Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Диоди

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 DEOdriver

DEOdriver

Майстор

• Потребители на форума
  • 983 Posts:
  • Град:Смолян
  • Автомобил:
    VW Passat B7 4motion
    Mercedes Sprinter 311CDi 07г.
    Mercedes 308 Diesel 90г.
    Mercedes 1317 TurboDiesel 90г.

Posted 11 July 2010 - 22:45

Искам да разбера,дали ако си сложа диоди каквито се предлагат в сайта на луксима http://luxima.bg/ind...SVETODIODI.html на осветлението на номера,ще светне индикацията за изгоряла крушка на таблото.Също така и на осветлението на купето и багажника.Дали заради намалената консумация ще имам проблеми?Някой ако си е сложил да се каже :icon_coolgrin:Колата е W202 96г. Поздрави :flagMB new:
  • 0

#2 DEOdriver

DEOdriver

Майстор

• Потребители на форума
  • 983 Posts:
  • Автомобил:
    VW Passat B7 4motion
    Mercedes 308 Diesel 90г.

Posted 11 July 2010 - 23:06

:icon11:
  • 0

#3 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,421 Posts:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Posted 12 July 2010 - 00:08

Купето,багажника и таблото не ги лови ерора.Аз не бих сложил диод в купето обаче,както и да е-светлините на номерата ще ти отчетат грешка.
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#4 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8,418 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    бял

User's Awards

3
16
3
2
Garage View Garage

Posted 12 July 2010 - 00:31

Ъммм... осветлението в купето при ЦЛК-то излиза на диагностика. 100% съм сигурен. Мисля че и при теб трябва да отчита грешка. Според мен е ужасно грозно да направиш интериора в светодиоди, но е въпрос на вкус.
Иначе на номера не съм пробвал на Мерца, но съм убеден че в Луксима са измислили решение за товара по веригата и може да се оправи.

Съвет от опит: не се занимавай с диоди... на БМВ-то бях направил габаритите и лампите на номера със светодиоди, и то от най-възможно хубавите на пазара. През 5-6 месеца гореше по някой... т.е. почваше да премигва. А е кофти и не можеш да смениш само единия, а комплект... и освен че ме дразнеше, ми струваше и 20-30лв. на комплект минимум + чакането за доставка. Дразнеща работа.

Но кеф цена няма, така че, щом си решил, действай смело :)
  • 0

#5 DEOdriver

DEOdriver

Майстор

• Потребители на форума
  • 983 Posts:
  • Автомобил:
    VW Passat B7 4motion
    Mercedes 308 Diesel 90г.

Posted 12 July 2010 - 09:43

По принцип исках да сменя само на осветлението на багажника,защото като го оставя отворен за повече време,крушката топи пластмасовото капаче отгоре.После се заамислих дали,ако свети в бяло в купето ще е по-добре,но после възникна въпроса за грешка.За сега сигурно ще пробвам само на багажника да видим.
  • 0

#6 Silverstar

Silverstar

Чирак

• Потребители на форума
  • 183 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    1995' Mercedes Benz W202 C200 Elegance
    1992' Mercedes Benz W201 190 - 1.8 - R.I.P.
    1986' Ford Sierra - 1.6

Posted 12 July 2010 - 11:53

По принцип исках да сменя само на осветлението на багажника,защото като го оставя отворен за повече време,крушката топи пластмасовото капаче отгоре.После се заамислих дали,ако свети в бяло в купето ще е по-добре,но после възникна въпроса за грешка.За сега сигурно ще пробвам само на багажника да видим.

За колко време постоянна работа горе долу става въпрос? Сменял ли си крушката, има ли вероятност да не е правилния волтаж (да е по-мощна от необходимото)? При мен нагрява нормално, но не топи и не тъмнее, до 5 мин простоянна работа имам наблюдения.
  • 0

#7 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,713 Posts:
  • Град:114445

Posted 12 July 2010 - 13:26

Колега сменяй смело в купето и багажника. Аз така съм направил. Дори сложих по едни да ми светят в краката. Но избрах такива, които са по три на платка и не са насочени. Намирам светлината за много приятна и мека.
Жалко, че ми даде грешка за осветлението на номера, та ги отнесе съседа, който е със същата цетка, но нямаше грешка.
  • 0

#8 DEOdriver

DEOdriver

Майстор

• Потребители на форума
  • 983 Posts:
  • Автомобил:
    VW Passat B7 4motion
    Mercedes 308 Diesel 90г.

Posted 12 July 2010 - 16:33

В багажника вече е със светлодиод.Добре свети,ама искаше наместване за да светне и ако се размести изгасва.Иначе ми предложиха една голяма платка с диоди която се връзвала към обикновенната крушка,ала бала.Ама си взех диод с цокъл както си трябва,сега чакам ноща да видя какъв е резултата,поне ненагрява.Само да кажа,че крушката беше 10W,което мисля,че е много,защото трябва май да е 5W :flagMB new:
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users