Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

странен звук в купето след запалване

• Please log in to reply
10 мнения по тази тема

#1 rss

rss

Прохождащ

• Нови потребители
  • 4 Мнения:
  • Автомобил:
    MB C200 CDI / 2003

Публикувано 19 юни 2010 - 23:50

от няколко дена имам c200 cdi / 2003 г. Забелязах, че веднага след запалване, в купето
се чува нещо като "трак", след 4-5 секунди пак "трак" и така 7-8 пъти. След това звука изчезва.
Този звък няма се чува при спряла кола и няма връзка с движението на автомобила. Малко ми е трудно да определя откъде издва този шум. Като че ли някъде около CD-уредбата или малко по-нагоре в средната част на таблото. От какво може да е?
  • 0

#2 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 юни 2010 - 11:03

Клапите на парното и климатика. Пробвай да изключиш климатика напълно и виж като палиш дали пак ще го има шума.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#3 rss

rss

Прохождащ

• Нови потребители
  • 4 Мнения:
  • Автомобил:
    MB C200 CDI / 2003

Публикувано 21 юни 2010 - 17:25

най-вероятно си прав. направи ми впечатление че траканет започва още когато съм дал на контакт и преди да съм запалил двигателя. Тропането се редува с увеличаване и намаляване на вентилатора на климатика. Като изключа климатика от менюто на компютъра, траканаето си остава?!
  • 0

#4 iliann69

iliann69

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 26 Мнения:
  • Интереси:коли и пистови мотори
  • Автомобил:
    ML400CDI

Публикувано 21 юни 2010 - 20:19

на 203 спорткупе АМГ пак 2003г. го правеше от моторчето което оправлява вьздуха в краката на шофиора,чупи пластмасово рамо и мотора не изключва докат не изгори ! защото няма как да позиционира ход и да изключи, виж когато пускаш климатроника горе , среда , долу.дали духа правилно, забравих клапата вьншен вьтрешен вьздух ! а за смяна е гадничко навигация и полвината барче долу ! УСПЕХ . :icon_coolgrin:
  • 0

ML- W163-W164 - AMG

#5 rss

rss

Прохождащ

• Нови потребители
  • 4 Мнения:
  • Автомобил:
    MB C200 CDI / 2003

Публикувано 24 юни 2010 - 14:34

на 203 спорткупе АМГ пак 2003г. го правеше от моторчето което оправлява вьздуха :icon_coolgrin:

оказа се това проблема! Само че ми казаха, че трябвало да се отвори, свали моторчето и тогава да се купувало ново. Има ли начин предварително да се разбере какво моторче е нужно?!
  • 0

#6 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 юни 2010 - 15:06

По VIN номера на колата може да се определи точния модел на моторчето. Обаче проблемът е, че трябва да знаеш моторчето на коя от всичките клапи е повреденото.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#7 iliann69

iliann69

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 26 Мнения:
  • Автомобил:
    ML400CDI

Публикувано 24 юни 2010 - 17:44

виж когато пускаш климатроника горе , среда , долу.дали духа правилно, забравих клапата вьншен вьтрешен вьздух ! а за смяна е гадничко навигация и полвината барче долу ! УСПЕХ по това коя команда не е коректна ще разбереш кои от моторите е сдал ! :icon_coolgrin:
  • 0

ML- W163-W164 - AMG

#8 rss

rss

Прохождащ

• Нови потребители
  • 4 Мнения:
  • Автомобил:
    MB C200 CDI / 2003

Публикувано 24 юни 2010 - 20:14

виж когато пускаш климатроника горе , среда , долу.дали духа правилно, забравих клапата вьншен вьтрешен вьздух !...

Пробвахме комбинациите - не духа от средните 2 отвора.
  • 0

#9 iliann69

iliann69

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 26 Мнения:
  • Автомобил:
    ML400CDI

Публикувано 27 юни 2010 - 12:14

мисля че е моторчето от ляво горе ,но не сьм 100% сигорен ,отдавна сьм го правил като свалиш средния панел с фенер наи точно ще го видиш кои от тях е . :icon_coolgrin:
  • 0

ML- W163-W164 - AMG

#10 mimo73

mimo73

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 44 Мнения:
  • Град:варна
  • Автомобил:
    W203,2002 2,2 CDI

Публикувано 01 юли 2010 - 17:51

Охх,и аз имам същият проблем..а как се маха махагона,пепелника има ли осветление,и ако има как се сменя крушката?В тия фаилове дето има схеми нищо не се разбира:(
  • 0

#11 mimo73

mimo73

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 44 Мнения:
  • Град:варна
  • Автомобил:
    W203,2002 2,2 CDI

Публикувано 07 юли 2010 - 20:02

Нищо не се разбира от тоя китаец,питах има ли осветление пепелника и как се сменя лампичката,мерси
  • 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни