Тропане от предно дясно колелоS203 2.7CDI 2001
Started by fill, 20 Jul 2010 - 16:11:47
13 replies to this topic
Posted 20 July 2010 - 16:11
Здравейте отново. Преди около 2 месеца минах през една огромна дупка в резултат на което спуках двете десни гуми и разбих предното окачване.
По окачванвто смених какво ли не ресори пружина... и др не ги знам но е сменено почти всичко. Бедата е че остана едно тропане от предно дясно колело
което в 4 сервиза вече немогат да го открият от къде и защо се получава. Всички след като я погледнат казват едно и също
"човек ти си сменил цялата предница карай спокойно нищо и няма колата е здрава не си давай парите излишно и се в тоя дух" мене обаче ме дразни това тропане и искам да го махна. Та моля да ми препоръчате някой майстор, който ги разбира нещата и би се наел да я поправи, че вече се набутах
излишно със смяна на здрави части. Колата е S203 2.7CDI 2001 г.
Звукът от тропането се чува по павета и други неравности. наподобява тропатн на нещо твърдо
което се удря в гума или пластмаса. На откоси е като стрелба с автомат
Та ако някой ми кайе кой и къде в София чатка от тези неща ще ми помогне много. Благодаря
По окачванвто смених какво ли не ресори пружина... и др не ги знам но е сменено почти всичко. Бедата е че остана едно тропане от предно дясно колело
което в 4 сервиза вече немогат да го открият от къде и защо се получава. Всички след като я погледнат казват едно и също
"човек ти си сменил цялата предница карай спокойно нищо и няма колата е здрава не си давай парите излишно и се в тоя дух" мене обаче ме дразни това тропане и искам да го махна. Та моля да ми препоръчате някой майстор, който ги разбира нещата и би се наел да я поправи, че вече се набутах
излишно със смяна на здрави части. Колата е S203 2.7CDI 2001 г.
Звукът от тропането се чува по павета и други неравности. наподобява тропатн на нещо твърдо
което се удря в гума или пластмаса. На откоси е като стрелба с автомат
Та ако някой ми кайе кой и къде в София чатка от тези неща ще ми помогне много. Благодаря
Posted 20 July 2010 - 18:02
Тампони стаб. щанга, но не е изключено и щангата да е износена, биалетки също.....
.... иска гледане.
.... иска гледане.
Posted 20 July 2010 - 19:12
Хвани я за рогата отгоре и я разклати колкото можеш по силно,да е спряна на равно,ако се чува тракане са тампоните на стабилизиращата щанга,кам 18лв е единия..
Posted 20 July 2010 - 19:26
Аналогичен случай колега! Преди време и аз се бутурясах в една яма! Не че няма, не е като да няма, даже на едно патенце, което плуваше там му беше до кръста! По същество..., на мене ми се разтропа така, и въпреки че видях всичко по мойта Ц - тка по предното окачване, особено на лявото колело се оказа, че нищо не се е счупило. Добре обаче пластмасите дето са отдолу се разтропаха при това уверявам те много гадно и осезаемо, все едно е счупено нещо по окачването! На канала видях откъде тропа намерих начин да ги притегна, тук - таме да им подложа парчета вътрешна гума, нещо като буферче! Е оправи се! Да живее импровизацията. Пак от дупка наскоро си праснах задното колело на ЦЛ-а и ми протече задния амортесьор. Та е с АБЦ и амортесьора се оказа дебееел! Е намерих, смених го и сега внимавам дотам, че ме псуват че карам изкл бавно . Успех с отстраняването на повредата.
Posted 20 July 2010 - 19:42
Тампона на амортесьора също тропа доста осезаемо-погледни и там.
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Posted 20 July 2010 - 22:46
Тампона на амортисора кой е той и къде е?Тампона на амортесьора също тропа доста осезаемо-погледни и там.
Posted 20 July 2010 - 22:47
Къде са тея рога? Бая я клатеха и нищо....Хвани я за рогата отгоре и я разклати колкото можеш по силно,да е спряна на равно,ако се чува тракане са тампоните на стабилизиращата щанга,кам 18лв е единия..
Posted 20 July 2010 - 22:50
Ами бая я дигаха. На подемник на който да жисят гумите и глрдаха. На подемник, на който се дига така че все едно е на канал... и нищо неоткриват... Но това с кората е идея и нищо чудно да се окаже някоя подобна дивотияАналогичен случай колега! Преди време и аз се бутурясах в една яма! Не че няма, не е като да няма, даже на едно патенце, което плуваше там му беше до кръста! По същество..., на мене ми се разтропа така, и въпреки че видях всичко по мойта Ц - тка по предното окачване, особено на лявото колело се оказа, че нищо не се е счупило. Добре обаче пластмасите дето са отдолу се разтропаха при това уверявам те много гадно и осезаемо, все едно е счупено нещо по окачването! На канала видях откъде тропа намерих начин да ги притегна, тук - таме да им подложа парчета вътрешна гума, нещо като буферче! Е оправи се! Да живее импровизацията. Пак от дупка наскоро си праснах задното колело на ЦЛ-а и ми протече задния амортесьор. Та е с АБЦ и амортесьора се оказа дебееел! Е намерих, смених го и сега внимавам дотам, че ме псуват че карам изкл бавно . Успех с отстраняването на повредата.
Posted 21 July 2010 - 08:48
Нали е S203,значи е комби,и отгоре на покрива имаш поставка за багаж,за тия ;рога; говоря.Клатиш я странично,тогава се чува ако е тампона на щангата,поне с моята беше така и само така се разбра,иначе на подемник всичко беше идеално здравоКъде са тея рога? Бая я клатеха и нищо....
Posted 21 July 2010 - 09:47
Аааа и така я клатихме - нищо. Никой нищо неоткрива егати случая Давайте майстори и идеи че вечеНали е S203,значи е комби,и отгоре на покрива имаш поставка за багаж,за тия ;рога; говоря.Клатиш я странично,тогава се чува ако е тампона на щангата,поне с моята беше така и само така се разбра,иначе на подемник всичко беше идеално здраво
Posted 24 July 2010 - 17:27
Възможно е тропането да идва от опорите на предните амортисьори. Под предният капак, където се захващат амортисьорите има някакви лагерчета - вазможно е и от тях да идва тропането. На канал и клатене този звук не се хваща, само в движение
Posted 24 July 2010 - 17:43
Долууу-там където амортесьора се захваща с носача.Лошото е,че този тампон ли е втулка ли е не се продава отделно,а се сменя целия амортесьор,а с него и другарчето му от другата странаТампона на амортисора кой е той и къде е?
п.с.Ето тук намерих една снимка на колега,да видиш как изглежда здрав тампон,а кат' се скапе металната втулка почва да дрънчи в ухото на амортесьора.
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Posted 03 August 2010 - 16:11
и този чарк на снимката е сменен около 50 лв бешеДолууу-там където амортесьора се захваща с носача.Лошото е,че този тампон ли е втулка ли е не се продава отделно,а се сменя целия амортесьор,а с него и другарчето му от другата страна
п.с.Ето тук намерих една снимка на колега,да видиш как изглежда здрав тампон,а кат' се скапе металната втулка почва да дрънчи в ухото на амортесьора.
Posted 03 August 2010 - 16:12
Бях малко по черноморието. На магистралата ми направи впечатление че от предното ляво колело се получават вибрации и тресене при скорост окло 140 км, които към 160 -170 изчезват. има нещо там в ляво дето ме нервира... Кажете майстор в София дето би се наел да разреши въроса
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users