Диоди
Започната от DEOdriver, 11 юли 2010 - 22:45:44
7 мнения по тази тема
Публикувано 11 юли 2010 - 22:45
Искам да разбера,дали ако си сложа диоди каквито се предлагат в сайта на луксима http://luxima.bg/ind...SVETODIODI.html на осветлението на номера,ще светне индикацията за изгоряла крушка на таблото.Също така и на осветлението на купето и багажника.Дали заради намалената консумация ще имам проблеми?Някой ако си е сложил да се каже
Колата е W202 96г. Поздрави
Публикувано 11 юли 2010 - 23:06
Публикувано 12 юли 2010 - 00:08
Купето,багажника и таблото не ги лови ерора.Аз не бих сложил диод в купето обаче,както и да е-светлините на номерата ще ти отчетат грешка.

Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 12 юли 2010 - 00:31
Ъммм... осветлението в купето при ЦЛК-то излиза на диагностика. 100% съм сигурен. Мисля че и при теб трябва да отчита грешка. Според мен е ужасно грозно да направиш интериора в светодиоди, но е въпрос на вкус.
Иначе на номера не съм пробвал на Мерца, но съм убеден че в Луксима са измислили решение за товара по веригата и може да се оправи.
Съвет от опит: не се занимавай с диоди... на БМВ-то бях направил габаритите и лампите на номера със светодиоди, и то от най-възможно хубавите на пазара. През 5-6 месеца гореше по някой... т.е. почваше да премигва. А е кофти и не можеш да смениш само единия, а комплект... и освен че ме дразнеше, ми струваше и 20-30лв. на комплект минимум + чакането за доставка. Дразнеща работа.
Но кеф цена няма, така че, щом си решил, действай смело
Иначе на номера не съм пробвал на Мерца, но съм убеден че в Луксима са измислили решение за товара по веригата и може да се оправи.
Съвет от опит: не се занимавай с диоди... на БМВ-то бях направил габаритите и лампите на номера със светодиоди, и то от най-възможно хубавите на пазара. През 5-6 месеца гореше по някой... т.е. почваше да премигва. А е кофти и не можеш да смениш само единия, а комплект... и освен че ме дразнеше, ми струваше и 20-30лв. на комплект минимум + чакането за доставка. Дразнеща работа.
Но кеф цена няма, така че, щом си решил, действай смело
Публикувано 12 юли 2010 - 09:43
По принцип исках да сменя само на осветлението на багажника,защото като го оставя отворен за повече време,крушката топи пластмасовото капаче отгоре.После се заамислих дали,ако свети в бяло в купето ще е по-добре,но после възникна въпроса за грешка.За сега сигурно ще пробвам само на багажника да видим.
Публикувано 12 юли 2010 - 11:53
По принцип исках да сменя само на осветлението на багажника,защото като го оставя отворен за повече време,крушката топи пластмасовото капаче отгоре.После се заамислих дали,ако свети в бяло в купето ще е по-добре,но после възникна въпроса за грешка.За сега сигурно ще пробвам само на багажника да видим.
За колко време постоянна работа горе долу става въпрос? Сменял ли си крушката, има ли вероятност да не е правилния волтаж (да е по-мощна от необходимото)? При мен нагрява нормално, но не топи и не тъмнее, до 5 мин простоянна работа имам наблюдения.
Публикувано 12 юли 2010 - 13:26
Колега сменяй смело в купето и багажника. Аз така съм направил. Дори сложих по едни да ми светят в краката. Но избрах такива, които са по три на платка и не са насочени. Намирам светлината за много приятна и мека.
Жалко, че ми даде грешка за осветлението на номера, та ги отнесе съседа, който е със същата цетка, но нямаше грешка.
Жалко, че ми даде грешка за осветлението на номера, та ги отнесе съседа, който е със същата цетка, но нямаше грешка.
Публикувано 12 юли 2010 - 16:33
В багажника вече е със светлодиод.Добре свети,ама искаше наместване за да светне и ако се размести изгасва.Иначе ми предложиха една голяма платка с диоди която се връзвала към обикновенната крушка,ала бала.Ама си взех диод с цокъл както си трябва,сега чакам ноща да видя какъв е резултата,поне ненагрява.Само да кажа,че крушката беше 10W,което мисля,че е много,защото трябва май да е 5W
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА