Здравейте колеги.Имам W 210 2.9 турбо дизел 96 година и много често ми се случва да запуши на 3000 оборота и неможе да се чуе звука на турбината.Като спра колата и я запаля пак се оправя до момента до като не вдигна 80-100км/ч. и пак се почва.Моля ви виждам че и на други колеги се е случвало но никой не е казал от какво точно е това.Ако някой може да помогне моля да пише.
Сериозен проблем !Запушва на 3000 оборота !
Started by Gangsta Man, 12 May 2010 - 08:52:01
5 replies to this topic
Posted 12 May 2010 - 08:52
By Batev
Posted 15 May 2010 - 17:27
А какъв е цвета на пушека, и в какъв температурен режим /толеранс/ го прави това? Това е важно.
Само вселената и човешката глупост могат да бъдат безкрайни.
Posted 09 June 2010 - 21:36
Колега благодаря ти все пак, че се отзоваваш.Бях в Балкан Кар и ми направиха диагностика на вакуум системата оказа се че клапата над турбото има едно маркучле-вакуумно.То беше запушено,когато го отпушиха всичко се оправи и сега е добре.
By Batev
Posted 17 October 2010 - 18:43
Би ли обяснил каде се намира и само от там ли е бил проблема,защото имам същия мерцедес и ми прави проблем,само че до 2 хил.оборота стига и това е.Едвам набира и бучи.сменил съм всички масла и филтри ,компютeра за скоростите беше пълен с масло и него го изчистих,но съвсем незабележимо се пооправи .Миналата година го смених ,защото пак беше пълен с масло и не искаше да сменя предавките...
Posted 19 October 2010 - 17:16
Значи колега в Балкан Стар в Благоевград ми отвориха едно маркучле беще точно над турбото в него имаше една дробинка. Колата ми е нов внос и незнам как се е получило.Но ако на теб ти се пълни така скоростната кутия а това което ти се пълни е мозъка на скоростите от там дава всякаква информация за скоростите и предполагам че твоя проблем идва от там.
By Batev
Posted 19 October 2010 - 18:17
първо си смени буксата на скоростната кутия да спре
да ти се пълни мозъка с масло
от там едва ли ти забива ако е проблем с мазъка
ще влиза в авариен режим и няма да сменя скоростите
най -добре и направи една диагностика
щото причините може да са много
да ти се пълни мозъка с масло
от там едва ли ти забива ако е проблем с мазъка
ще влиза в авариен режим и няма да сменя скоростите
най -добре и направи една диагностика