Здравейте колеги,
Извинянавам се че пак пиша по тази тема, но така и не получих отговор на въпроса ми, макар че разбирам че материята е сложна, но вече зимата ме изненада и усещам нужда от работеща печка, още повече че при мен е много студено а и май имам изгоряла свещ. Та така, ето и проблема : като включа печката, тя започва да вие (явно на електромотор) и така и не запалва, не започва да бръмчи, пуши и топли, а след половин минута изключва сама. Някой би ли могъл да знае и да сподели какъв е проблема и най-вече как би могъл да бъде оправен.
Благодаря предварително!
![Снимка](https://static.mbclub.bg/forums/uploads/profile/photo-thumb-11455.jpg?_r=0)
проблем с Webasto
Започната от dobrodeliev, 29 ное 2010 - 20:42:44
2 мнения по тази тема
Публикувано 29 ноември 2010 - 20:42
Публикувано 29 ноември 2010 - 21:02
Колега,тази печка е сложна и не позната материя и за това мненията по проблема ти са ограничени.Това,че се опитва да се включи е добре,поне знаеш,че не е от тоците,бушоните или управлението,което е сложно и е свързано с термометъра,уреда за температура на двигателя и нивото на гориво.Бях ти писал мисля да провериш дали работи захранващата помпа в резервоара,проследи и пътя за гориво,това са едни железни тръбички с приблизително Ф-4мм. преминаващи под пода от външната страна на колата.Самата помпа има горивна камера,турбинка,възпламеняваща свещ и платка намираща се отстрани под метален капак,която е капсулована,това е управлението на помпата,също има и няколко болта обикновено много клеясали за регулиране на горивото,въздуха и т.н.Провери под колата цялостта на захранващите я тръби с гориво,връзките и кривите между тях.И най-вече Диагностика за Вебасто така с гледане е трудна работа,трябва да демонтираш самата печка и да започнеш оттам.
Публикувано 29 ноември 2010 - 21:09
Благодаря колега, за бързия и изчерпателен отговор. Ще проверя нещата които ми каза. Знам че трябва да се направи диагностика най-напред на самата печка, но не смея да я демонтирам. Проблема е че не съм в България иначе щях да си отида при представителя на Вебасто за БГ и да ми оправят всичко за няколко часа и няколко десетки лева. Иначе ще разгледам какво що и пак ще пиша. Мерси много за помощта и до скоро!
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни