Инфрачервен ключ
Започната от DEOdriver, 20 май 2010 - 12:00:48
15 мнения по тази тема
Публикувано 20 май 2010 - 12:00
Здравейте колеги.Колата е 96г. с инфч. ключ.Прави ми проблеми от време на време.Значи работи си както трябва(отключва-заключва) и и изведнъж спира да работи.Отключвам ръчно пасажерската врата,давам на контакт,всички врати се отключват.Пробвам пак ключа и работи.Така караме известно време и проблема се повтаря.Някой ако знае от какво се получава тази глупост,при положение,че и батерията е сменена .
Също ако някой знае и каква е процедурата за закупуване на нов от БС,какво точно трябваше да нося и каква е цената на ключа.Благодаряви предварително.
Също ако някой знае и каква е процедурата за закупуване на нов от БС,какво точно трябваше да нося и каква е цената на ключа.Благодаряви предварително.
Публикувано 20 май 2010 - 13:51
Здавей колега DEOdriver ,
аз имам почти същия проблем с инфрачервения ключ.
Както си работи (отключването - заключването ) и в един прекрасен момент спира " никс " после с аварийния ключ отключваш и работи без проблеми. При мен се случва от време на време и следния феномен, а именно от време на време неработят огледало и стъкло ( цялата електроника по вратата ) на една от предните врати ( само предните ).
Като е възможно и двете да не работят за неизвестен период от време ( ден, два или само за деня ). След което пак сработва всичко и така до следващото спиране.
Моля колегите ако имат идея да помагат, че този проблем е малък,но много досаден и дразнещ
Благодаря предварително за помоща.
Относно процедурата за закупуване на нов ключ от БС :
трябват ти :
1. Собственика на автомобила вписан в големия талон, като и той самия ( или упълномощено лице с генерално пълномощно + копие от личната карта на собственика )
2.Двата ключа от автомобила или наличните
3.50% капаро за ключа , цялата цена неси спомням но ми казаха че е около 500 лв.
4.Чакане около 2-3 седмици.
Ми общо взето това е
Поздрави и много безаварийни километри.
Както си работи (отключването - заключването ) и в един прекрасен момент спира " никс " после с аварийния ключ отключваш и работи без проблеми. При мен се случва от време на време и следния феномен, а именно от време на време неработят огледало и стъкло ( цялата електроника по вратата ) на една от предните врати ( само предните ).
Като е възможно и двете да не работят за неизвестен период от време ( ден, два или само за деня ). След което пак сработва всичко и така до следващото спиране.
Моля колегите ако имат идея да помагат, че този проблем е малък,но много досаден и дразнещ
трябват ти :
1. Собственика на автомобила вписан в големия талон, като и той самия ( или упълномощено лице с генерално пълномощно + копие от личната карта на собственика )
3.50% капаро за ключа , цялата цена неси спомням но ми казаха че е около 500 лв.
Ми общо взето това е
Rakia's best friend is the Salata!
Don't forget about it!
Try it .......... and you'll never walk alone!!!
Don't forget about it!
Публикувано 20 май 2010 - 18:42
Леле на мен както и другия ми е счупен,ще трябва да дам 1000лв. за ключове .
Публикувано 20 май 2010 - 21:06
Колега не мисля, че проблема е в ключа.
Най-вероятно е някаква слаба връзка някъде или нещо такова, съвет от мен изчакай някой колега може да помогне с нещо.
Бях в БС за този проблем от там ми казаха, че няма проблем да се кара така,но ще трупа грешки когато трябва да отваряш врата с аварийният ключ.
Питал съм какъв може да е проблема, неми казаха със сигурност, поискаха да оставя колата за ден два зада проверят ел. инсталацията, но нея оставих че ми трябва колата а толкова време няма как да се лиша от нея.
Колеги хайде помагайте зада решим загадката.
Най-вероятно е някаква слаба връзка някъде или нещо такова, съвет от мен изчакай някой колега може да помогне с нещо.
Бях в БС за този проблем от там ми казаха, че няма проблем да се кара така,но ще трупа грешки когато трябва да отваряш врата с аварийният ключ.
Питал съм какъв може да е проблема, неми казаха със сигурност, поискаха да оставя колата за ден два зада проверят ел. инсталацията, но нея оставих че ми трябва колата а толкова време няма как да се лиша от нея.
Колеги хайде помагайте зада решим загадката.
Rakia's best friend is the Salata!
Don't forget about it!
Don't forget about it!
Публикувано 21 май 2010 - 07:06
Колеги,
Имам приятел ключар, който има оборудване и познания да ремонтира и препрограмира ключове на марката.
Ако имате интерес към ремонт и диагностика на проблема, мога да дам контакти на човека. Човека е в София.
Имам приятел ключар, който има оборудване и познания да ремонтира и препрограмира ключове на марката.
Ако имате интерес към ремонт и диагностика на проблема, мога да дам контакти на човека. Човека е в София.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 21 май 2010 - 09:02
Колега,дай кординати на този майстор ключар и тел за всеки случай.Благодаря предварително
Публикувано 21 май 2010 - 14:22
Колега,дай кординати на този майстор ключар и тел за всеки случай.Благодаря предварително
Човека се казва Иво. Телефона му е 0894305567.
Да споделиш дали сте свършили работа.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 27 май 2010 - 20:10
Здравейте.Моя проблем е следния.Колата ми е W202 94г. и от както съм я купил приемника за отключване на шофьорската врата не работи, 1-2 пъти проработи докато бях на море и от тогава те..ци.Но проблема ми е друг снощи отказа и приемника отзад на багажника и сега не мога да запаля колата дори, ако искам евентуално да я карам на майстор.Проверявах бушони и кабели да не са проблема, но не намерих нещо нередно.Та въпросът ми е от какво може да е друго, как се сваля дръжката на шофьорската врата и някой знае ли човек в Кюстендил, който разбира от тия работи.Надявам се да ми помогнете че откачам вече от тия скапани електроники!!!!! Мерси за вниманието
Публикувано 03 юни 2010 - 14:36
Кольо Жицата в Млечна.
Публикувано 10 ноември 2011 - 21:51
Хора, ако не бачка ключа, вземете телефон с камера, пуснете камерата и сложете окото на ключа в обектива на камерата.
Натиснете някое копче, гледайте в дисплея на телефона
Трябва да виждате синя светлина.
Това значи че ключа е ок, ако мига значи батерията е заминала.
Ключовете са ни на принципа на дистанционното на тв, чувал съм че батерията на ключовете се зарежда по време на движение но не съм сигурен
Натиснете някое копче, гледайте в дисплея на телефона
Трябва да виждате синя светлина.
Това значи че ключа е ок, ако мига значи батерията е заминала.
Ключовете са ни на принципа на дистанционното на тв, чувал съм че батерията на ключовете се зарежда по време на движение но не съм сигурен
Публикувано 10 ноември 2011 - 22:25
Батерията не се зарежда по време на движение,а като се изтощи се сменя с нова за 2-3 лв.
Проблема е лоша връзка в ключа и модула на имобилайзера,трябва да го види,човек ,който се занимава точно с това,а не обикновен ел. техник,з-то за ключовете има специална програма,която на повечето стар диагнози е заключена по обясними причини.
Цената на нов ключ в Балкан Стар е под 300лв,тази велика глупост за 500лв звучи много несериозно и измислено-няма такава цена за ключ.
Проблема е лоша връзка в ключа и модула на имобилайзера,трябва да го види,човек ,който се занимава точно с това,а не обикновен ел. техник,з-то за ключовете има специална програма,която на повечето стар диагнози е заключена по обясними причини.
Цената на нов ключ в Балкан Стар е под 300лв,тази велика глупост за 500лв звучи много несериозно и измислено-няма такава цена за ключ.
Публикувано 10 ноември 2011 - 22:42
Адаш Аз си купих резервен ключ от БалканСтар 2008г. тип рибка-за 396 или 496лв.Трябва да намеря фактурата.
Не е мит повярвай ми.
Не е мит повярвай ми.
Публикувано 11 ноември 2011 - 07:46
Поръчвал съм три ключа от балкан стар за лизинговите ни автомобили.За "S',"ML","GL".Най-скъпия със Keyless-go система беше около 380 или 400лв.Това бе преди две години,но скоро попитах колко е ключа тип рибка за личната ми 203-ка,тъй като правеше проблеми и не го познаваше.Момчето на резервните части в Б.С. ми е познат и без да гледа рама ми каза ей така общо,че ключа тип метална рибка за 202 и 203 е около 300лв.Колегата пита за ключ тип тирбушон,той е доста по евтин от рибката.На мен ми направиха в последствие ключари в Пловдив ключ тип рибка за 150 лв.Сигурно могат да правят и тирбушон и не вярвам цената да е за повече от 100-тина лева.За какви 500лв говорим???
Публикувано 13 януари 2013 - 19:09
Здравейте.Днес ми подариха ключ рибка от друга кола който е същия като моя.
IMG_8125.JPG 131,17K
23 Брой сваляния
Та въпроса ми е дали може да се адаптира за мойта кола и ако е така и знаете каде може да се направи да дадете кординати може и на лична.Благодаря ви предварително!
Та въпроса ми е дали може да се адаптира за мойта кола и ако е така и знаете каде може да се направи да дадете кординати може и на лична.Благодаря ви предварително!
Публикувано 28 януари 2013 - 21:11
Здавей колега DEOdriver ,
трябват ти :
Ми общо взето това е
Имам абсолютно същия проблем .... Дайте акъл от какво може да е. Немога да го търпя така да ми отказва я левия я десния прозорец и да немога да си отключа колата с ключа а само с аварийния ключ. Също като си отварям предните врати ми светва само задния плафон ,предния не реагира въобще все едно не съм отварял врата.Това важи и за двете предни врати.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни