проблем с оборотите
Започната от hidravlikata, 25 ное 2010 - 21:57:52
6 мнения по тази тема
Публикувано 25 ноември 2010 - 21:57
Здравейте колеги , имам проблем с оборотите на колата.Колата е 230Е ,132 к.с. с обикновенно газово.КОгато я запаля няма никакви проблеми , но като я форсирам да прехвърли на газ и пусна педала , оборотите рязко падат и после се нормализират . Понякога обаче огасва. Това се случва и когато карам , когато изключа от скорост . Иначе върви идеално и на бензин и на газ . Закарах я на елкон , но това не се оправи.Къде да търся проблема
Публикувано 26 ноември 2010 - 12:02
Предполагам че е потенциометър.
На елкона казаха ли ти нещо?
На елкона казаха ли ти нещо?
Публикувано 26 ноември 2010 - 21:42
Елконаджията каза , че има нещо което е заминало ( може би е имал това предвид ).Кое е това и къде мога да купя такъв и да го сменя.
Публикувано 27 ноември 2010 - 10:02
Колега иди на добър газаджия и после на свястна диагностика.Думите нещо е заминало...не значи заминал е дебитомера, ламбдата и тн.По принцип колата гасне като се пусне по инерция когато навлизащия въздух отвън е повече или струята е по силна.Газаджиите правят едни мурафети за намаляне на дебита на пресно влизащия въздух.Елконаджията каза , че има нещо което е заминало ( може би е имал това предвид ).Кое е това и къде мога да купя такъв и да го сменя.
Може проблема да ти се окаже и от нещо друго което газаджията няма да може да хване.
Публикувано 02 декември 2010 - 10:06
Абе колегата кара отдавна на газ - едва ли са му оставили тръбата на филтъра закачена за въздухозаборника до радиатора.
Публикувано 02 декември 2010 - 19:57
Според мен е богата горивната смес на празен ход.Това се отнася само за газта де.
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 03 декември 2010 - 20:46
и аз не можах да разбера на газ ли гасне или на бензин като изфорсира и като освободи от скорост - останах с впечатление че става въпрос за бензин.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни