Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Боза вместо антифриз !

• Please log in to reply
6 мнения по тази тема

#1 nikexp

nikexp

Чирак

• Потребители на форума
  • 175 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    MERCEDES BENZ 124 CE COUPE 122 HP.
    Green
    10. 1993

Публикувано 08 ноември 2010 - 20:54

Здравейте колеги :)
Днес 08.11.2010 оставих МЕЧО на ремонт.
Историята е следната :
Вчера 07 щях да ходя на риба на 50 км. от София и преди да тръгна си викам да погледна течностите да ли са ОК
и щях да получа удар като видях тая гъста маса в казанчето за антифриза:(
Прилачаше точно като развалена боза но да се вземе предвид че аз винаги наглеждам това унова и не ми е правило впечатление изпощо друг път
работеше чудесно не заграяваше и с нищо не показваше че се е появил този проблем.
След малко съвети от някои колеги ALIPI IVAN210 КРУМ(HOUSE МD)
Вече е ясно полужението гарнитура на главата и шлайфане на същата + промивка на охладителната система!
Вече съм в сервиз който КРУМ ми каза пък да видим дали всичко ще бъде наред :) :) :)
Колко е нормално да ми вземат като пари горе-долу да си правя сметката :)

ПОЗДРАВИ :)
  • 0
Публикувано изображение

#2 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 08 ноември 2010 - 23:50

Здрасти,колега.Цената си я определя единствено сервиза който ремонтира колата,тъй че като искаш да знаеш,питаш тях.Те ти казват това толкова, онова толкова и накрая толкова.Ти се почесваш преглъщаш и викаш прайте,или пък си земаш возилото и с мръсна газ си тръгваш.За цената толкова,като дребен съвет,мога да ти дам че маслото от водната система не могат да го извадят даречем просто с промиване.Наслоява/маслото/ се по стените на маркучите и след време ги кашва.След като ремонтират мотора се слага специална добавка за промиване от маслени наслагвания в сиситемата.Просто подпитай майсторите дали ще ти правят такава процедура и като съвет им занеси ти добовката.
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#3 nikexp

nikexp

Чирак

• Потребители на форума
  • 175 Мнения:
  • Автомобил:
    Green
    10. 1993

Публикувано 09 ноември 2010 - 07:51

Здрасти,колега.Цената си я определя единствено сервиза който ремонтира колата,тъй че като искаш да знаеш,питаш тях.Те ти казват това толкова, онова толкова и накрая толкова.Ти се почесваш преглъщаш и викаш прайте,или пък си земаш возилото и с мръсна газ си тръгваш.За цената толкова,като дребен съвет,мога да ти дам че маслото от водната система не могат да го извадят даречем просто с промиване.Наслоява/маслото/ се по стените на маркучите и след време ги кашва.След като ремонтират мотора се слага специална добавка за промиване от маслени наслагвания в сиситемата.Просто подпитай майсторите дали ще ти правят такава процедура и като съвет им занеси ти добовката.

Здрасти колега :)
Мерси за мнението ти :)
  • 0
Публикувано изображение

#4 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 12 ноември 2010 - 10:52

Ако толкова искаш да разбереш горе долу каква цена ще ти обявят .. обади се на Данката ( от сервиза дето те водих ) и го питай колко би ти взел за една такава процедура .. и от там нататък прибавай само отгоре :) Сми това да ти е като минамална цена под неговата рядко са ми обявявали където и да било :)
Успех с ремонта
  • 0
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче

#5 nikexp

nikexp

Чирак

• Потребители на форума
  • 175 Мнения:
  • Автомобил:
    Green
    10. 1993

Публикувано 12 ноември 2010 - 21:12

Ако толкова искаш да разбереш горе долу каква цена ще ти обявят .. обади се на Данката ( от сервиза дето те водих ) и го питай колко би ти взел за една такава процедура .. и от там нататък прибавай само отгоре :) Сми това да ти е като минамална цена под неговата рядко са ми обявявали където и да било :)
Успех с ремонта

Говорих вече с него :) Не ме устройва много
Поздрави :)
  • 0
Публикувано изображение

#6 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 12 ноември 2010 - 21:36

Е оценката до крайния ремонт е към 500 с консумативи.Та кажи сега на теб какво ти казаха като крайна цена.
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#7 nikexp

nikexp

Чирак

• Потребители на форума
  • 175 Мнения:
  • Автомобил:
    Green
    10. 1993

Публикувано 13 ноември 2010 - 08:20

Е оценката до крайния ремонт е към 500 с консумативи.Та кажи сега на теб какво ти казаха като крайна цена.

Привет:
За съжаление се оказа че легото на единия от водачите е пукнато което означава че и главата е пукната тове е полужението .
Добре че там хората там са кадърни и разполагат с необходимото оборудване за да оправят нещата.
Но и цената се вдигна доволно 860.0 лв.Ама какво да се прави поне стискам палци всичко да бъде ОК.
Мисля че е много добра цена за следните процедури:
Заварка на главата смяна на водачите гумички на клапаниете,гарнитура на главата разни други гарнитури и оплътнения.
Нови болтове за главата прочистване на охладителната система ново масло,филтри антифриз + Труд.
860 лева+ гаранция 50.000 км.

ПОЗДРАВИ:
  • 0
Публикувано изображение

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни