спука се предното стъкло
Започната от nikolai4eto, 08 яну 2011 - 00:04:01
17 мнения по тази тема
Публикувано 08 януари 2011 - 00:04
Днес ми се спука предното стъкло на 202-ката без видима причина.Сутринта я подкарах и съм сигурен,че и нямаше нищо.Оставих я на паркинга пред офиса и на обед като си видях предното стъкло ми стана лошо.Имаше пукнатина преминаваща точно по средата на винетката в долния десен ъгъл,с дължина около 10см.В първия момент си помислих,че е ударено с нещо или в студа е полято с топла вода и за това се е спукало.Огледах го много внимателно,но нямаше абсолютно никакви следи от удар или течност,дори си стоеше праха и мръсотията по стъклото,тъй като е извън зоната на чистачката.Полудях,то колата има каско,ама като се сетя,че тия от каското ще ми платят като за китайско/испанско/стъкло и за хубаво ще трябва да се бръкна с още толкова.По мои сметки мисля,че читаво стъкло,зелено с лента отгоре ще струва около 400лв.Утре ще ходя да видя докато е малка пукнатината дали не може да го залепят,че в този студ ако го сменям и го лепят не знам дали ще хване силикона и какво стъкло да взема??Давайте някакъв съвет и акъл какво да правя и откъде да взема стъкло,че тия от "Кобра" са големи мърлячи,дори не почистват колата от счупените стъкла и мисля,че не го лепят както трябва,а и стъклата ми изглеждат големи ментета,да затворя ли колата на топло като го сменят за 2-3 дни или да изчакам по-топли дни и като ме спрат куките да се правя на луд?
И се чудя как така това стъкло се спука само от самосебе си???

Публикувано 08 януари 2011 - 00:14
Ники, иди на Чадърите първо при човека който лепи стъкла.Чувал съм че е свестен и съвестен.Питай го да видим какво ще ти каже той.Днес ми се спука предното стъкло на 202-ката без видима причина.Сутринта я подкарах и съм сигурен,че и нямаше нищо.Оставих я на паркинга пред офиса и на обед като си видях предното стъкло ми стана лошо.Имаше пукнатина преминаваща точно по средата на винетката в долния десен ъгъл,с дължина около 10см.В първия момент си помислих,че е ударено с нещо или в студа е полято с топла вода и за това се е спукало.Огледах го много внимателно,но нямаше абсолютно никакви следи от удар или течност,дори си стоеше праха и мръсотията по стъклото,тъй като е извън зоната на чистачката.Полудях,то колата има каско,ама като се сетя,че тия от каското ще ми платят като за китайско/испанско/стъкло и за хубаво ще трябва да се бръкна с още толкова.По мои сметки мисля,че читаво стъкло,зелено с лента отгоре ще струва около 400лв.Утре ще ходя да видя докато е малка пукнатината дали не може да го залепят,че в този студ ако го сменям и го лепят не знам дали ще хване силикона и какво стъкло да взема??Давайте някакъв съвет и акъл какво да правя и откъде да взема стъкло,че тия от "Кобра" са големи мърлячи,дори не почистват колата от счупените стъкла и мисля,че не го лепят както трябва,а и стъклата ми изглеждат големи ментета,да затворя ли колата на топло като го сменят за 2-3 дни или да изчакам по-топли дни и като ме спрат куките да се правя на луд?
Публикувано 08 януари 2011 - 00:20
Не може да се оправи пукнатина за жалост.
Кофти тръпка.
Оправят се "звезди" от камъчета с фотополимер, подобен на този за пломбите, но прозрачен. Вкарва се под налягане и не си личи изобщо. Виждал съм с очите си... седях опулен все едно видях извънземни като видях крайния резултат...
Но човекът ми каза, че пукнатина спасение няма.
Кофти тръпка.
Оправят се "звезди" от камъчета с фотополимер, подобен на този за пломбите, но прозрачен. Вкарва се под налягане и не си личи изобщо. Виждал съм с очите си... седях опулен все едно видях извънземни като видях крайния резултат...
Но човекът ми каза, че пукнатина спасение няма.
Публикувано 08 януари 2011 - 00:24
Много лошо колега. На мен преди два месеца ми смениха стъклото заради една съвсем малка шупла ( която обаче страшно много ми бъркаше в здравето) и понеже имам пълно каско в "Армеец", след като ми заведоха щетата ми казаха да си го сменя където искам (естествено ми препоръчаха Кобра) и искаха да им представя фактура и гаранционна карта.Две седмици след представянето на документите изплатиха сумата, но понеже тогава нямах време баща ми ходи да се разправя и не знам каква сума изплатиха. Смениха го в Кобра на К.Величков мисля. Иначе след смяната като го огледах ми се стори добре, преди бяхме сменяли задно стъкло на W124 пак в Кобра ( само че в Русе) и пак беше добре, даже се учудих, че и подгряването си заработи. Мисля, че нямаш голям избор къде да го смениш, но определено би било добре да постои ден два на топло, а също и няколко дена да се пазиш от по-големите дупки за по-сигурно.Днес ми се спука предното стъкло на 202-ката без видима причина.Сутринта я подкарах и съм сигурен,че и нямаше нищо.Оставих я на паркинга пред офиса и на обед като си видях предното стъкло ми стана лошо.Имаше пукнатина преминаваща точно по средата на винетката в долния десен ъгъл,с дължина около 10см.В първия момент си помислих,че е ударено с нещо или в студа е полято с топла вода и за това се е спукало.Огледах го много внимателно,но нямаше абсолютно никакви следи от удар или течност,дори си стоеше праха и мръсотията по стъклото,тъй като е извън зоната на чистачката.Полудях,то колата има каско,ама като се сетя,че тия от каското ще ми платят като за китайско/испанско/стъкло и за хубаво ще трябва да се бръкна с още толкова.По мои сметки мисля,че читаво стъкло,зелено с лента отгоре ще струва около 400лв.Утре ще ходя да видя докато е малка пукнатината дали не може да го залепят,че в този студ ако го сменям и го лепят не знам дали ще хване силикона и какво стъкло да взема??Давайте някакъв съвет и акъл какво да правя и откъде да взема стъкло,че тия от "Кобра" са големи мърлячи,дори не почистват колата от счупените стъкла и мисля,че не го лепят както трябва,а и стъклата ми изглеждат големи ментета,да затворя ли колата на топло като го сменят за 2-3 дни или да изчакам по-топли дни и като ме спрат куките да се правя на луд?
Луд умора нема, само се поти

Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.

Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.
Публикувано 08 януари 2011 - 00:29
Аз като питах за запълване на шупла ми казаха цени от петдесет до стотина лева и пак не било сигурно дали ще стане.Така че ако има каско по добре да не рискува и да си сложи нов прозорец. Застрахователната компания ще признаят, ако не цялата поне по-голям процент от цената.Нали в крайна сметка за това си плащаме каското.

Публикувано 08 януари 2011 - 09:16
Сега отивам на разузнаване и после ще пиша.В Пловдив има фирма,която е конкурентна на "кобра" и смятам и там да питам и при лепача на стъкла-до прослав.
Публикувано 08 януари 2011 - 09:32
Лощото е че застрахователите обикновено не изплащат щети от "вътрешно напрежение", т.е. без видими следи от ударено. Да не стане така, че да си платиш цялата стойност на стъклото. Помисли какво ще им обясниш за щетата.
Публикувано 08 януари 2011 - 10:00
Има подробна тема за стъклата-май Владек беше писал
Съвет-смени го с ново-в крайна сметка не е толкова голямо капиталовложение ,като се вземе предвид колко рядко се облужва...колата си е ортак на джоба
на 30 ми изчезнаха тоците-..в сервиза,,алтернатор 300 лева платени на 31ви-честита нова година...ама какво да правя
п.п.,,камъчета хвърчат всякъде по улиците-някое може да те уцели по спуканото точно...
Съвет-смени го с ново-в крайна сметка не е толкова голямо капиталовложение ,като се вземе предвид колко рядко се облужва...колата си е ортак на джоба
на 30 ми изчезнаха тоците-..в сервиза,,алтернатор 300 лева платени на 31ви-честита нова година...ама какво да правя

п.п.,,камъчета хвърчат всякъде по улиците-някое може да те уцели по спуканото точно...

Публикувано 08 януари 2011 - 10:02
Со камъко у джамо и проблема е решен!!!Лощото е че застрахователите обикновено не изплащат щети от "вътрешно напрежение", т.е. без видими следи от ударено. Да не стане така, че да си платиш цялата стойност на стъклото. Помисли какво ще им обясниш за щетата.
Значи ако не е авангард тоест със сини стъкла няма ядове,щото аз го ядох преди две години, викат ми плащаме ти кобрата, ама кобра нямат сини стъкла!!
п.с. странна случка.... как се спуква стъкло от самосебе си по-дяволите?!?!?!

Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 08 януари 2011 - 19:59
Първо отидох при човека,който лепи стъклата,но докато отида до другия край на града,пукнатината стана до средата на стъклото.Човека я видя и каза,че няма смисъл да се лепи,наистина ако стъклото е спукано от вътрешно напрежение и няма шупла или дупка,не се лепи и ме посъветва да го сменя.После обиколих три места където продават и монтират автостъкла.Понеже нямаха работа сутрината и на трите места ми обърнаха внимание и ми дадоха насока и подробности за монтажа и видовете и марки автостъкла.Темата е обширна и няма да се впускам в подробности само ще нахвърлям синтезирано инфо за стъкла и цени на 202-ка.Китайските и най-масово монтирани стъкла започват от 80лв. и стигат до 130лв.Това са марки като "XYG" или по-лошата "HYG"и др производни,които не запомних.Качеството им е лошо,не са тонирани,а са само бели и като погледнеш през тях се вижда на вълни,хората не ги препоръчват,но си признават,че са най-търсените,заради цената.По-добрите азиатски стъкла са FUYAO GLASS GROUP.Те са произведени в Хонг Конг и цената им варира около 130-150лв.Тази фирма произвежда стъкла за първоначално вграждане за доста автомобилни фирми като Ауди,Фолксваген,Форд,Цялата гама на Дженеръл мотърс,Бмв идр.На пазара е от 20тина години и в официалния им саит прочетох доста обещаващи и хубави неща,мисля,че за парите си са добри,а имат и със зелен оттенък и сиво-зеленикава козирка.Третия ми избор са стъкла на европейски/турски и испански/ стъкла "DORAGLASS","SAFEGUARD" уж били хубави,но според мен произхода и производството им са китайски.Цената им е от 200лв-до 230лв.Зависи от цвета и фирмата.И най-накрая е най-доброто "PILKINGTON","SAINT GOBAIN" и "SEKURIT".Цената им е като за хубави от 260лв до 380лв.Сигурно си заслужава,но ме убеждават,че нямало никакъв смисъл да се дават толкова пари и е по-добре да взема FUYAO или някакво испанско стъкло,з-то разлика в качеството нямало.Незнам и аз се чудя,застрахователя каза,че ще ми преведат най-малко 200лв за стъклото.Но с това сагата не свършва.Оказа се,че е добре да се смени и гумената лаистна/уплътнение/,което се намира на тавана на колата от външния му край и е завършваща на стъклото от горния му край откъм покрива.Казаха ми,че като се свали веднъж въпросното уплътнение се чупели щипките му и после се правели цигании и се лепело със силикон.Това хич не ми хареса,не съм свикнал да побългарявам по колата ми и си поръчах нова оригинална лаистна/само оригинална на Мерцедес се предлага и произвежда/комплект със 6 бр. щипки и 6 бр.нитчета от ПВЦ за въпросните щипки и цялата работа с отстъпката ми струваше 40лв,но доставката е 10дни.Та сега се чудя как ще карам и ще се крия от куките 10 дни докато си сменя прозореца и какъв прозорец да взема.Вярно ли е,че за да се смени прозореца се сваля цялата чистачка с механизма и редуктора?Масово по фирмите лепят стъклата с черен акрилатен силикон/лепило/ на СИКА или ВЮРТ.Казаха ми,че времето за съхнене е 6 часа и след това въпреки ниските температури нямало проблем,но аз ще прибера колата в топъл гараж за 2 дни за всеки случай.
Публикувано 08 януари 2011 - 21:49
Взимай от европейските стъкла,което си прецениш.
На мен като ми сменяха стъклото не ми пипаха чистачката изобщо.
Това че са минусови температури по принцип не е хубаво,но щом имаш гараж веднага като сложат стъклото я прибирай, и проблема не е толкова от температурите,а от карането на колата и вибрациите и усукванията.
На мен като ми сменяха стъклото не ми пипаха чистачката изобщо.
Това че са минусови температури по принцип не е хубаво,но щом имаш гараж веднага като сложат стъклото я прибирай, и проблема не е толкова от температурите,а от карането на колата и вибрациите и усукванията.
Не хапи този,който може да те изяде.
Публикувано 08 януари 2011 - 22:21
От няколко часа чета в нета по различни форуми и изобщо всичко за автостъкла,монтаж и мнения за фирми.Четох във форумите на БМВ,Пежо,Фиат,Алфа,Опел,Субару идр.Останах изненадан от факта,че почти няма доволни от фирма "Кобра",или от 70-80мнения 3-4са доволни,а останалите ги оплюват и призовават никой да не стъпва там.Лошото е,че и от "Мустанг" не са доволни,но има по-малко оплаквания,то на фона на такива ужасии,които прочетох за "Кобра"направо не е за вярване,нямали отношение към клиентите,не почиствали стъклата и те дрънчали по вратите и отворите за въздух,надрасквали със стъклата вратите и капаците,оставяли непочистен силикон,който оставал по тапицерията.Засега съм се спрял на фирма "Glass Group" в Пловдив.
Моля за мнения на колеги,които са сменяли стъкла в различните фирми,да споделят за качеството и за услугата.Благодаря.
Моля за мнения на колеги,които са сменяли стъкла в различните фирми,да споделят за качеството и за услугата.Благодаря.
Публикувано 15 януари 2011 - 22:31
Со камъко у джамо и проблема е решен!!!
Значи ако не е авангард тоест със сини стъкла няма ядове,щото аз го ядох преди две години, викат ми плащаме ти кобрата, ама кобра нямат сини стъкла!!
п.с. странна случка.... как се спуква стъкло от самосебе си по-дяволите?!?!?!
Еми как, от кекави купета, на майка ми дето и дадоха чисто нова служебна кола рено меган 3 миналата година, още на 6-7 месец и се спука предното стъкло в движение докато си карала, ама буквално пред лицето и!.. А после да не казвам и аз докато я карах как цепнатината се разточваше пред очите ми.. Ама то понякога като я карам чувам как уплътненията на вратите търкат, егати баницата, меките шасита(купета) са много кофти работа.. Виждал съм коли дето като се вдигнат на крик не им се отварят/затварят вратите от към крика..
Follow your own star...
Публикувано 15 януари 2011 - 23:14
Какво му е слабо на купето на 202-ката?Доста си е масивно и здраво и няма никакво усукване на С-класата.Гледаха го и джамжийте на три места и в сервиза го закарах,застрахователите също го огледаха подробно като го наснимаха.Причината е:Вътрешно напрежение в стъклото и комбинацията от минусови температури навън и горещо обдухване отвътре на парното=спукано стъкло.На купето нищо му няма,стъклото е на десет години и му е дошло времето.Виж ако се пукне и второто ще се замисля за купето.
Публикувано 16 януари 2011 - 03:16
Еми как, от кекави купета, на майка ми дето и дадоха чисто нова служебна кола рено меган 3 миналата година, още на 6-7 месец и се спука предното стъкло в движение докато си карала, ама буквално пред лицето и!.. А после да не казвам и аз докато я карах как цепнатината се разточваше пред очите ми.. Ама то понякога като я карам чувам как уплътненията на вратите търкат, егати баницата, меките шасита(купета) са много кофти работа.. Виждал съм коли дето като се вдигнат на крик не им се отварят/затварят вратите от към крика..
Колега на Реното на майка ти купето може да е "кекаво" ама от Рено до Мерцедес има балкан разлика. Незнам как изобщо може да сравняваш купе на Рено с купе на Бенц. То ако става въпрос тия Рена още на 3-ия месец почват да тропат като каруци, а само смяната на една крушка на фара отнема половин час и трябва да се смъкват куп части: подкалник, гума и т.н. При Мерцедес (особено при старите модели) аз такава глупост не съм чувал да има.

1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни