://store.picbg.n...1bcbbe37d3b.JPG
http://store.picbg.n...6469de44282.JPG
http://store.picbg.n...396786703fe.JPG
http://store.picbg.n...1bcbbe37d3b.JPG
Публикувано 12 януари 2011 - 17:41
Ами моята сага приключи с успех закрах я на майстор смъкна го и установи че четките са заминали искаше да смени и лагера отпред който е но каза че преди време е искал да сменя на една а класа тоя лагер и нямал избиване и от много лопане счупили алуминиевия корпус и ми вика ако искаш си го избивай ти на твоя отговорност той е здрав инъче ама вика така и така сме смъкнали генератора да сменим и лагера но не успях да го извадя и го смазахме с грес и затворихме и всичко точно зарежда 14 волта взе ми 45 кинта благодаря на всички които помагаха!
Публикувано 12 януари 2011 - 21:27
Всичко хубаво, ама що мазахте с грес?Ами моята сага приключи с успех закрах я на майстор смъкна го и установи че четките са заминали искаше да смени и лагера отпред който е но каза че преди време е искал да сменя на една а класа тоя лагер и нямал избиване и от много лопане счупили алуминиевия корпус и ми вика ако искаш си го избивай ти на твоя отговорност той е здрав инъче ама вика така и така сме смъкнали генератора да сменим и лагера но не успях да го извадя и го смазахме с грес и затворихме и всичко точно зарежда 14 волта взе ми 45 кинта благодаря на всички които помагаха!
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни