Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Becker Sound 20

• Please log in to reply
8 мнения по тази тема

#1 Spoor

Spoor

Прохождащ

• Нови потребители
  • 6 Мнения:
  • Автомобил:
    V 220 CDI ambiente

Публикувано 13 октомври 2010 - 22:44

Здравейте,имам Becker Sound 20 търся си дистанционно за него,ако някой може да помогне -Благодаря.
повече детайли;
радиокасетофон Becker
тип Sound 20
номер модел BE 4513
ето как изглежда:
Прикачен файл  Изображ.000.jpg   76,48K   75 Брой сваляния
  • 0

#2 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 октомври 2010 - 21:53

А имаш ли снимка отзад - какви букси има? Щото е от значение...
Ако е на CAN-BUS най-вероятно няма да намериш дистанционно, ако е по-стария вариант - може и да има...
Но като цяло се съмнявам...
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#3 zhivago

zhivago

Чирак

• Потребители на форума
  • 101 Мнения:
  • Автомобил:
    ML W163, 2.7 CDI.

Публикувано 15 октомври 2010 - 15:53

Колега, имам две или три но не съм на ясно за какъв модел са.Ако успееш да разбереш кой модел ти трябва на теб и дадеш снимка, ако го имам-твое е. Мен са ми непотребни!
  • 0

#4 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 15 октомври 2010 - 17:54

Аз пък явно съм еретик и не разбирам къФ е тоя зор за фабрични каСфончета?!?! йок да е мерцедес-хората са измислили къде къде по-добри и модерни решения....Никога няма да изтърпя фабрично радио в колата,освен ако не е ретро.
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#5 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 октомври 2010 - 22:27

Ами, ще ти кажа на мен какъв ми е зора с фабричното каСФонче - аз съм с Becker 4715 ASP 30, което е със CD (не е с DVD и не свири MP3), има два цифрови тунера и GPS навигация. Това фабрично каСФонче свири задоволително добре, лови радио перфектно, бих казал, че лови доста по-добре от повечето аудио системи на цена до 300 лв. които съм виждал, има абсолютно всички системи, които се поддържат от радио, като започнеш от RDS, минеш през TP и стигнеш до двойния цифров тунер. Това каСФонче се интегрира 100% с бутоните на волана (с всичките 8 бутона!), както и с мултифункционалния екран наарматурното табло. Не на последно място - цвета на задното му осветление съвпада 100% с цвета на всичкото оборудване в колата, а дизайна на предния му панел съвпада с визията в самата кола. Също така е относително евтин на старо (макар че като чисто нов цената му е 600 евро) и има не чак толкова привлекателен вид, което в българските престъпни условия, също не е факт за подценяване. Ще ти кажа, че ми разбиха колата и задигнаха куп други работи, но не ми пипнаха аудиото! Намерил съм адаптер за връзка на външен аудио източник с пълна интеграция с моето каСФонче, а ако връзката е с iPod или iPhone - поддържа и ID3 таговете както на екрана на каСФончето, така и на екрана на арматурното табло, а MP3-ките мога да си ги листвам (както и папките и т.н.) от бутоните на волана. Като включа iPod-а или iPhone-а каСФончето само си сменя източника на звук.

Проучването сочи, че ако искам да сложа after market аудио система в колата със съпоставими качества, трябва да инвестирам хиляди левове. Тия каСФончета дето ги продават в техномаркета за 180 лв. с ДДС повечето са на половината от качествата на това, което имам в момента. Трябва да купя head unit за поне 350 - 400 лв. (ама минимум). След това CAN адаптора за бутоните на волана започва от 100 евро, а ако искам да работи и с екрана на арматурното табло - отиваме на 290 евро минимум. Ако сложа head unit за 400 лв, най-вероятно ще се наложи да сменя и телата (а CLK има общо 8 броя фабрично). Ако сменям телата - няма да сменя 2 или 4 от тях, щото звука от останалите 6 или 4 ще ме дразни и ще трябва да купя минимум 8 качествени тела, които да съотвестват на качествата на head unit-а. После се започва с тъпкането на филтри, слагаме и една туба, ама за нея трябва усилвател, слагаме и един кондензатор, ама и той е малко, сменяме акумулатора и алтернатора, качва се разхода. Разбира се - да не забравяме, че фабричните калбели в колата не струват - купуваме 100 метра качествен кабел и позлатени банани накрая... всичката тапицерия долу, за да се опънат. Разбира се - на някои места колата се претапицира, защото новите тела не са 100% съвместими с фабричните отвори. Естествено - така и така сме свалили тапицерията, айде да облепим цялото купе с динамат, дупчица да не остане. Честито на печелившите... И всичкото това защо? Щото не мога да изтърпя фабричното радио? Да бе да!
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#6 Spoor

Spoor

Прохождащ

• Нови потребители
  • 6 Мнения:
  • Автомобил:
    V 220 CDI ambiente

Публикувано 12 ноември 2010 - 11:14

Колега, имам две или три но не съм на ясно за какъв модел са.Ако успееш да разбереш кой модел ти трябва на теб и дадеш снимка, ако го имам-твое е. Мен са ми непотребни!

Здравей,не знам какъв е модела(затова търся по модела на касетофона),ако не те затрудни снимай и ги покажи,може някой да помогне
  • 0

#7 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 ноември 2010 - 11:56

Проучването сочи, че ако искам да сложа after market аудио система в колата със съпоставими качества, трябва да инвестирам хиляди левове. Тия каСФончета дето ги продават в техномаркета за 180 лв. с ДДС повечето са на половината от качествата на това, което имам в момента. Трябва да купя head unit за поне 350 - 400 лв. (ама минимум). След това CAN адаптора за бутоните на волана започва от 100 евро, а ако искам да работи и с екрана на арматурното табло - отиваме на 290 евро минимум. Ако сложа head unit за 400 лв, най-вероятно ще се наложи да сменя и телата (а CLK има общо 8 броя фабрично). Ако сменям телата - няма да сменя 2 или 4 от тях, щото звука от останалите 6 или 4 ще ме дразни и ще трябва да купя минимум 8 качествени тела, които да съотвестват на качествата на head unit-а. После се започва с тъпкането на филтри, слагаме и една туба, ама за нея трябва усилвател, слагаме и един кондензатор, ама и той е малко, сменяме акумулатора и алтернатора, качва се разхода. Разбира се - да не забравяме, че фабричните калбели в колата не струват - купуваме 100 метра качествен кабел и позлатени банани накрая... всичката тапицерия долу, за да се опънат. Разбира се - на някои места колата се претапицира, защото новите тела не са 100% съвместими с фабричните отвори. Естествено - така и така сме свалили тапицерията, айде да облепим цялото купе с динамат, дупчица да не остане. Честито на печелившите... И всичкото това защо? Щото не мога да изтърпя фабричното радио? Да бе да!

Стига сега, не си прав! Вярно, хубав плеър си струва 350-400лв., Можеш да имаш бас като моя, не е проблем, не е толкова скъп. Не ти трябват кондензатори, не ти трябва и да сменяш говорителите. Справят се. Не са перфектни, но свирят задоволително. Ако наистина искаш, сменяш ги.
Интеграцията с волана и дисплея струва 80Евро, не 290... не знам от къде ти дойде тази цифра. Ако искаш, слагаш. На мен не ми трябва. Купих си IR дистанционно, поне да мога да управлявам плеъра. Седи ми до скоростния лост, като си карам, си сменям музиката от него щом не ми се натискат копчета по плеъра.
Резултатът е, че имам DSP, имам 8GB USB и свети в съшия цвят като колата. (variable illumination). Виждал си го, всичко си е ОК.
Ако можеш да си караш с нормалния, слушаш само радио и не ти пречи -> да. Ако те дразни, че имаш само 6 диска и нищо повече, тогава е друга история. Единствения недостатък, е че трябва да свалям панела, да не ми го тафнат мангалята.

Опция 2: мога да заръчам малко double din плеъри с навигация, WinCE и хубав интерфейс, които не се свалят и изглеждат доста истински, но си струват парите, на мен не ми се дават в момента и засега си трая. Няма да свири по-добре от това, което в момента ми е в колата и ми е безпредметно, но там интеграцията с волана, китайците казват че е без адаптери и каквото и да е, програмираш си я от плеъра.

HIFI ме навива да пазаруваме, ако някой иска такъв, да казва, но само с/у пълно авансово плащане. Излизат 600-650лв... но вградена навигация и си свири квото му ръгнеш. Тъчскрийни, ала бала.
  • 0

#8 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 ноември 2010 - 14:30

Аз за пазаруването съм навит, ама:
1) 600 - 650 лв. е цената в Китай или цената доставено в България? Щото имам неприятни спомени от българските митници...
2) Това с интеграцията - досега никой китаец не ми е отговорил на въпроса с положителен отговор... А цената е цена от онлайн магазини... щото всички ми обясняват, че било пълно с адаптери за W208, ама никой не ми е пратил досега линк реално да го видя - да пише, че е съвместим с този модел автомобил и че струва 80-90 евро. Това, което аз намирам е на цената, която съм написал...
3) какъв WinCE има на тия устройства? Щото ако ще е от тия куците и заключени - ейде няма нужда...
4) хубав интерфейс? Имаш ли картинка, щото аз от тия DD досега с хубав интерфейс не съм видял! Може да ни се разминават вижданията за хубав интерфейс, ама надали...
  • 0

#9 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 ноември 2010 - 14:52

1. С доставката до БГ, това е целта. И аз имам неприятни спомени с митниците.
2. Интеграцията говорех за Kenwood-a ми. Неговия модул струва толкова. Чайната не знам, и на мен не са ми дали досега добър отговор как се пуска с Мерц, но ме убеждаваха, че не е проблем, китайска ми работа.
3. WinCE-то се отнася за нави-то само. Убедиха ме, че мога спокойно да си сложа пиратски TomTom :)
4. Интерфейса си е китайска работа и изглежда приятно. Виждал съм из тубата много различни интерфейси и са ОК.

Прикачения файл е пример, преговарям с 2 компании за момента, имат различни модели. Аз не искам моторизиран панел.

Прикачени файлове

• 0

3 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 3 гости, 0 анонимни