Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Ползвате ли вакса след автомивка?

• Please log in to reply
45 replies to this topic

Poll: Вакса за стъкла (52 member(s) have cast votes)

Ползвате ли вакса за челното стъкло, след като измиете колата си на автомивка?

You cannot see the results of the poll until you have voted. Please login and cast your vote to see the results of this poll.
Vote Guests cannot vote

#31 chasovnik

chasovnik

Чирак

• Потребители на форума
  • 104 Posts:
  • Град:washington dc
  • Автомобил:
    mercedes c320 wagon

Posted 24 June 2010 - 20:06

тука има на "шел" едни селф-чек автомивки. за 6$ минаваш колата , че и със сапун. след това и удрям една синтетична течна полир-паста на "turtle ICE polish" е честно казано капка не остава по колата, когато е валяло. ама като гледам на колегите снимките с тези "чисти" БГ пътища направо ми се доплаква.колкото и да се мъчи човек да пастираи мие колата си, все по-мръсна става.
  • 0

#32 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,499 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 25 June 2010 - 10:21

Да, аз говорех именно за тези течни вакси, които се нанасят върху автомобила веднага след измиване, а не за пастирането с машини, търкане и т.н, ама май не ме разбраха първия път.

Аз също си мия колата на подобна автомивка, ама ми излиза около 7 лв. и пак накрая има течна вакса...
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#33 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4,931 Posts:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Posted 27 June 2010 - 15:33

Е да както нямах намерение .. използваха вакса в/у моята кола и съм очарован от ефекта...
Отивам аз на Екото до София Ленд да си я мия на тъй наречената "леФче - кеФче миФка"
и един страшен пич който работи там ми каза "ако искаш изпий 1 кафенце и ми остави 3 - 4 лева ...
викам си аз " защо да я мия .. като може да ми измият и то за тези пари е супер " оставих му аз на човека паричките ..
и отидох да си пия кафенцето ... след 10 - 15 минути да е било идва и ми казва " ела само да я изкараш да може да я подсушиме " - речено - сторено. Взима той 1 силиконово перо сваля водата вадя аз микрофибърните кърпи и почвам да я подсушавам. Подсушихме я.Направи ми впечатление , че е някак си по чиста , лъскава и тн
благодарих му на човека и си се прибрах .. паркирах под двете круши в двора защото знаех , че идва буря и предпочитам да е мръсна отколкото да я ударят граховите зърна които падат от небето и така - заваля .. затрещя .. загърмя ... колите почнаха да пищъТ мен си ми беше спокойно .. след 30 минути всичко свърши .. след няколко часа си викам да изляза да се "поразходя" .. грабнах ключовете .. излизам на двора и що да видя ... по колата кал както обикновенно няма .. прозорците ми сухи .. тук таме някоя друга капка вода все още стичаща се . Ей хора кеф ми стана от това което видях и първата ми мисъл беше , че нещо допълнително е правено по моята красавиця т.е дължа пари на ония пич дет я ми . Запалих колата и айде към него след 5 минути бях там . Намерих момчето питах го как е мил колата тъй като досега след дъжд никога не е била толкова чиста .... Отговора беше следния " Първо гъбата с препарата .. след това едно хубаво измиване .. подготовка за ваксата .. и нанасяне на ваксата"

Ето защото вече вакса винаги използвам и ще използвам :)
  • 0
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче

#34 220TE

220TE

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Posts:
  • Автомобил:
    Мercedes-Benz 124 Sportline / 220TE/ ,110KW , X.1992г.

Posted 27 June 2010 - 17:06

Аз пастирам моя Меро всяка пролет и есен с една скъпичка "платинум" паста дето я рекламираха по ТВ шоп навремето.Струваше 80лв./дадоха още една бонус плюс препарат за тапицерия и препарат за гумените и пластмасовите детайли:ако поръчаш до 20 минути/.Много съм доволен от пастата тъй като освежава боята и блясъка а мръсотията по-лесно се отмива...курешките от птиците много лесно се отстраняват и петна не остават.Пастирам си я на ръка и отнема около 2 часа.А тези полир машини дето ги споменавате /любителските/ги продават за 25.30лв. в Метро и Практикер...ама аз предпочитам на ръка да си свърша работата.Вакса за предното стъкло обаче не използвам.Веднъж пробвах и хич не съм доволен.Уж я водят че може по време на дъжд да караш и без чистачки...дрън дрън...колко зор видях докато я махна после..да не говориме че си съсипах и хубавата чистачка на Меро.
  • 0

#35 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,421 Posts:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Posted 27 June 2010 - 20:43

С тези машинки за по 25-30лв е по-добре да се търка на ръка...но с паста за ръчно,щото иначе нищо не става,е има и по-лош вариант- с паста за ръчно и с машина,те тогава се търсят бояджии.
Пак казвам...мноо + за ваксата,но си е играчка,а откакто станахме тропична страна и вали всеки ден хич не ми се занимава с вакси.
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#36 chasovnik

chasovnik

Чирак

• Потребители на форума
  • 104 Posts:
  • Град:washington dc
  • Автомобил:
    mercedes c320 wagon

Posted 27 June 2010 - 22:26

с тия машинки за пастиране , които ги продават по магазините трябва много да се внимава, защото баща ми работи за един от големите с автокозметични центрове и ми е разправял за разни поршета, Г-класи и тем подобни /от 50 000Е нагоре/ как са идвали за надрани предни капаци от майсторско пастиране. :rolleyes:
  • 1

#37 MBClubCare

MBClubCare

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 47 Posts:
  • Автомобил:
    Mercedes E200 SportLine

Posted 05 July 2010 - 10:55

Ще ви кажа само няколко неща, които съм чувал от човека, който ми прави колата на мен... и от който съм адски доволен. http://sites.google....omecarwashsite/
Тези машинки за по 20-30 лева стават, толкова, колкото да ви замени ръката... с тая разлика, че с ръка няма да направиш белия, докато с тази машинка можеш да направиш и то голяма... ЗАТОВА, много внимавайте с тея машинки !
Като цяло ваксите са препоръчителни поне 1-2 пъти в месеца след като измиете колата да я мажете, така се запазва новия и вид. Но, преди това е добре да я дадете за професионален детайлинг, и след това поддръжката сами си я правете.

Дано да съм ви бил полезен !
  • -4
Да караш чиста кола, е като да спиш с чиста жена

http://sites.google....omecarwashsite/

#38 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,421 Posts:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Posted 10 July 2010 - 00:02

Ае стига с този детайлинг.... половината ти постове са само реклама на невъобразимия ти майстор,дет детайлинга му бил по 200 лева,и кат завали след 2 дена пак на детайлинг...Аз не карам ролс ройс и по лоша ирония на съдбата не съм дубайски принц,а нормален БГ гражданин.
  • 3
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#39 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3,768 Posts:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
Garage View Garage

Posted 04 August 2010 - 10:28

Ае стига с този детайлинг.... половината ти постове са само реклама на невъобразимия ти майстор,дет детайлинга му бил по 200 лева,и кат завали след 2 дена пак на детайлинг...Аз не карам ролс ройс и по лоша ирония на съдбата не съм дубайски принц,а нормален БГ гражданин.

Що бе не е луд тоя дето яде баницата.Като има кой да дава по 200 кинта - лошо няма
  • 0

#40 Богомил

Богомил

Напреднал

• Потребители на форума
  • 430 Posts:
  • Град:България

Posted 08 August 2010 - 21:47

Както се казва в една нашенска българска приказка:"Един гледа сватба, друг – брадва." :D :D
  • 0
Моят личен блог интернет технологии Програмируеми логически контролери PLC Forum

"Този, който отхвърля промяната, е архитектът на разрухата. Единствената човешка институция, която отхвърля прогреса, е гробището"
Харолд Уилсън.

#41 grred

grred

Прохождащ

• Нови потребители
  • 10 Posts:

Posted 17 October 2010 - 23:37

Ефектът е на лице, след използване на вакса.
  • 0

#42 iliann69

iliann69

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 26 Posts:
  • Интереси:коли и пистови мотори
  • Автомобил:
    ML400CDI

Posted 01 November 2010 - 12:57

зимата използвам SONAX за стьклата веднага маха леда и не замрьзват повторно по няколко дни ! :icon_coolgrin:
  • 0

ML- W163-W164 - AMG

#43 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2,761 Posts:
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
Garage View Garage

Posted 29 December 2010 - 22:23

зимата използвам SONAX за стьклата веднага маха леда и не замрьзват повторно по няколко дни ! :icon_coolgrin:

Сигурно ли е, че не замръзва повторно няколко дни? Аз ползвам размразител на сонакс, обаче не е в такъв флакон...и замръзват пак...
  • 0

#44 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4,598 Posts:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Posted 30 December 2010 - 10:49

Аз мисля че не трябва да се прекалява с миенето на колата.

И "безконтактното" и контактното миене си взимат своя дан от лака и боята. Пастирането е някакъв опит да се замажат нещата.

А и да бъдем реалисти - средно човек може да се радва около половин час на измитата си кола по прашните ни и кални улици.

Виж за вътрешно почистване съм по-съгласен.
  • 0

#45 Kosio 72

Kosio 72

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 44 Posts:
  • Град:ДОБРИЧ
  • Интереси:ФУТБОЛ,РИБОЛОВ
  • Автомобил:
    S 124 Е250D OM605.911 722.434

Posted 05 January 2011 - 10:33

Здравейте
След като си купих колата от Вени и като се изцапа достатъчно отидох и аз на автомивка и му казвам на пича искам да стой на капки както стоеше след като я взех от Вени.Процедурата е след измиване на колата безконтактно я пръскат с една друга смес и я изплакват и подсушават.Струва 2 лв. допълнително и мога да кажа че сега когато е покрита с лед стъклата се чистят по лесно .Докато чаках да направят тази процедура едно момче живеещо в Германия каза ,че там това го правят на всяка автомивка .Сигурно ще продължавам да я мия по този начин и за напред.
  • 0
ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users