Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Изпотяване на стъклата

• Please log in to reply
13 мнения по тази тема

#1 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W202 C 200 CDI 2000г T VITO 110 CDI 2000г CLC 203 220 CDI 2002г 143Hp

Публикувано 08 октомври 2010 - 20:14

Откакто започнаха дъждовете,забелязвам сутрин като паля колата,че стъклата /всичките/ и наи-много задното са изпотени.Същото се случва,когато е валяло и оставя колата за няколко часа през деня да не я карам.Като се кача и пусна парното естесвено нещата се оправят,само е малко трудно на задните врати,ама като покарам около час градско и те се изчистват.Преди колата не се изпотяваше зимно или есенно време,това го забелязвам за първа година/карам я от 4/Проверих вътре купето,пода,багажника,вдигах мокета,защото пода на 202-ката е двоен,проверявах уплътненията с водоструика.Абе изобщо разглобих половината кола да гледам дали някъде не пропуска вода,но е суха като кибрит/за щастие/.Не знам дали това има връзка с филтъра на климатика,но съм го сменял лятото.Ако някои има идея откъде е това,моля да пише.
  • 0

#2 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 08 октомври 2010 - 20:37

Откакто започнаха дъждовете,забелязвам сутрин като паля колата,че стъклата /всичките/ и наи-много задното са изпотени.Същото се случва,когато е валяло и оставя колата за няколко часа през деня да не я карам.Като се кача и пусна парното естесвено нещата се оправят,само е малко трудно на задните врати,ама като покарам около час градско и те се изчистват.Преди колата не се изпотяваше зимно или есенно време,това го забелязвам за първа година/карам я от 4/Проверих вътре купето,пода,багажника,вдигах мокета,защото пода на 202-ката е двоен,проверявах уплътненията с водоструика.Абе изобщо разглобих половината кола да гледам дали някъде не пропуска вода,но е суха като кибрит/за щастие/.Не знам дали това има връзка с филтъра на климатика,но съм го сменял лятото.Ако някои има идея откъде е това,моля да пише.

Преден или заден прозорец
Някъде има отлепено метневце от ламарината на купето
Възможно да има язвичка и лепилото да е надигнато от ръждичка
Такъв проблем имах с предният позорец на 124-ката ...едва видима язвичка, беше разлепила стъклото на съмсем малко местенце
Провери внимателно

Поздрави
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#3 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 08 октомври 2010 - 22:11

Ще проверя по-внимателно предния и задния прозорец за течове.Все си мисля,че ако беше предния щях да го видя теча.Явно пак ще правя теста с водоструиката.
  • 0

#4 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 09 октомври 2010 - 18:15

Ще проверя по-внимателно предния и задния прозорец за течове.Все си мисля,че ако беше предния щях да го видя теча.Явно пак ще правя теста с водоструиката.

Не казвам, че е от това, но не пречи да провериш
Не пречи също така
.............
Имаш ли шибедах
Ако да
Провери четирите маркуча в колонките, чрез които се оттича водата от тавата на шибидаха
.............
Отпред имаш и кутии за отвеждане на водата отпразното място между двигателният отсек и купето
Изчисти ги
............
Багажника сух ли е

Поздрави
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#5 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 10 октомври 2010 - 10:14

Шибедах нямам,за съжаление.Кухините при двигателя ги чистя постоянно с маркуч като мия колата на мивка навирам винаги прахосмукачката да изсмуче листата оттам и после навирам и маркуч да тече вода по 5-6мин на страна,а лятото дори ги парафинирах калниците и тези кухини отвътре със спреи течен парафин.Багажника/кобмби/ е сух.Тои целия е с бяла тапицерия и аз нищо не държа в него/освен бас касата/.Днес ще свалям стоповете и ще гледам в тези кухини от ляво и дясно където стои казанчето за водата на задната чистачка.Межу другото напоследък ми горят крушки в колата и не знам дали има някаква връзка с това,Смених лампите на единия стоп,мигача и на таблото зад оборотомера.
  • 0

#6 Blond

Blond

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3955 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    C124 200E 1992
    S202 220CDI 11.1999
    W211 220CDI 04.2004
    C207 350CDI 06.2009
    W212 220CDI 11.2013
    W213 400d 07.2020

Публикувано 28 октомври 2010 - 07:45

Пробвай и по-елементарните неща:
Виж тапите на вратите отдолу - дали няма да изтече нещо от тях?
Освен това пробвай дали се отваря и затваря клапата за достъп на външен въздух в купето - ако е в затворено положение и не мърда - може от това да е проблема.(чува се като се затваря и отваря)
Ако филтъра на климатика ти не е читав - ефектът е като постоянно затворена клапа за външен въздух.
Успех!
  • 0

#7 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 28 октомври 2010 - 19:37

Аз го разглобих целия и не видях някъде да пропуска вода.Само в багажника отдясно под клапата съм слагал допълнителна звукоизолация и там тя беше леко влажна,по-скоро приличаше на запотена.Тогава видях,че клапите под стоповете работят и като се затварят вратите или багажника,реагират.Само филтъра не съм сменил ама колата се оправи от самосебеси и сега в дъждовете тия дни не се изпотява.Само ми прави впечатление,че като е валяло и като отворя някоя от вратите се излива вода от дъното и,все едно във вратата се е събрала вода от някъде и изтича от отворите на дъното на вратите.А за какви тапи става въпрос на вратите не мога да ги видя къде са?
  • 0

#8 ikarlo

ikarlo

Чирак

• Потребители на форума
  • 105 Мнения:
  • Автомобил:
    W202, C180, 1995, Esprit (но никъде не пише), цвят "среднощна синева"

Публикувано 29 октомври 2010 - 06:41

Здравейте! Правени ли са напоследък ремонти по вратите (механизми, ключалки)? Виж фолиото под корите дали е цяло и добре залепено. Не съм сигурен, но целостта на фолиото има значение за образуване на кондензат.
  • 0

#9 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8416 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 октомври 2010 - 08:58

Няма особено значение найлона, камо ли за изпотяването. Всичко е от филтъра на климатика. Моята е без найлон, но не изпотява стъклата.

Аз моето го махнах, понеже вибрираше от говорителите
http://forums.mbclub...showtopic=19381
  • 0

#10 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 29 октомври 2010 - 21:13

Фолиото е здраво на всичките врати,слагах изолация на вратите отвътре заради звука,но не съм нарушавал целостта на фолиото.
  • 0

#11 va4eto42

va4eto42

Прохождащ

• Нови потребители
  • 1 Мнения:
  • Град:gabrovo
  • Автомобил:
    c 180 sport

Публикувано 08 февруари 2011 - 16:58

изпуска ти антифриз от радиатирчето на парното голямо разглабяне... поне моето бе6е така дано нее то
  • 0

#12 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 08 февруари 2011 - 22:47

изпуска ти антифриз от радиатирчето на парното голямо разглабяне... поне моето бе6е така дано нее то

То изпотяването изчезна преди около месец.За всеки случай пак смених поленовия филтър на климатика.Не знам дали се оправи от това,но в студа през януари и снеговете почти не се изпотяваше.Радиаорчето на парното ми е абсолютно здраво за щастие,имам печка и топли чудесно.
  • 0

#13 SVP78

SVP78

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 23 Мнения:
  • Град:Лом ,Ludwigshafen, Baden-Wurttemberg, Germany
  • Автомобил:
    CLK 200 K
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 февруари 2011 - 23:34

Да кажа нещо и аз за изпотяването : виновник е клапана които затваря външния въздух за вътрешна циркулация ,той има нещо което след като се прецака клапана остава затворен и влагата си устава вътре в купето и трябва да караш на климатик да ти суши въздуха. Решението е следното или много разглобяване за тотално отстраняване на повредата или малко разглобяване ,сваляне на жабката и подпиране с нещо инпровизирано което да пречи на клапана да се затвори.
  • 0

#14 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 09 февруари 2011 - 07:19

Да кажа нещо и аз за изпотяването : виновник е клапана които затваря външния въздух за вътрешна циркулация ,той има нещо което след като се прецака клапана остава затворен и влагата си устава вътре в купето и трябва да караш на климатик да ти суши въздуха. Решението е следното или много разглобяване за тотално отстраняване на повредата или малко разглобяване ,сваляне на жабката и подпиране с нещо инпровизирано което да пречи на клапана да се затвори.

Например за подпиране става половинката на малка бутилка от минерална вода.Това с клапата е вярно.Ако се прецакат вакуумните мембрани,клапите не работят.Но като дадеш на контакт и натиснеш копчето за вътрешна циркулация или пускаш и спираш климатика,се ослушай-трябва да чуваш отчетливо как се отварят и затварят клапите.
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни