Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Няколко въпроса за двигател и кардан, тампон

• Please log in to reply
5 мнения по тази тема

#1 190D

190D

Напреднал

• Потребители на форума
  • 306 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    C 220 cdi W203 2001
    ML 420 cdi W164 2007

Публикувано 04 декември 2010 - 16:18

След, като оправих досадното тракане при потегляне http://forums.mbclub...=1 като си сложих стария съединител и натегнаха някаква гайка, която била на кардана шума изчезна. За мое голямо съжаление обаче се появи друг шум, които може да се чуе само когато потеглям от наклон на полусъединител. Колкото е по-голям наклона толкова по отчетливо се чува. Струва ми се, че шума идва от зад към диференциала. Когато ходих при майстора изрично го помолих да погледне каретата и каза, че всичко изглежда ок. Аз също ги погледнах и не видях да има нещо закъсано. За да е пълна мистерията преди няколко дена ми се скъса тръбата на ауспуха и заварчика ми каза, че тя е била здрава и е скъсана от някакво усукване, което пък можело да е от тампон на двигателя или скоростна. Аз лично за пръв път чух, че и скоростната кутия има тампони. Че ще отида на сервиз то е ясно, но понеже не съм сигурен къде точно е проблема искам да събера малко информация.

Второто питане е за промиването на двигателя. В момента карам с Мотул 6100 което разбрах, че било с голям процент синтетика и не съм имал течове. Това което ме притеснява, е че колата е почти 20 годишна и макар винаги маслото да е сменяно на максимум 10000 имам съмнения, че някъде ще има боклуци. По принцип не бих се засилил да правя промивка, но има един повдигач, който се чува от време на време и ме дразни.
  • 0

#2 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 декември 2010 - 21:50

Да, двигателя и скоростната нали са свързани. Тя се крепи също на тампони, иначе вибрациите в купето биха били непосилни. Карал съм с полиуретанови тампони на кутията, ужасно е.
По-скоро тампон на двигателя, но то би трябвало да си личи, напр. да е омаслен. Там вече промяната на положението е сериозна и при липса на мека връзка на генерацията е напълно нормално да се скъса някоя от заварките.
  • 0

#3 190D

190D

Напреднал

• Потребители на форума
  • 306 Мнения:
  • Автомобил:
    C 220 cdi W203 2001
    ML 420 cdi W164 2007

Публикувано 04 декември 2010 - 22:14

Тампоните на двигателя, ги смених когато взех колата преди 10 години в БС. Сега като ги гледам външно не са мръднали и не усещам подобни вибрации както преди смяната им. Къде са тези на скоростната кутия ?
  • 0

#4 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 04 декември 2010 - 22:48

На скоростната кутия има само един тампон,намира се от задния и край.Когато той е скъсан трудно ще го усетиш при твоята кола предполагам.Пък на гърнетата няма да сгрешиш да монтираш една гъвкава връзка,потулва много вибрации.Двигателя е невъзможно да го промиеш а ако ползваш препарати само ще навредиш на лагерите на кол. вал.Единствено съм пробвал да налея М10Д или някое друго евтино масло и след около петдесетина километра да то източа при загрял мотор и да налея с каквото съм решил да карам.Доста време след това маслото ми е било бистро.
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#5 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 04 декември 2010 - 22:58

А и повдигачите се сменят с нови,всичките.Ако искаш да не ти чукат де.
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#6 190D

190D

Напреднал

• Потребители на форума
  • 306 Мнения:
  • Автомобил:
    C 220 cdi W203 2001
    ML 420 cdi W164 2007

Публикувано 04 декември 2010 - 23:41

Честно казано за повдигачите само един чука и то от време на време, трябва доста да се заслушаш, че да го чуеш.
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни