проблем с оборотиобороти
Започната от dzuvko, 21 дек 2010 - 21:33:30
15 мнения по тази тема
Публикувано 21 декември 2010 - 21:33
Здравейте Колеги!
Имам следния проблем с оборотите: Колата е W124 М111 има газов инжекцион. Прoблемът е че от време на време когато колата поработи по дълго време започват да се бъзикат оборотите, например между светофарите когато трябва да изключа от скорост и да изчакам зелен сигнал при пускането на педала за газта оборотите падат плавно и нормално до около 700-800 но след около 1 секунда след като са се установили на малки обороти стрелката рязко пада до около 500 при което колата изгасва, но не винаги има случаи в които оборотомера се пребори и сам си се вдигне до 800-900 оборота. И отново при следващото натискане на педала за газта се повтаря същата работа с оборотите.
Друг проблем който се появи по едно и също време с проблема за оборотите е че колата неможе да се изреже, пример: карам си извънградско и от пета давам трета и подавам газ а колата се задавя и спира.
Проблемът го прави както на газ така и на бензин, но странното е че проблемът не е постоянен примерно сега колата не съм я карал от един ден и когато я подкарам проблема няма да се появи веднага а след определено време, а може и да не се появи а чак на следващото подкарване.
Исках да кача клипче но не стана
Имам следния проблем с оборотите: Колата е W124 М111 има газов инжекцион. Прoблемът е че от време на време когато колата поработи по дълго време започват да се бъзикат оборотите, например между светофарите когато трябва да изключа от скорост и да изчакам зелен сигнал при пускането на педала за газта оборотите падат плавно и нормално до около 700-800 но след около 1 секунда след като са се установили на малки обороти стрелката рязко пада до около 500 при което колата изгасва, но не винаги има случаи в които оборотомера се пребори и сам си се вдигне до 800-900 оборота. И отново при следващото натискане на педала за газта се повтаря същата работа с оборотите.
Друг проблем който се появи по едно и също време с проблема за оборотите е че колата неможе да се изреже, пример: карам си извънградско и от пета давам трета и подавам газ а колата се задавя и спира.
Проблемът го прави както на газ така и на бензин, но странното е че проблемът не е постоянен примерно сега колата не съм я карал от един ден и когато я подкарам проблема няма да се появи веднага а след определено време, а може и да не се появи а чак на следващото подкарване.
Исках да кача клипче но не стана
Публикувано 22 декември 2010 - 10:50
Може да почистиш дросела.И на мен ми гаснеше като я взех колата,но след почистване се оправи,сега са бетон.Също така виж и свещите.
Едно желание,една мечта - Mercedes Benz
Публикувано 22 декември 2010 - 15:12
Колега благодаря за обнадеждаващия съвет. Аз си мислех да купувам нов дросел, но ако межеш да ми дадеш насока как се почиства дросела защото не съм много на ти с двигателите.
Благодаря!!!
Благодаря!!!
Публикувано 22 декември 2010 - 16:37
Да бе,ще купуваш.Те и мен ме пратиха така за нов,ама си го почистих сам и се оправи.Няма нищо сложно-махаш тръбата пред него и с парцал и бензин го лъскаш.Аз моя го бях свалил за по-удобно,но така има опасност да се счупи една щипка,която държи буксата заключена(аз я счупих и след това се наложи да я лепя).Има и една тръбичка за картерните газове,която зацапва цялата история,добре е да почистиш и нея,тя излиза от капака на клапаните и влиза в кожуха малко преди дросела,няма как да не я видиш.
Също можеш да използваш и търсачката на форума,ще намериш много теми за процедурата.
Също можеш да използваш и търсачката на форума,ще намериш много теми за процедурата.
Публикувано 10 август 2012 - 13:27
здравейте нов съм в форума и моите обороти играят но когато загрее колата е 124 200Е бензинка мотора е 111 940 като е студена заспива на 600 - 700 оборота и като загрее дига 1100 -1200 1300 играят в този диапазон някой знаели защо самнявамсе в дроселовата клапа но незнам
Публикувано 10 август 2012 - 20:45
Дросела е последното нещо което ще пипаш по тази кола!
Според мен е инсталацията.
Според мен е инсталацията.
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 11 август 2012 - 09:14
a можели да дърпа въздух от някое от хилядите мъркучета които се намират при двигателя
Публикувано 11 август 2012 - 14:24
Възможно е.И не са хиляди маркуча.Почисти си клапата на дросела до блясък,виж някой от "хилядите" вакууми да не е скъсан или изваден,или липсващ.
Лично на мен ми беше така много отдавна-на студена ниски обороти,на топла-високи.Оправи се с почистване на клапата.
Лично на мен ми беше така много отдавна-на студена ниски обороти,на топла-високи.Оправи се с почистване на клапата.
Публикувано 12 август 2012 - 09:06
така е прав си не са хиляди но на мен ми се виждат много ще ги проверя че като ги гледам на свивките са се нацепели някои и май подобре дасе сменят всичките колко е работа за час два примерно
Публикувано 13 август 2012 - 17:47
исчистих дроселовата клапа и оборотите станаха по големи сега ниските станаха 1200 и високите качиха на 1500 шантава работа
Публикувано 13 август 2012 - 18:00
а и катоя погледна кам слънцето се вижда че неляга добре стои леко отворена
Публикувано 13 август 2012 - 21:07
Така трябва да е.
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 14 август 2012 - 06:28
управихасе оборотите по рамжа сисе кам десетина минути и утихна сега спи на малко пот 1000 и несе чува че работи като тигърче мърка нищо че е бензинка имам още едно въпросче но незная каде даго поставя затова щепитам тук и дано да няма сърдити от коя година са 16Vпри мерцедес 124 200E пух мечо е 20.11.1992 можели дасе провери дали е 16V някаде и какво трябва да гледам в тупешаена непише или поне аз него разгадах едно голямо благодаря на хората коитоми наливаха акъл за оборотите
Публикувано 14 август 2012 - 08:54
Щом е 2000 кубика,136 коня,значи е 16V.
Публикувано 14 август 2012 - 12:28
толкова го пише 2000 кобика 100 киловата значи е 136 коня научих още нещо благодаря
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни