Проблем със 124 Coupe
Започната от Kolev !, 13 ное 2010 - 14:15:44
15 мнения по тази тема
Публикувано 13 ноември 2010 - 14:15
Привет на всички. Нов съм във форума и отскоро съм горд собственик на 124 Coupe 200CE автоматик 96година ..Та проблема ми е следния понеже акумулатора не го знам във какво състояние е реших да го сваля и да го заредя ,отворих капака и заключих колата с инфр. ключа (тоест алармата е пусната) защото др ключалка е разбивана и немога да го заключа от там и така свалих клемите и заредих акумулатора на др ден слагам го отварям си колицата влизам въртя всичко си работи ,но като дам на контакт стартера не иска да завърти дали е свързано с някаква защита на алармата ме интересува и съответно как се оправя
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО НА ВСИЧКИ ОТЗОВАЛИ СЕ
Публикувано 13 ноември 2010 - 16:15
Колега не съм имал точно такъв проблем но мога да те посаветвам виж дали случайно нямаш имобилайзер така както описваш проблема точно това мислся.Привет на всички. Нов съм във форума и отскоро съм горд собственик на 124 Coupe 200CE автоматик 96година ..Та проблема ми е следния понеже акумулатора не го знам във какво състояние е реших да го сваля и да го заредя ,отворих капака и заключих колата с инфр. ключа (тоест алармата е пусната) защото др ключалка е разбивана и немога да го заключа от там и така свалих клемите и заредих акумулатора на др ден слагам го отварям си колицата влизам въртя всичко си работи ,но като дам на контакт стартера не иска да завърти дали е свързано с някаква защита на алармата ме интересува и съответно как се оправя
Като дадеш на контакт ако имаш на дистанционото копчета натисни копче 2.
Това би трябвало да спре имобилайзера
Публикувано 13 ноември 2010 - 18:01
Ако е с новия ключ,възможно е да има някаква защита.Лампите на таблото светкат ли?
И защо в инфото ти пише "компресор",да не е някаква спец поръчка от завода?
И защо в инфото ти пише "компресор",да не е някаква спец поръчка от завода?
Едно желание,една мечта - Mercedes Benz
Публикувано 13 ноември 2010 - 23:46
124-ките нямат имобилайзери.
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 14 ноември 2010 - 00:38
Не Нямам имобилайзер , само със инф ключа съм ,Колата има компресор ,но е слаган от човек така я взех...някои да ме посъветва какво др да направя,и аз мислех за защита някакфа вързана към алармата, после се отключва и заключва всичко си работи само че давам на контакт лампите светват но стартера не реагира МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ
Публикувано 14 ноември 2010 - 07:25
Колега, виждал съм всичко моята например е с ръчни скорости 93 год. имам фабричен автопилот124-ките нямат имобилайзери.
Зависи каква е алармата ако някой я е побългарявал може да има имубилайзер 100%
Публикувано 14 ноември 2010 - 07:27
Колега помоли някой да те дръпне до алармаджия там е проблема да знаеш;Не Нямам имобилайзер , само със инф ключа съм ,Колата има компресор ,но е слаган от човек така я взех...някои да ме посъветва какво др да направя,и аз мислех за защита някакфа вързана към алармата, после се отключва и заключва всичко си работи само че давам на контакт лампите светват но стартера не реагира МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ
Успех:
Публикувано 14 ноември 2010 - 11:02
Благодаря колеги ,Ще чакам да дойде до нас в понеделник Алармаджия ,че не искам да дърпам автомата пък и то на практика ми е невъзможно,нямам серво няма спирачки с 2 думи не е малка колицата да се запъвам ,ще търся обяснение и ще пища за да закриеме темата
Публикувано 15 ноември 2010 - 07:53
Колега ако се окаже че не е от алармата виж дали случайно не е запекал стартера иначе няма друго обяснение на проблемаБлагодаря колеги ,Ще чакам да дойде до нас в понеделник Алармаджия ,че не искам да дърпам автомата пък и то на практика ми е невъзможно,нямам серво няма спирачки с 2 думи не е малка колицата да се запъвам ,ще търся обяснение и ще пища за да закриеме темата
ПОЗДРАВИ и УСПЕХ
Публикувано 15 ноември 2010 - 11:30
Явно не може да се синхронизира с инфрачервения ключ.
Възможно е при теб да е насаден мотор с друга инсталация щом си с коммпресор.
Не съм много запознат с инфрачервения ключ, но какъв цвят свети светлинния инидикатор на огледалото като отключиш с инфрачервения ключ?
Възможно е при теб да е насаден мотор с друга инсталация щом си с коммпресор.
Не съм много запознат с инфрачервения ключ, но какъв цвят свети светлинния инидикатор на огледалото като отключиш с инфрачервения ключ?
Публикувано 15 ноември 2010 - 17:27
Сега погледнах една схема на комутатора на Е200:
Има реле, което прекъсва захранването през контактния ключ към компа на колите с ръчни скорости. Това реле се командва от инфрачервения ключ. На схемата релето е К3.
Така че има някакъв вид имобилайзер, свързан с ключа.
Има реле, което прекъсва захранването през контактния ключ към компа на колите с ръчни скорости. Това реле се командва от инфрачервения ключ. На схемата релето е К3.
Така че има някакъв вид имобилайзер, свързан с ключа.
Прикачени файлове
Публикувано 15 ноември 2010 - 22:50
Не е от Ключа Колата си го познава отключва заключва свети си червено и зелено съответно при закл. и откл.. Стартера го чукнах неска даже ток му давах работи и ме съмняват едни релета от долу ,но няма да пипам че съм скаран с токовете до безобразие.а иначе колицата е автоматик,не ръчка от долу малко по различно ми се вижда ,това ми е 1вия автомат та и там треа се разправам ама това др тема
Публикувано 16 ноември 2010 - 00:45
Като ти е първия автомат поне сложи ли лоста на паркинг или неутрална преди да запалиш?
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 16 ноември 2010 - 10:18
Като ти е първия автомат поне сложи ли лоста на паркинг или неутрална преди да запалиш?
Това че ми е 1вия личен автомобил не означава че не съм карал или незнам как стоят нещата имах предвид че не съм го ремонтирал и т.н а иначе мн ясно на "P" ,трябва да дойде до нас ма го няма да си му направи диагностика .. само тея релета ли са кво са от долу ме базикат
Публикувано 26 ноември 2010 - 18:07
Еми за да закрием темата официално само да кажа ,че се оказа шалтера на стартера..понеже е нов заяждал чукнах го докато държах кюча и се оправи
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни