Проблем Автоматик C220
Започната от nikolai23, 04 сеп 2010 - 19:28:33
13 мнения по тази тема
Публикувано 04 септември 2010 - 19:28
здравейте имам проблем на дисплея на колата неми изписва на коя скорост съм и на кои режим Автоматик C220cdi 2001 avangard има ли некави настройки или просто е за поправка благодаря предварително !
Публикувано 05 септември 2010 - 13:39
предполагам че и не ти включват скоростите
ако е така си с доста голям проблем
и май само БС ти е спасението
ако е така си с доста голям проблем
и май само БС ти е спасението
Публикувано 05 септември 2010 - 21:10
От колко време е така?Скоро да си разливал нещо около скоростния лост?
Или да са ти прали салона на автомивка?
Най-вероятно няма връзка с модула на скоростния лост,има записана актуална грешка в EGS
и автомата ти е в авариен режим.
Или да са ти прали салона на автомивка?
Най-вероятно няма връзка с модула на скоростния лост,има записана актуална грешка в EGS
и автомата ти е в авариен режим.
Публикувано 06 септември 2010 - 16:28
скоростите включват меко, случвало ми се е някой път да не превключат обаче само когато я настъпвам из града зверски или не иска да превключи на трета или просто при превключване на по голяма скорост се забавя с две секунди все едно е на свободна това ми се случи в рамките на 2000км! cartrader когато взех колата беше строшена пласмасата от долу и се виждаше че има 2 жички към S/W неги погледнах и я залепих! обаче като натисна S/W когато колата е запалена на P се усеща как вдига оборотите леко за секунда и после има разлика в превключването на скоростите
Публикувано 06 септември 2010 - 21:48
щом включват скоростите явно
проблема ти е в таблото
ама най добре иди на диагностика
проблема ти е в таблото
ама най добре иди на диагностика
Публикувано 19 юли 2011 - 22:19
Колеги, моя Benz когато го настъпя понякога забива на една скорост(обикновено на 2-ра) и не превключва мога да го тормозя но седи на едне и съща скорост. Когато изгася колата не ми никакви изписва грешки след това стартирам колтата и все еднопроблема не е съществувал. Ако някой знае нещо нека каже.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
Публикувано 19 юли 2011 - 22:33
Какаво значи "да го тормозя"? Нали не смяташ 4000 оборота за тормоз, защото аз с дизела мога да ти покажа, че при яко сритване(без кикдаун) на соптен режим си ходи и след 4000 оборота и чак тогава превключва. При кикдаун ходи в лютеницта на всяка предавка и чак тогава вдига.Колеги, моя Benz когато го настъпя понякога забива на една скорост(обикновено на 2-ра) и не превключва мога да го тормозя но седи на едне и съща скорост. Когато изгася колата не ми никакви изписва грешки след това стартирам колтата и все еднопроблема не е съществувал. Ако някой знае нещо нека каже.
Благодаря предварително.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 19 юли 2011 - 22:52
Ами след като го вкарам в критичните намалям щото ме е страх да не стане нещо. Но след като забие и от типтроника не дава да се сменя скоростта. Също така ми се е случвало (1 или 2 пъти) да влезе в някакъв ръчен режим и да не превключва само, ами само от скоростния лост трябва да превключвам.
Публикувано 19 юли 2011 - 23:07
Все пак с дизел или с бензин си и какво са "критични"?Ами след като го вкарам в критичните намалям щото ме е страх да не стане нещо. Но след като забие и от типтроника не дава да се сменя скоростта. Също така ми се е случвало (1 или 2 пъти) да влезе в някакъв ръчен режим и да не превключва само, ами само от скоростния лост трябва да превключвам.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 20 юли 2011 - 01:07
Ами след като го вкарам в критичните намалям щото ме е страх да не стане нещо. Но след като забие и от типтроника не дава да се сменя скоростта. Също така ми се е случвало (1 или 2 пъти) да влезе в някакъв ръчен режим и да не превключва само, ами само от скоростния лост трябва да превключвам.
Колега най вероятно колата ти влиза в авариен режим и без диагностика май май няма да станат нещата
Закачи я и пиши какви грешки излизат а пък после е лесно
By Batev
Публикувано 21 юли 2011 - 21:53
Колата е дизел. А аз под критични разбирам червената зона на оборотомера. И аз си мислех че трябва диагностика, но реших първо да се посъветвам с вас.
Публикувано 22 юли 2011 - 11:30
по всяка вероятност диагностиката ще ти покаже
грешка в датчика за обороти и неустановено
предавателно отношение
ще поискат да ти сменят платката и нищо
няма да се промени
тръгнали са ти пакетите в кутията
с времето ще почне да блокира и при
по-малко натискане и ще трябва да я
отваряш кутията
грешка в датчика за обороти и неустановено
предавателно отношение
ще поискат да ти сменят платката и нищо
няма да се промени
тръгнали са ти пакетите в кутията
с времето ще почне да блокира и при
по-малко натискане и ще трябва да я
отваряш кутията
Публикувано 02 август 2011 - 08:58
Точно със смяна на платката се оправя,но струваше около 600 лв по спомен.Не е толкова апокалиптично ,явно им е слабост,защото и аз съм сменял на Ц-то
Публикувано 26 декември 2011 - 22:15
Колеги, моя Benz когато го настъпя понякога забива на една скорост(обикновено на 2-ра) и не превключва мога да го тормозя но седи на едне и съща скорост. Когато изгася колата не ми никакви изписва грешки след това стартирам колтата и все еднопроблема не е съществувал. Ако някой знае нещо нека каже.
Благодаря предварително.
Колега имах го същия проблем и ме посъветваха да си сменя маслото, филтъра и гарнитурата на скоростната кутия. Направих го и след смяната нямам никакви проблеми. Сега сменя по гладко предавките и се усеща доста по добре. Успех!
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни