Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

W124 CE и CLK 98-99г.Защо са им еднакви цените?

• Please log in to reply
12 мнения по тази тема

#1 donpetkov

donpetkov

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 16 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:бижутерия,автомобили,природа,история,рок музика

Публикувано 24 юли 2010 - 12:09

Здравейте колеги,сред обявите които гледам в нета се оказва че цените на хубаво купе W124 и цените на CLK 98-99г. са почти еднакви,имате ли обяснение защо е така?Като погледнеш за 7500-8000лв.какви хубави CLK има под 200 000км.много запазени и добре изглеждащи вътре и вън,и се чудиш за тези пари коя кола да взема.Най-вероятно ако вземеш CLK няма да имаш ядове поради факта че е по-нова и по-неамортизирана кола,но както написах най-вероятно.А каква е самата истина нека колегите с опит да споделят.

P.S.Едвали W124 струва колкото по новият модел само заради отварящите се задни стъкла,което е болна тема за водачите на CLK.Поне с такова впечатление останах от прочетеното във форума.
Поздрави на всички. :dontknow:
  • 0
Култура и толерантност,не на чалгата и простотията!

#2 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 юли 2010 - 14:22

Лично мое мнение че тези дето са на една цена ~8к е доста вероятно 124-ката да е около 200к км.а ЦЛК-та да са на доста повече.
  • 0

#3 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 юли 2010 - 14:46

Това със задните стъкла продължава да ме разсмива.
CLK с много екстри, нова година и отлично състояние се оказва доста трудно за намиране. С колегата HIFI си поговорихме малко по темата. Цена от 8000лв. е мечта за много хора за такава кола. За жалост мечтите са мечти, просто защото не са реалност ;)
Хубава 124-ка от последните с доста екстри е също скъп автомобил, на фона на първите версии, които вървят по 4-5х.лв. цена от 8к за хубаво 124 е напълно разбираема. Видях в Пловдив едно кабрио 124 над 10х.лв. и тази кола си заслужаваше всяка стотинка.

Същото е и при Е36... има коли на 2000лв. има и коли на 9000лв и нагоре, при версиите Individual и разни други по-особени машини.

Изборът на автомобил е нещо лично. Някои хора предпочитат да си купят евтин автомобил. Други търсят нещо уникално, било и втора употреба. И двете страни са прави за себе си!
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#4 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 29 юли 2010 - 16:33

хехе, Liloff е разбал една много трудна за българина истина, а тя е че под волът--няма теле!!!
Ганя си знае, ти луд ли си за 124ка 8000лв??? има ги и за по 3000 със сички екстри....има, имааа,... ама под вола освен мандури--друго нема..
  • 0

#5 donpetkov

donpetkov

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 16 Мнения:

Публикувано 29 юли 2010 - 19:28

Колеги интересен ми е факта че на някои коли в нашето"мобиле" и "карс"датата на побликуване на обявите датира по-някой път повече от 5 месеца,говоря конкретно за купетата на 124 защото аз само тях гледам.Та дали има някой из форума който не като мен гледа само в нета,ами ходи и наживо?Дали има впечатления от колите които се предлагат и най-вече дали би ги споделил за конкретни обяви.Интересът ми се породи от състоянието на колите не изглеждат зле а пък не се продават,сравнено с немското "мобиле" изглеждат по съшият начин,та къде е разковничето?
  • 0

#6 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:
  • Град:селяндурин от класа

Публикувано 29 юли 2010 - 21:12

Разковничето,колега,не е в това че колите са лоши(поне някой от тях) проблемът е че БЪЛГРИНЪТ лежи на тая, че в момента е криза и трябва да си купи читава кола за без пари,даже ако може да отмъкне некой лев от продавача.Аз обикалям по къщите,навсякъде едно и също,ма била малко мръсна,ма била тръгнала на веждите да гние,ма била с клекнали пружини.Ма какво искате за коли на 15-16 г. за по 2000-3000лв?Не се притеснявай от факта че колите не се продават.Когато БЪЛГАРИНЪТ разбере за какви коли става дума ще е вече късно.
Ако си решил отиваш гледаш и купуваш.И аз искам да карам читава S500 W140 за 3000лв. ама нема.
  • 0
Не хапи този,който може да те изяде.

#7 Bat Andi

Bat Andi

Председател на МБКБ

• Управителен съвет
  • 1006 Мнения:
  • Град:Ловеч
  • Автомобил:
    W201 2.0E
    W201 2.6E (Automatik)
    W140 500SE
    C215 CL55AMG (Kompressor)
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 юли 2010 - 21:19

Лично за мен средната цената на един модел автомобили втора употреба е мярка за качестата му. Не казвам че ЦЛК са лоши коли, просто изповядват малко по друг дизайн. Факта че двете поколения ЦЛК и новото Е купе са конструирани на базата на Ц класата, а не както е при C124, върху W124, може би оказва влияние при клиентите. Цената на едно хубаво купе 124 след 93 е мевжду 5 и 7 000 евро. Цена от 10000 лева за кабрио версияата е супер оферта, дори и колата да има забележки. Колегата ми кара такова 96 та (цената му е около 15000 евро) и е наистина страхотна кола и кабрио усещането е доста по хубаво отколкото в новото Е кабрио. Тук доста се ценят тези коли.
ЦЛК-то предлага доста модерни неща. Но на мен лично 124 купе ми допада много повече. Преди година бях гледал едно такова в една автокъща до А2. Колата беше уникална като състояние. Навсякаде стояаха заводските маркери на гайките, възглавниците бяха сменени преди година, бризент в цвета на купето, куп екстри и швейцарски документи. Цената от 14 000 лева не ме изненада. Тук в музея се доближават до нея но са доста по скъпи.
Просто имам чувството, че и цената се определя доста от стнадарта в държавата. Малко са хората в бг които биха набутали 10000 - 15000 лева в 15 20 годишна 124ка, но гледах и една статистика за него в която цената му спрямо 2001 2002 се е покачила над 2 пъти. :flagMB new:
  • 0

#8 300 Gullwing

300 Gullwing

Чирак

• Потребители на форума
  • 115 Мнения:
  • Автомобил:
    E230 Classic 2007 W211 2.5L 204/bhp - черен

Публикувано 29 юли 2010 - 21:43

Като автомобил 124 купе ми допада страшно много. Иначе както знаем има си коли и коли. Специално за 124 купе за мен трябва да се доближава максимално до саваршеното састояние за да буди наслада вав водача всичко друго е компромис, за кабрио версиите няма да коментирам защото и 30 000 да струва едно 124 кабрио ако ги имам бих ги дал. ЦЛК то също зависи от састочнието и спецификациите нека е ЦЛК 55 всички екстри за модела пък да е лошо. Иначе друг е проблема че балгарина иска хубаво и евтино а такова за мен поне няма стоиностните неща си даржат цена. Като според мен за млад човек не семеен по добре е ЦЛК докато 124 е повече като за втора кола това е мое мнение. Поздрави.
  • 0
От един Мерцедес по добър може да бъде само друг Бенц. ;)

#9 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5566 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 юли 2010 - 22:12

"Няма нищо по-скъпо от ефтин Мерцедес"

Не помня чии цитат е... ама мисля че това... отговаря на всички въпроси.
Павка.. и аз искам S500 W140 .. за 3000 лв.. ама да ти кажа.. дори и след това ще ми е тегава поддръжката... и най-вече изхранването...
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#10 donpetkov

donpetkov

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 16 Мнения:

Публикувано 30 юли 2010 - 00:51

Разковничето,колега,не е в това че колите са лоши(поне някой от тях) проблемът е че БЪЛГРИНЪТ лежи на тая, че в момента е криза и трябва да си купи читава кола за без пари,даже ако може да отмъкне некой лев от продавача.Аз обикалям по къщите,навсякъде едно и също,ма била малко мръсна,ма била тръгнала на веждите да гние,ма била с клекнали пружини.Ма какво искате за коли на 15-16 г. за по 2000-3000лв?Не се притеснявай от факта че колите не се продават.Когато БЪЛГАРИНЪТ разбере за какви коли става дума ще е вече късно.
Ако си решил отиваш гледаш и купуваш.И аз искам да карам читава S500 W140 за 3000лв. ама нема.

Нормално е това което казваш имайки впредвид нашият манталитет,защото иначе се придобива представа че все от вън трябва да се търси кола.
А ако е от БГ си има предимства че можеш да вземеш някой с теб на оглед да дойде,който разбира от тези коли и избора става по-лесен.

Поздрави
  • 0

#11 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 30 юли 2010 - 00:53

а пък на мен ми направи впечетление, колко сдържана и интелигентена дискусия проведохме.
Само ще ви дам пример какво чудо става в темата ауди 80 или А4... http://audibg.com/fo...showtopic=84045
приятно гледане... да не забравите пуканките.

PS: изводът е... гордея се с нашия форум и членовете му!
  • 0

#12 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 юли 2010 - 01:13

:beer: Maлко по малко може и тук да се появят сиромах тарикати. Началото е положено със легендите за свалящите се задни стъкла :D.
После ще продължи темата за 190ките спрямо 202ките (100% е на дневен ред, но съм я пропуснал някъде).
202ките спрямо 203ките (наблюдават се леееки наченки).
124-ката спрямо 210ката :)
(В Ауди клуба имаше пак бая мнения от типа "на тати Б4ката", супер цирк)
---
По темата:
5-6 месеца в продажба за хубав автомобил на висока цена е нещо нормално. Всеки иска с пръ*ня боя да прави, ама не става ;)
Един приятел си продаваше 7мицата над 1 година и ако не греша, свали само 500лв. от цената накрая като я продаде. За всеки влак си има пътници. Дори и за товарния, със закъснението :D
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#13 donpetkov

donpetkov

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 16 Мнения:

Публикувано 30 юли 2010 - 16:01

Един вид не че на по-скъпите коли им има нещо,просто не се е намерил човек на който да му допадне съотношението състояние/цена.Казвам на по-скъпите защото останах с впечатление че тези от по 3000-4000лв. няма смисъл да им се обръща внимание.
  • 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни