гаснене Ц180
Започната от Scof1eld, 18 сеп 2010 - 15:53:48
5 мнения по тази тема
Публикувано 18 септември 2010 - 15:53
Здравеите колеги . Проблема е следния : карам си с 100км/ч колата ми губи мощност и като наитсна кикдаун бутона се оправя . но не винаги , а когато изгуби мощност и я изклуча от скорост веднага гасни,спирам паля и трагвам след няколко си километра пак така .
Колата е ц180 бензин 94година автоматик.
Компютaра няма грешки.
Благодаря ви!
Колата е ц180 бензин 94година автоматик.
Компютaра няма грешки.
Благодаря ви!
Публикувано 18 септември 2010 - 18:08
Филтър горивен да си сменял скоро? А въздушен?
Публикувано 18 септември 2010 - 19:45
ДА сменявани са.Все повече се разваля , днес нз кво и стана , като га запалиш си работи на 500-600 оборота и като дадеш на R или Д и после пак я изклучиш от скорост работи на 1100-1200 оборота. Някои,ако знае да казва,че ме е страх да трагна на път .Филтър горивен да си сменял скоро? А въздушен?
Публикувано 24 септември 2010 - 17:49
Възможно е да е потенциометър на дросела,оголени кабели в двигателния отсек,а също провери вакум/регулатора на инжекторите дали не пропуска бензин в смукателния колектор.ДА сменявани са.Все повече се разваля , днес нз кво и стана , като га запалиш си работи на 500-600 оборота и като дадеш на R или Д и после пак я изклучиш от скорост работи на 1100-1200 оборота. Някои,ако знае да казва,че ме е страх да трагна на път .
Дано съм помогнал
Публикувано 24 септември 2010 - 17:54
Виж стойностите на МАС-а (дебитомера). Трябва да отчита температура и въздушен поток. Не отчита грешка на диагностика, докато не спре да работи някой от датчиците, но не пречи да показва напълно абсурдни стойности.
И мен ме остави на пътя със същите симптоми (просто спря да се оправя след като дам газ).
После виж дали в тръбите има масло, ако има кажи, ще ти дам парт номерата, които оправят проблема (доста евтини са).
Не съм го направил още на моята, другата седмица ако се отвори възможност, ще пусна детайла тема.
И мен ме остави на пътя със същите симптоми (просто спря да се оправя след като дам газ).
После виж дали в тръбите има масло, ако има кажи, ще ти дам парт номерата, които оправят проблема (доста евтини са).
Не съм го направил още на моята, другата седмица ако се отвори възможност, ще пусна детайла тема.
Публикувано 24 септември 2010 - 21:50
виж и ЕГР понакога заклинва отворен
и пробвай и да му извадиш вакуума
ама запуши тръбичката да не бърка
другите системи
и пробвай и да му извадиш вакуума
ама запуши тръбичката да не бърка
другите системи
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни