Как служител на фирма АТ Инженеринг 2000 застраши моя живот и живота на моето бебе!
Започната от Ивон, 08 окт 2010 - 12:51:47
23 мнения по тази тема
Публикувано 08 октомври 2010 - 12:51
Действието се развива днес (8.10.2010г, петък) към 10.15 часа, в гр. София. По това време в София валеше дъжд и пътната настилка беше мокра и хлъзгава. Пътувах в личния си автомобил заедно с 5 месечния ми син. На кръстовището на бул. Драган Цанков и бул. Евлоги Георгиев имаше доста дълга колона от автомобили за завой наляво. Аз се бях пристоила в тази лента. На това кръстовище има две секции за завой наляво и за завой надясно. Режимът на светофара за тези две ленти е различен и обикновено колоната за завой нa ляво е много по-дълга. Светофът за моята лента светна зелено, автомобилите тръгнаха и един шофьор от съседната лента за завой надясно се опита да ме засече и да мине пред мен. Шофьорът караше служебен автомобил на фирма АТ Инженеринг 2000 с регистрационен номер С 9178 ХС. Това се случва един-два метра преди светофарът, на двойна непресечена линия! Натиснах клаксона, защото този шофьор първо отнема моето предимство, второ няма никакво законно право да извършва тази маневра. Въпреки това той не спря, натиснах отново клаксона, но той отново продължи и ако аз не бях спряла щяхме да се ударим. На светофара на бул. Евлоги Георгиев и бул. Черни връх спряхме и успях да снимам автомобилът и регистрационния му номер. След като продължихме по бул. България този шофьор първо отиде в съседната лента, след това нарочно ме изпреварваше и рязко натискаше спирачки пред мен независимо в коя лента се опитвах да отида! По бул България аз карах със 70км/ч, а за да ме изпреварва той караше с доста по-висока превишена скорост. На мокрия път и при тази скорост тези негови действия можеха да доведат до сериозен сблъсък и по този начин той застраши живота на мен и моето дете.
Ще се постарая колко е възможно повече хора да научат за тази случка. Защото точно заради такива нагли шофьори по пътищата продължават да загиват хора! Прочетох, че в своя сайт фирма АТ Инженеринг 2000 е написала, че най-ценният и капитал са нейните служители. Може да се убедите за какви служители става въпрос. Жалко, че този служител не спазва Законите на България, този служител не осъзнават какво отговорност поема, докато шофира и как може да застраши живота на останалите участници в движението и не на последно място – служителят им явно не е запознат, че докато шофира обозначените служебни автомобили на фирмата той представляват своята фирма, той е нейният имидж.
Ето снимка на автомобила:
Тук
Свързах се и със самата фирма, изпратих им снимката на автомобила и разказ за случката. Чакам и техния коментар.
П.С. Да допълня, че и на мен не ми беше приятно да чакам онзи светофар. Синът ми ревеше на задната седалка, а аз не можех да му помогна по никакъв начин в онзи момент и се молех само да минем по-бързо. И въпреки това спазвах правилата за движение и законите на Република България. В същото време такива нагли тарикати като този шофьор извършваха нарушения и освен всичко друго забавяха и цялата колона като се бутаха по този начин. А за следващите му действия просто нямам думи (всеки шофьор знае, че подобен тип шофиране - бързо изпреварване, засичане, рязко набиване на спирачки пред онзи зад теб е вид наказание, което е опасно особено на мокър път и при висока скорост) . Единствено съжалявам, че не успях да се свържа с контролните органи на време, за да може този човек да понесе отговорността си.
Трябва да престанем да толерираме подобни нагли водачи на автомобили, които могат да застрашат нашия живот и живота на нашите деца!
Ще се постарая колко е възможно повече хора да научат за тази случка. Защото точно заради такива нагли шофьори по пътищата продължават да загиват хора! Прочетох, че в своя сайт фирма АТ Инженеринг 2000 е написала, че най-ценният и капитал са нейните служители. Може да се убедите за какви служители става въпрос. Жалко, че този служител не спазва Законите на България, този служител не осъзнават какво отговорност поема, докато шофира и как може да застраши живота на останалите участници в движението и не на последно място – служителят им явно не е запознат, че докато шофира обозначените служебни автомобили на фирмата той представляват своята фирма, той е нейният имидж.
Ето снимка на автомобила:
Тук
Свързах се и със самата фирма, изпратих им снимката на автомобила и разказ за случката. Чакам и техния коментар.
П.С. Да допълня, че и на мен не ми беше приятно да чакам онзи светофар. Синът ми ревеше на задната седалка, а аз не можех да му помогна по никакъв начин в онзи момент и се молех само да минем по-бързо. И въпреки това спазвах правилата за движение и законите на Република България. В същото време такива нагли тарикати като този шофьор извършваха нарушения и освен всичко друго забавяха и цялата колона като се бутаха по този начин. А за следващите му действия просто нямам думи (всеки шофьор знае, че подобен тип шофиране - бързо изпреварване, засичане, рязко набиване на спирачки пред онзи зад теб е вид наказание, което е опасно особено на мокър път и при висока скорост) . Единствено съжалявам, че не успях да се свържа с контролните органи на време, за да може този човек да понесе отговорността си.
Трябва да престанем да толерираме подобни нагли водачи на автомобили, които могат да застрашат нашия живот и живота на нашите деца!
Публикувано 08 октомври 2010 - 13:23
Бъди така добра да ни държиш в течение.Интересно ми да науча за отговора(надявам се да има такъв) от фирмата.
Публикувано 08 октомври 2010 - 14:03
Сега ще ти разкажа накратко какво да направиш следващия път като ти се случи такова нещо ( не ти го пожелавам, но все пак ).
Звъниш в полицията, с треперещ от страх глас обесняваш ( до колкото разбирам си била ядосана повече, отколкото уплашена, затова преиграй малко ако трябва ) - "Водач на еди къв си автомобил ме засече и застраши живота ми на мен и детето ми. Не реагираше на подаване на звуков сигнал и продължи да извършва забранена маневра. Записах номера му ето го, изглежда еди как си ( шофьора ). Спираше до мен и ме заплашваше със саморазправа. Стори ми се, че е много пиян или може би друсан. Също така размахваше оръжие, май беше пистолет, офф много съм уплашена.... Моля ви, направете нещо по въпроса, на мен ми се размина, но може друг да пострада!" След тези ти думи ти гарантирам, че ще го разпукат от проверки за всичко и ще му обърнат колата с краката нагоре да търсят някакво оръжие. Сигурно ще те привикат да подадеш оплакване и като ти кажат, че не са намерили оръжие ще искат обяснение ( затова е много важно да кажеш при обаждането, че много си се уплашила, защото тези разговори се записват и после може да кажеш, че от страх ти се е привидяло ). Ще му напишат акт за хулиганство, най-вероятно от фирмата ще го уволнят, за капак и КАТ ще му отнемат книжката за неопределено време.
П.П. Точно подобен случай имаше мой познат от квартала, но той беше в ролята на бабаита и верно размахваше пистолет. Другият шофьор направи точно каквото ти казах аз да направиш. Ефектът е, че в момента е с условна присъда, без книжка и с много солидна глоба за хулиганство.
Звъниш в полицията, с треперещ от страх глас обесняваш ( до колкото разбирам си била ядосана повече, отколкото уплашена, затова преиграй малко ако трябва ) - "Водач на еди къв си автомобил ме засече и застраши живота ми на мен и детето ми. Не реагираше на подаване на звуков сигнал и продължи да извършва забранена маневра. Записах номера му ето го, изглежда еди как си ( шофьора ). Спираше до мен и ме заплашваше със саморазправа. Стори ми се, че е много пиян или може би друсан. Също така размахваше оръжие, май беше пистолет, офф много съм уплашена.... Моля ви, направете нещо по въпроса, на мен ми се размина, но може друг да пострада!" След тези ти думи ти гарантирам, че ще го разпукат от проверки за всичко и ще му обърнат колата с краката нагоре да търсят някакво оръжие. Сигурно ще те привикат да подадеш оплакване и като ти кажат, че не са намерили оръжие ще искат обяснение ( затова е много важно да кажеш при обаждането, че много си се уплашила, защото тези разговори се записват и после може да кажеш, че от страх ти се е привидяло ). Ще му напишат акт за хулиганство, най-вероятно от фирмата ще го уволнят, за капак и КАТ ще му отнемат книжката за неопределено време.
П.П. Точно подобен случай имаше мой познат от квартала, но той беше в ролята на бабаита и верно размахваше пистолет. Другият шофьор направи точно каквото ти казах аз да направиш. Ефектът е, че в момента е с условна присъда, без книжка и с много солидна глоба за хулиганство.
http://www.CarProfi-BG.com/
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!
Публикувано 08 октомври 2010 - 14:41
Само така.Ние българите не разбираме от добро и това е единственият начин да спрем такива простациСега ще ти разкажа накратко какво да направиш следващия път като ти се случи такова нещо ( не ти го пожелавам, но все пак ).
Луд умора нема, само се поти
Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.
Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.
Публикувано 08 октомври 2010 - 15:27
Да, ще информирам, когато(ако) получа някакъв отговор от фирмата. За сега такъв няма.
crush- Това наистина е една обнадеждаваща история, че има някакво възмездие. Чак да лъжа за пистолети, ако не ме заплашват няма да мога, но при следващия подобен случай звъня веднага в КАТ.
crush- Това наистина е една обнадеждаваща история, че има някакво възмездие. Чак да лъжа за пистолети, ако не ме заплашват няма да мога, но при следващия подобен случай звъня веднага в КАТ.
Публикувано 08 октомври 2010 - 15:34
В тоя ред на мисли - имам записани разни важни номера в телефона за всякакви спешни случаи, които не се покриват от тел. 112...
Примерно телефони на банките от които имам карти, телефон на борика, телефон на пътна инфраструктура (в понеделник им звънях на Цариградско в бързата лента имаше две гърнета с тръба на окръжна болница)... Макар че, сега е доста удобно, защото за повечето неща 112 е достатъчно.
В дефилето между Асеновград и Смолян един път имаше прясно свлачище от камъни и пътят беше почти блокиран, от две ленти имаше 2/3 от едната лента, автобуси и камиони едвам минаваха - звъннах на 112 и им казах на колко километра в каква посока, благодариха ми и казаха, че преди това не са имали сигнал за това...
Примерно телефони на банките от които имам карти, телефон на борика, телефон на пътна инфраструктура (в понеделник им звънях на Цариградско в бързата лента имаше две гърнета с тръба на окръжна болница)... Макар че, сега е доста удобно, защото за повечето неща 112 е достатъчно.
В дефилето между Асеновград и Смолян един път имаше прясно свлачище от камъни и пътят беше почти блокиран, от две ленти имаше 2/3 от едната лента, автобуси и камиони едвам минаваха - звъннах на 112 и им казах на колко километра в каква посока, благодариха ми и казаха, че преди това не са имали сигнал за това...
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 08 октомври 2010 - 16:18
Абе то човек не мисли като засича, ама понякога с малка скорост стават и големи бели. И после виновния ще си каже: "Ето заради една глупост, заради един миг, животът ми вече не е същия. Защо го направих". Но дай Боже да не стават такива неща.
Иначе по отношение на засичащите, имам един приятел, който навремето преди поне 7-8 години караше една 140-ка. Сега кара все доста нови, но по-малки класове на МБ. Та този човек тогава със 140-ката, имаше доста случаи, когато като бъде засечен от някой и след това на светофара онзи например е спрял пред него, той го избутва. Да бе, и аз не вярвах като ми го разказваха, че често го правел, ама един път като ме вози го видях-мани ужас. Леко я допре броня в броня на този отпред и с газ го отмества. Пък оня като види, че го бутат, криво ляво направи път . Не жалеше брони, не жалеше нищо моя авер. Викам си леле леле. Ама надявам се вече да не прави така, но това бе отдавна. Други времена бяха
Иначе по отношение на засичащите, имам един приятел, който навремето преди поне 7-8 години караше една 140-ка. Сега кара все доста нови, но по-малки класове на МБ. Та този човек тогава със 140-ката, имаше доста случаи, когато като бъде засечен от някой и след това на светофара онзи например е спрял пред него, той го избутва. Да бе, и аз не вярвах като ми го разказваха, че често го правел, ама един път като ме вози го видях-мани ужас. Леко я допре броня в броня на този отпред и с газ го отмества. Пък оня като види, че го бутат, криво ляво направи път . Не жалеше брони, не жалеше нищо моя авер. Викам си леле леле. Ама надявам се вече да не прави така, но това бе отдавна. Други времена бяха
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!
Публикувано 08 октомври 2010 - 23:16
Евала на твоя приятел шапка му свалям.Май трябва всички да минем на по една W140 и в същия дух.Не ме разбирайте погрешно, но простаците и тарикатите на пътя са наистина много - особено в София.Докато видят, че регистрационният ти номер не започва със СА или С всеки гледа как да те засече и да ти направи мръсно, след което най-нагло ти пуска аварийки. Преживавам това почти всеки ден (понеже съм с РР **** АР ) някакъв бакшиш да ми се прави на супер състезател и веднага след това да набие спирачките.Същото се случва и по републиканските ни пътища.Колона от тир и 20 автомобила - в насврещното пак така и някое лигаво богаташче с джипа на тати изпреварва и в последния момент се пъха на сантиметри пред тебе.Абе то човек не мисли като засича, ама понякога с малка скорост стават и големи бели. И после виновния ще си каже: "Ето заради една глупост, заради един миг, животът ми вече не е същия. Защо го направих". Но дай Боже да не стават такива неща.
Луд умора нема, само се поти
Публикувано 09 октомври 2010 - 07:48
Да, ще информирам, когато(ако) получа някакъв отговор от фирмата. За сега такъв няма.
Ako трябва кажи, че е размахвал сопа, все тая. Направих си консултация с един следовател - всичко, което носиш в колата си и не прилича на пръчка, която можеш случайно да срещнеш на улицата е оръжие с явна мисъл за нанасяне на вреда. С други думи - ако носиш в колата си един здрав, солиден прът от парка и ти се наложи да го използваш ще кажеш, че си го мернал на улицата, изполвал си го да се защитиш. Но ако да речем си го увила с изолирбанд от едната страна като дръжка, то това вече се счита за явно подготвено оръжие и виновната ще си ти. Същото се отнася за палки, бухалки, вилици, ножове ( такова имате право да носите с острие не по-дълго от 12 см, всичко по-дълго е с цел нападение според нашите полицаи ).
Публикувано 15 октомври 2010 - 22:03
Влизам, за да напиша развитие - служителят на фирмата, за който става въпрос ми писа и се извини.
Публикувано 15 октомври 2010 - 22:39
Влизам, за да напиша развитие - служителят на фирмата, за който става въпрос ми писа и се извини.
То не че може да се направи друго, но не вярвам да ти е станало по-добре, компенсация за изживяването ти за жалост няма. Поне според мен. Добре е че не се е случило нищо лошо. Може само да се надяваме че извинението е било искрено.
Публикувано 16 октомври 2010 - 11:02
И това е нещо!Влизам, за да напиша развитие - служителят на фирмата, за който става въпрос ми писа и се извини.
Добър край на случката, всичко е добре, когато завършва добре. Важно е, че пострадали няма, а извинението/дано е истинско и искрено/ е някаква морална утеха.
Публикувано 16 октомври 2010 - 13:38
Прочетох цялата история, не знам едно тъпо извинение не оправя нещата според мен, този човек ще продължи така да си кара в това съм убеден, само кютек на место, ще го вкара в пътя.Влизам, за да напиша развитие - служителят на фирмата, за който става въпрос ми писа и се извини.
Но, щом си доволна от това извинение.
Моят личен блог интернет технологии Програмируеми логически контролери PLC Forum
"Този, който отхвърля промяната, е архитектът на разрухата. Единствената човешка институция, която отхвърля прогреса, е гробището"
Харолд Уилсън.
"Този, който отхвърля промяната, е архитектът на разрухата. Единствената човешка институция, която отхвърля прогреса, е гробището"
Харолд Уилсън.
Публикувано 18 октомври 2010 - 21:25
Е, кютек?! Все пак става въпрос за девойка..нима очакваш тя да тръгне да се саморазправя физически с такъв идиот...Прочетох цялата история, не знам едно тъпо извинение не оправя нещата според мен, този човек ще продължи така да си кара в това съм убеден, само кютек на место, ще го вкара в пътя.
Но, щом си доволна от това извинение.
Естествено, че и извинението е някакво удовлетворение..
Публикувано 19 октомври 2010 - 09:50
Бее да ти кажа мен ако тръгне да ме бие жена не знам какво да направя, не бих я ударил, така че по-вероятно е да ме ошамари
4 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 4 гости, 0 анонимни