абс и есп-светна на таблото
Започната от joro6724, 03 ное 2010 - 21:14:56
11 мнения по тази тема
Публикувано 03 ноември 2010 - 21:14
колеги, от скоро забелязах че при стартиране на двигатела, всички индикатори минават проверка и гаснат,но като натисна спирачката и светва АБС и ЕСП, и си остава да свети, като изгася и пак запаля ги няма, но като натисна спирачката и пак се появяват. Колата е А160 99г.
Как може да се реши този проблем според вас?
Как може да се реши този проблем според вас?
Публикувано 03 ноември 2010 - 22:28
На компютърна диагностика водил ли си колата? Там ще си каже точно какво я боли...
Иначе, диагноза по телефона: прилича на стоп машинка, която струва няколко десетки лева(под 100 кинта и под педала на спирачката)
Иначе, диагноза по телефона: прилича на стоп машинка, която струва няколко десетки лева(под 100 кинта и под педала на спирачката)
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 03 ноември 2010 - 22:34
тя заедно с педала ли се сваля иили е отделно?
Публикувано 03 ноември 2010 - 22:40
Ами не съм спец по А-класа, ама би трябвало отделно да е.тя заедно с педала ли се сваля иили е отделно?
Все пак преди да сваляш каквото и да е, пробвай с диагностика.
Публикувано 03 ноември 2010 - 23:02
ЕСП-ето да свети от акумулатор, ама и АБС да светне е съмнително, но не е невъзможно.А приключения с акумолатора имал ли си напоследък ?
Акумолатора може да се е разредил или да не отговаря за автомобила ти .
Все пак ако има ядове с акумулатора, аз бих очаквал и други ГСП-та(грозни селски прояви): проблеми с централното заключване, проблеми с 5-тата врата, аларми на сервизни интервали и т.н.
Аз гласувам за стоп-машинка, пък да видим кой ще пие бира...
Публикувано 03 ноември 2010 - 23:20
Подкрепям за стоп машинка.Пък и проверката е лесна с просто ОМ метърче.
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 03 ноември 2010 - 23:38
Има и друга вероятност .
Преди много време ми светеше ABS и BAS когато и както си поиска ,
особенно при дъждовно време .
Оказа се че имам голяма несходимос на задния и
предния мост и датчиците го отчитат като грешка .
Един регулаж ме спаси от размисли и понататъшни страсти .
Mercedes e чувствителен към задния си мост , затова регулажа е
препорачителен през известен период от време .
Пробваи при запалване , на място пълен
ляв и след това пълен десен .
Бах маа му бе колега, требва да си се движил като куцо куче по вятъра та да осветкаш колата - по диагонал на платното...
Не ти ли правеше впечатление, че в едното странично огледало можеш да видиш цялата кола а в другото само хоризонта?
Публикувано 03 ноември 2010 - 23:41
Колегата каза че като натисни спирачките тогава светват.Стоп машинката е вързана към системата.Тя е с двойно действие.
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 03 ноември 2010 - 23:48
Ако продължааваш така ще пием бира, ама друг път - в рамките на шегатаКолегата каза че като натисни спирачките тогава светват.Стоп машинката е вързана към системата.Тя е с двойно действие.
Най-добре колегата да иде на диагностика, щото иначе да не се окаже че е сменил стоп-машинка по слух и е друг проблема. Верно че ще плати някой лев за диагностика, ама поне ще знае къде е проблема(стига да не попадне на калпав диагностик).
Публикувано 04 ноември 2010 - 11:40
Сменяй машинката на педа и си карай колата ,скоро имах същия проблем срещу 70 лева заедно с диагностиката си реших проблема.Сменя се за 5 минути.На щипка е ,и след като я откачиш вадиш буксата слагаш новата щрак и лампите гаснат.А ти си караш колата.Успех.
Публикувано 04 ноември 2010 - 15:41
намерих я струва 24лв в Иваиджет
Публикувано 04 ноември 2010 - 15:55
а то как точно се казва тая машинка,стоп машинка на педала на спирачката или?
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни