Имам луфт на волана....
Започната от stefivatova, 26 юни 2010 - 09:17:53
18 мнения по тази тема
Публикувано 26 юни 2010 - 09:17
Та значи като навия наляво луфта се увеличава,а при дясен го няма!?От какво може да е този луфт?Понякога се появява и едно тресене при навиване на волана!?
Публикувано 22 септември 2011 - 15:14
Хлабав ремък, който върти помпата и други работи там ?
Публикувано 25 октомври 2011 - 20:13
А луфт във волана при изгасено положение от какво може да е? При запален двигател пак го има, но по малко се усеща.
Всички видове застраховки във всички застрахователни компании. Тел.: 0889355780 или ЛС.
Публикувано 25 октомври 2011 - 20:27
Колеги,не е лошо да споделите за какви модели мерцедес става въпрос?
Публикувано 25 октомври 2011 - 20:29
Питон,имаш луфт в секторната кутия. Обери луфта малко!
Публикувано 25 октомври 2011 - 22:53
Как става това обиране на луфта? Не съм много запознат и с това какво означава секторна кутия? В сервиз предполагам могат да направят това нали?
Всички видове застраховки във всички застрахователни компании. Тел.: 0889355780 или ЛС.
Публикувано 25 октомври 2011 - 23:00
В някои сервизи могат да ти оберат луфта,в други,ще оберат тебе и нищо няма да свършат!
Едно желание,една мечта - Mercedes Benz
Публикувано 25 октомври 2011 - 23:09
Отиди в сервиз...там знаят какво да направят,но нека погледнат все пак!
Публикувано 26 октомври 2011 - 08:54
Как става това обиране на луфта? Не съм много запознат и с това какво означава секторна кутия? В сервиз предполагам могат да направят това нали?
Кормилната кутия Питоне. След като незнаеш какво е,наистина ще ти трябва сервиз френки. Реглажният винт с контра гайка се намира от горната страна на кутията. Погледни под всмукателните тръби и ще я видиш закачена при левият рог....от към шоферската страна.
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 26 октомври 2011 - 20:21
Благодаря за напътствията, но определено ще отида в сервиз да ми го оправят това Само да попитам след интервенцията ще бъде ли необходим реглаж?
Публикувано 26 октомври 2011 - 20:41
Реглаж в БГ никога не е излишен,заради пътищата,но след обиране на луфта няма нужда!
Публикувано 27 октомври 2011 - 08:38
За секторна кутия има едни специалисти в ТУ, занимават се предимно с това, ходих там с бензиновият ми /1991г/, препоръчаха ми рециклиране - 300 лв, беше вече натяган болта и отново имаше луфт, пък аз взех, че я смених за 150 с труда, сега е по-добре. Предпочетох смяна, понеже волана се въртеше доста трудно вече, а те не ми гарантираха, че ще се възвърне нормалния ход.
Но доколкото съм запознат, ако на Питона годината на мерца е тази от профила му, не е със секторна кутия.
Но доколкото съм запознат, ако на Питона годината на мерца е тази от профила му, не е със секторна кутия.
Публикувано 27 октомври 2011 - 09:18
ако на Питона годината на мерца е тази от профила му, не е със секторна кутия.
С кутия е колега,не е с рейка.....може би бъркаш от годината...без значение.
Тук имаме един колега-Марти...който ще му свърши перфектно работата...момчето се занимава точно с това....
Най-вероятно ще се обади като види темата..
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 27 октомври 2011 - 11:56
Един момент... ако колата е W211 едва ли е със секторна кутия. Още от W210 слагат печално известната рейка.
За да не говоря празни приказки ето схема на предницата на W211, на която ясно се вижда кормилната рейка. Ако бъркам посочете кормилната кутия, ако можете:
За да не говоря празни приказки ето схема на предницата на W211, на която ясно се вижда кормилната рейка. Ако бъркам посочете кормилната кутия, ако можете:
Публикувано 27 октомври 2011 - 13:21
Аз доколкото виждам си мисля че става въпрос за 124-ка 1995г.Един момент... ако колата е W211 едва ли е със секторна кутия. Още от W210 слагат печално известната рейка.
Моята 202-ка също има луфт при загасен двигател.Тя пак ли се реголира от секторната кутия.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни