Колега доста късно се получи отговора но така или иначе , не я взех... Проато отворих капачката за малсото и отвътре излезе урагана Катрина!
Въпреки че работеше на газ бензина изобщо не го пробвах!
Аз смятам ,че двигателя на тези коли е последното ,което трябва да се гледа ...
В смисъл че можеш да го смениш по всяко време, продават се толкова двигатели за 123-ки ,освен това тези двигатели доста упорито отказват да спрат да работят ,дори на собственици ,които пък упорито се опитват да ги изтормозят.
Проблема са ламарините, аз лично не вярвам да има такава кола без ръжда ,освен ако собственика не е някой абсолютен маниак. И като казвам ръжда нямам предвид калници и врати. Поглеждаш подкалника отпред и какво да видиш, гумираното покритие на ламарините или е надигнато или направо си е напукано и отдолу изгнило, водата влиза оттам и отива в купето, като вдигнеш стелките вътре ти става ясно, ако скоро е валяло са мокри, оглеждаш праговете около стойките за крика, отваряш шибидаха също гледаш за ръжда, следва багажника ,гледаш под кората и под резервната гума как е дъното, също махаш пластмасите от вътрешната страна на задните калници и гледаш дъното и там, проверяваш уплътненията на преднич и задния прозорец, по скоро задния ,ако са напукани влиза вода която се стича и гние багажника, или влиза в купето стича се зад седалката и отива на пода при краката на задните пасажери, оттам гният задните подпори на предната седалка, случва се да пропаднат

изобщо ,отвътре махаш всички стелки, и гледаш какво има под тях ,лошо е че има изолация на пода от която няма как да разбереш какво е състоянието , но ако са мокри ти става ясно какво е. Както беше писано във форума ,вземаш шилото и започваш да дупчиш отдолу под колата - виж при мен къде е изгнилото
http://forums.mbclub...showtopic=21499и не гледай че това са големи дупки, когато я купувах всичко си беше затворено с гумираното покритие на пода на колата, имаше на места напукано и надигнато както писах по-горе, а всичко беше тръгнало от ламаринат под акумулатора която се явява свръзка между подкалника и предната стена на купето. Успех ако не си се отказал още да купуваш такава кола, само да вметна че гледах 4 коли, това което взех е 5-тата и тя беше най-малко зле, вярно е че търсех коли около 1000лв. и то такив акоито не са били кърпени преди това ,за да свърша сам тази работа, защото знаем всички как се стяга такава кола за продан ,лъскава и за 3-4000лв. Иначе като автомобил съм изцяло пленен от простия начин на работа на всичко при него

и надеждността му, шофирането доставя голямо удоволствие, това е кола с която знаеш че ще стигнеш там за където си тръгнал и при просто обслужване на отделните системи си сигурен че ще надживее модерните коли по пътищата

.