Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Инфрачервен ключ

• Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 DEOdriver

DEOdriver

Майстор

• Потребители на форума
  • 983 Posts:
  • Град:Смолян
  • Автомобил:
    VW Passat B7 4motion
    Mercedes Sprinter 311CDi 07г.
    Mercedes 308 Diesel 90г.
    Mercedes 1317 TurboDiesel 90г.

Posted 20 May 2010 - 12:00

Здравейте колеги.Колата е 96г. с инфч. ключ.Прави ми проблеми от време на време.Значи работи си както трябва(отключва-заключва) и и изведнъж спира да работи.Отключвам ръчно пасажерската врата,давам на контакт,всички врати се отключват.Пробвам пак ключа и работи.Така караме известно време и проблема се повтаря.Някой ако знае от какво се получава тази глупост,при положение,че и батерията е сменена :dontknow: .
Също ако някой знае и каква е процедурата за закупуване на нов от БС,какво точно трябваше да нося и каква е цената на ключа.Благодаряви предварително.
  • 0

#2 nicxonster

nicxonster

Чирак

• Потребители на форума
  • 83 Posts:
  • Град:Кърджали-София
  • Автомобил:
    W202 - 220 CDI , '99
Garage View Garage

Posted 20 May 2010 - 13:51

Здавей колега DEOdriver ,
аз имам почти същия проблем с инфрачервения ключ.
Както си работи (отключването - заключването ) и в един прекрасен момент спира " никс " после с аварийния ключ отключваш и работи без проблеми. При мен се случва от време на време и следния феномен, а именно от време на време неработят огледало и стъкло ( цялата електроника по вратата ) на една от предните врати ( само предните ).
Като е възможно и двете да не работят за неизвестен период от време ( ден, два или само за деня ). След което пак сработва всичко и така до следващото спиране.

Моля колегите ако имат идея да помагат, че този проблем е малък,но много досаден и дразнещ
Благодаря предварително за помоща.

Относно процедурата за закупуване на нов ключ от БС :
трябват ти :
1. Собственика на автомобила вписан в големия талон, като и той самия ( или упълномощено лице с генерално пълномощно + копие от личната карта на собственика )
2.Двата ключа от автомобила или наличните
3.50% капаро за ключа , цялата цена неси спомням но ми казаха че е около 500 лв.
4.Чакане около 2-3 седмици.
Ми общо взето това е :)

Поздрави и много безаварийни километри.
:flagMB new:
  • 0
Rakia's best friend is the Salata!
Don't forget about it!
Try it .......... and you'll never walk alone!!!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

#3 DEOdriver

DEOdriver

Майстор

• Потребители на форума
  • 983 Posts:
  • Автомобил:
    VW Passat B7 4motion
    Mercedes 308 Diesel 90г.

Posted 20 May 2010 - 18:42

Леле на мен както и другия ми е счупен,ще трябва да дам 1000лв. за ключове :kill_myself: .
  • 0

#4 nicxonster

nicxonster

Чирак

• Потребители на форума
  • 83 Posts:
  • Град:Кърджали-София
  • Автомобил:
    W202 - 220 CDI , '99
Garage View Garage

Posted 20 May 2010 - 21:06

Колега не мисля, че проблема е в ключа.
Най-вероятно е някаква слаба връзка някъде или нещо такова, съвет от мен изчакай някой колега може да помогне с нещо.

Бях в БС за този проблем от там ми казаха, че няма проблем да се кара така,но ще трупа грешки когато трябва да отваряш врата с аварийният ключ.
Питал съм какъв може да е проблема, неми казаха със сигурност, поискаха да оставя колата за ден два зада проверят ел. инсталацията, но нея оставих че ми трябва колата а толкова време няма как да се лиша от нея.

Колеги хайде помагайте зада решим загадката.
  • 0
Rakia's best friend is the Salata!
Don't forget about it!
Try it .......... and you'll never walk alone!!!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

#5 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,721 Posts:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Posted 21 May 2010 - 07:06

Колеги,
Имам приятел ключар, който има оборудване и познания да ремонтира и препрограмира ключове на марката.
Ако имате интерес към ремонт и диагностика на проблема, мога да дам контакти на човека. Човека е в София.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#6 DEOdriver

DEOdriver

Майстор

• Потребители на форума
  • 983 Posts:
  • Автомобил:
    VW Passat B7 4motion
    Mercedes 308 Diesel 90г.

Posted 21 May 2010 - 09:02

Колега,дай кординати на този майстор ключар и тел за всеки случай.Благодаря предварително :icon_welldone:
  • 0

#7 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,721 Posts:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Posted 21 May 2010 - 14:22

Колега,дай кординати на този майстор ключар и тел за всеки случай.Благодаря предварително :icon_welldone:

Човека се казва Иво. Телефона му е 0894305567.
Да споделиш дали сте свършили работа.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#8 lud

lud

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 33 Posts:
  • Град:Kyustendil
  • Автомобил:
    C180 / 1994

Posted 27 May 2010 - 20:10

Здравейте.Моя проблем е следния.Колата ми е W202 94г. и от както съм я купил приемника за отключване на шофьорската врата не работи, 1-2 пъти проработи докато бях на море и от тогава те..ци.Но проблема ми е друг снощи отказа и приемника отзад на багажника и сега не мога да запаля колата дори, ако искам евентуално да я карам на майстор.Проверявах бушони и кабели да не са проблема, но не намерих нещо нередно.Та въпросът ми е от какво може да е друго, как се сваля дръжката на шофьорската врата и някой знае ли човек в Кюстендил, който разбира от тия работи.Надявам се да ми помогнете че откачам вече от тия скапани електроники!!!!! Мерси за вниманието :)
  • 0

#9 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,713 Posts:
  • Град:114445

Posted 03 June 2010 - 14:36

Кольо Жицата в Млечна.
  • 0

#10 koko_84_

koko_84_

Прохождащ

• Нови потребители
  • 7 Posts:
  • Град:Стара Загора
  • Автомобил:
    c200 - w202 - 1997

Posted 10 November 2011 - 21:51

Хора, ако не бачка ключа, вземете телефон с камера, пуснете камерата и сложете окото на ключа в обектива на камерата.
Натиснете някое копче, гледайте в дисплея на телефона
Трябва да виждате синя светлина.
Това значи че ключа е ок, ако мига значи батерията е заминала.
Ключовете са ни на принципа на дистанционното на тв, чувал съм че батерията на ключовете се зарежда по време на движение но не съм сигурен
  • 0

#11 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W202 C 200 CDI 2000г T VITO 110 CDI 2000г CLC 203 220 CDI 2002г 143Hp

Posted 10 November 2011 - 22:25

Батерията не се зарежда по време на движение,а като се изтощи се сменя с нова за 2-3 лв.
Проблема е лоша връзка в ключа и модула на имобилайзера,трябва да го види,човек ,който се занимава точно с това,а не обикновен ел. техник,з-то за ключовете има специална програма,която на повечето стар диагнози е заключена по обясними причини.
Цената на нов ключ в Балкан Стар е под 300лв,тази велика глупост за 500лв звучи много несериозно и измислено-няма такава цена за ключ.
  • 0

#12 niki7111

niki7111

BBQ chef

• Замразено членство
  • 1,012 Posts:
  • Град:софия
  • Автомобил:
    c180 S202 97.-продадена
    Seat Leon 04г.- продадена
    Audi A3 01.-продадена
    E320 4matic 00г.-ex.
    Hyundai Tucson 4х4 05г.
    Hyundai Santa Fe 4x4 V6-new

User's Awards

101
10
3
Garage View Garage

Posted 10 November 2011 - 22:42

Адаш Аз си купих резервен ключ от БалканСтар 2008г. тип рибка-за 396 или 496лв.Трябва да намеря фактурата.
Не е мит повярвай ми.
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображение

#13 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W202 C 200 CDI 2000г T VITO 110 CDI 2000г CLC 203 220 CDI 2002г 143Hp

Posted 11 November 2011 - 07:46

Поръчвал съм три ключа от балкан стар за лизинговите ни автомобили.За "S',"ML","GL".Най-скъпия със Keyless-go система беше около 380 или 400лв.Това бе преди две години,но скоро попитах колко е ключа тип рибка за личната ми 203-ка,тъй като правеше проблеми и не го познаваше.Момчето на резервните части в Б.С. ми е познат и без да гледа рама ми каза ей така общо,че ключа тип метална рибка за 202 и 203 е около 300лв.Колегата пита за ключ тип тирбушон,той е доста по евтин от рибката.На мен ми направиха в последствие ключари в Пловдив ключ тип рибка за 150 лв.Сигурно могат да правят и тирбушон и не вярвам цената да е за повече от 100-тина лева.За какви 500лв говорим???
  • 0

#14 bollbe

bollbe

Чирак

• Потребители на форума
  • 117 Posts:
  • Град:Кюстендил
  • Автомобил:
    S202 C200 COMPRESSOR ELEGANCE 1998 111944
Garage View Garage

Posted 13 January 2013 - 19:09

Здравейте.Днес ми подариха ключ рибка от друга кола който е същия като моя.Attached File  IMG_8125.JPG   131.17K   23 downloads
Та въпроса ми е дали може да се адаптира за мойта кола и ако е така и знаете каде може да се направи да дадете кординати може и на лична.Благодаря ви предварително!
  • 0

#15 pArFe7u

pArFe7u

Чирак

• Потребители на форума
  • 196 Posts:
  • Град:Габрово
  • Интереси:Всичко за Мерцедес :)
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C200 Kompressor 98' Elegance
Garage View Garage

Posted 28 January 2013 - 21:11

Здавей колега DEOdriver ,
аз имам почти същия проблем с инфрачервения ключ.
Както си работи (отключването - заключването ) и в един прекрасен момент спира " никс " после с аварийния ключ отключваш и работи без проблеми. При мен се случва от време на време и следния феномен, а именно от време на време неработят огледало и стъкло ( цялата електроника по вратата ) на една от предните врати ( само предните ).
Като е възможно и двете да не работят за неизвестен период от време ( ден, два или само за деня ). След което пак сработва всичко и така до следващото спиране.

Моля колегите ако имат идея да помагат, че този проблем е малък,но много досаден и дразнещ
Благодаря предварително за помоща.

Относно процедурата за закупуване на нов ключ от БС :
трябват ти :
1. Собственика на автомобила вписан в големия талон, като и той самия ( или упълномощено лице с генерално пълномощно + копие от личната карта на собственика )
2.Двата ключа от автомобила или наличните
3.50% капаро за ключа , цялата цена неси спомням но ми казаха че е около 500 лв.
4.Чакане около 2-3 седмици.
Ми общо взето това е Публикувано изображение

Поздрави и много безаварийни километри.
:flagmbcb

Имам абсолютно същия проблем .... Дайте акъл от какво може да е. Немога да го търпя така да ми отказва я левия я десния прозорец и да немога да си отключа колата с ключа а само с аварийния ключ. Също като си отварям предните врати ми светва само задния плафон ,предния не реагира въобще все едно не съм отварял врата.Това важи и за двете предни врати.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users