светна ми нещо на дисплеяА 190
Started by petia, 23 Oct 2010 - 16:03:52
9 replies to this topic
Posted 23 October 2010 - 16:03
Здравейте колеги имам проблем с колата Мерцедес А190 2000година
От няколко дни ми се появи на дисплея Снимки0677.jpg 490.32K 39 downloads часовник,2ключа и двуцифрено число
Това се случва когато дам на контакт и стои няколко секунди.Първо числото показваше 27 и на всеки два дни намалява с една единица.
Моля Ви има ли някой представа какво може да е това??
Незнам дали има връзка,но 2-3 дни преди да светне я карах на майстори.. Защото пали трудно сутрин(оказа се дебитомера) ,а и от известно време ми свети д.jpg 58.41K 33 downloads
От няколко дни ми се появи на дисплея Снимки0677.jpg 490.32K 39 downloads часовник,2ключа и двуцифрено число
Това се случва когато дам на контакт и стои няколко секунди.Първо числото показваше 27 и на всеки два дни намалява с една единица.
Моля Ви има ли някой представа какво може да е това??
Незнам дали има връзка,но 2-3 дни преди да светне я карах на майстори.. Защото пали трудно сутрин(оказа се дебитомера) ,а и от известно време ми свети д.jpg 58.41K 33 downloads
Posted 24 October 2010 - 20:43
Предполагам ще да е напомняне за сервизен интервал за смяна на масло. Маслото се сменя или на определен пробег(15000 за моята кола) или всяка година. Като наближиш едно от двете, компютъра запова да те предупреждава. Не се коси за това. Или при последната смяна на маслото не са занулили правилно броячите или си е дошло време за смяна отново.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Posted 25 October 2010 - 01:22
Здрасти адашке
всичко хубаво, ама поне си попълни от кой град си, какъв пол и какво караш, тоест дали W 168 или W 169 ...
Оставащи километри до голям ремонт- сервиз (с 1 ключ, с 2-ва е малък ремонт - проверка) и конкретно знака е канистер-чето (туба- метална, масльонка) за масло на двигателя. =>
Service type
'A' small service will be denoted by a single spanner - с един голям гайчен ключ
'B' is Service will be indicated by a double spanner and is a larger service. - с два ключа
След това четеш и това как по етапно да стане Procedure for re-setting Assyst.(W168 only)
Когато майстори човъркат и после не знаят как да занулят нещата в компютъра , така става.
Което ми напомня , че и аз трябва да зануля на моята, ама все ме мързи
Има и други теми из форума за това как се занулява - http://forums.mbclub...ndpost&p=160830
Успех!
PS. А, и отдолу на сайта има и да си го свалиш това като процедура да си го имаш -
Download a copy of the re-assyst procedure
всичко хубаво, ама поне си попълни от кой град си, какъв пол и какво караш, тоест дали W 168 или W 169 ...
Оставащи километри до голям ремонт- сервиз (с 1 ключ, с 2-ва е малък ремонт - проверка) и конкретно знака е канистер-чето (туба- метална, масльонка) за масло на двигателя. =>
Service type
'A' small service will be denoted by a single spanner - с един голям гайчен ключ
'B' is Service will be indicated by a double spanner and is a larger service. - с два ключа
След това четеш и това как по етапно да стане Procedure for re-setting Assyst.(W168 only)
Когато майстори човъркат и после не знаят как да занулят нещата в компютъра , така става.
Има и други теми из форума за това как се занулява - http://forums.mbclub...ndpost&p=160830
Успех!
PS. А, и отдолу на сайта има и да си го свалиш това като процедура да си го имаш -
Posted 25 October 2010 - 11:42
Колега и аз се съмнявах за това.И като проверих етикетчето на което ми е отбелязано ми остават към 2000 и нещо км.Но нормално ли е и без да якарам числото да намалява?Тези дни ще я закарам да ми го сменят,но не ми е остана свободно време.Предполагам ще да е напомняне за сервизен интервал за смяна на масло. Маслото се сменя или на определен пробег(15000 за моята кола) или всяка година. Като наближиш едно от двете, компютъра запова да те предупреждава. Не се коси за това. Или при последната смяна на маслото не са занулили правилно броячите или си е дошло време за смяна отново.
А мн ме наплашиха че ако стигне до нула колата можело да влезе в авариен режим и да не може да се кара..
Posted 25 October 2010 - 12:00
Здрасти адашке
Service type
Успех!
Здравей адаш Ще се поправя при първа възможност за инфото.
Извинявам се малко за глупавите въпроси ,но не съм много наясно с колите... Както каза колегата-ще сменя маслото.А трябВа аз да си го зануля
,тоест няма да се махне от самосебеси,нали така
Posted 25 October 2010 - 13:39
Напълно нормално е да намаляват дните,та маслото се сменява или на определени километри(определени от производителя) или на 1 година.
ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН - ПРОДАЖБА, МОНТАЖ И НАСТРОЙКА ОТ МАКС ГАЗ
http://maxgas-bg.com/
бул. Асен Йорданов 17
+359 878 14 14 60
http://maxgas-bg.com/
бул. Асен Йорданов 17
+359 878 14 14 60
Posted 25 October 2010 - 13:54
От самосебеси няма да се махне. Ето българския превод на процедурата по изтриване.Извинявам се малко за глупавите въпроси ,но не съм много наясно с колите... Както каза колегата-ще сменя маслото.А трябВа аз да си го зануля
,тоест няма да се махне от самосебеси,нали така
Завъртете ключа за запалване на позиция 2 (две) и веднага натиснете копчето на всекидневния километраж ( 000.0 )два пъти в рамките на една секунда.
Върнете ключа в позиция "0"
Натиснете и задръжте бутона 000.0 Завъртете ключа за запалване в позиция две (2) и същевременно държите натиснат бутона 000.0
След около десет секунди ще чуете звуков сигнал и сте готови.
От този момент започва отчитането на новите 15000 км пробег или 18 месеца в зависимост кой лимит ще се изчерпи по рано до следващата смяна на маслото. И една важна подробност.При извършване на процедурата вратите на автомобила трябва да са затворени.
Успех !
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....
На тази сладурана е кръстена нашата марка
Мерседес Йелинек
На тази сладурана е кръстена нашата марка
Мерседес Йелинек
Posted 25 October 2010 - 15:30
Аха ясно,но при мен явно намалява с часове ,защото от сутринта числото падна с три единици,всеки път като го проверявах беше по ниско.Но поне се поуспокоих че не е нищо страшно.Защото всеки ми казваше различни теории и всяка една по лоша от другата..Напълно нормално е да намаляват дните,та маслото се сменява или на определени километри(определени от производителя) или на 1 година.
Много благодаря за помоща
Posted 25 October 2010 - 15:32
Много благодоря така определено разбрах как става!!От самосебеси няма да се махне. Ето българския превод на процедурата по изтриване.
Завъртете ключа за запалване на позиция 2 (две) и веднага натиснете копчето на всекидневния километраж ( 000.0 )два пъти в рамките на една секунда.
Върнете ключа в позиция "0"
Натиснете и задръжте бутона 000.0 Завъртете ключа за запалване в позиция две (2) и същевременно държите натиснат бутона 000.0
След около десет секунди ще чуете звуков сигнал и сте готови.
От този момент започва отчитането на новите 15000 км пробег или 18 месеца в зависимост кой лимит ще се изчерпи по рано до следващата смяна на маслото. И една важна подробност.При извършване на процедурата вратите на автомобила трябва да са затворени.
Успех !
Posted 25 October 2010 - 15:35
Много съм благодарна на всички които ми помогнаха.Надявам се и аз да мога с нещо.
Успех!!
Успех!!
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users