странна машинка в багажниказа какво служи?
Започната от Milanov, 09 май 2010 - 20:06:08
15 мнения по тази тема
Публикувано 09 май 2010 - 20:06
В багажника от шофьорската страна (от ляво) близо до пантата на капака има някаква странна джаджа с бяла вратка с натписи на нея HEBEN - SENKEN,също така излиза някаква метална трабичка която сочи надолу и е затворена отдолу,дълга е около 30-40 см,над врътката има букса с 5-6 крачета.интересно ми е за какво служи това устройство? колата е 124 купе 90година
DMM
Публикувано 09 май 2010 - 20:11
Отвор електрически на покрива, така наречения шибшдах, имаш ли? Ако имаш, значи това ти е аварийния "изход", ако не иска да се затвори от копчетата от там на ръка. Ако немаш дупка, снимай да видим.В багажника от шофьорската страна (от ляво) близо до пантата на капака има някаква странна джаджа с бяла вратка с натписи на нея HEBEN - SENKEN,също така излиза някаква метална трабичка която сочи надолу и е затворена отдолу,дълга е около 30-40 см,над врътката има букса с 5-6 крачета.интересно ми е за какво служи това устройство? колата е 124 купе 90година
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 09 май 2010 - 20:25
Питай Сашо Алексиев - той ще ти каже какво да не пипаш
за люка става дума, де ..
за люка става дума, де ..
Публикувано 09 май 2010 - 20:58
Вени, всеки ден се срещаме пред гаражите, но не ме е попитал. Мъча се да си спомня, но мисля, че няма шибедах........ .
W210 E300 D 1996
W124 and E300
W124 and E300
Публикувано 09 май 2010 - 21:01
ами комшо тая вечер се вартях отвън но не те видях,шибидах имам и тои е електрически, е добре тогава тая трабичка насочена надолу ква роля играе
DMM
Публикувано 09 май 2010 - 21:09
Ходих пред гаража и си има шибедах, но най-вероятно не работещ. Тръбичката е след моторчето, което чрез система от червячета върти и придърпва жилото, та ролята на тръбичката е да прибере излишното жило на шибедаха и в същото време предпазва от зацапване, там има смазка. Махни го и пак ще работи но бързо ще се захаби жилото и .....до там. Работи ли ти шибедаха? Може да погледнеш тук.
С поздрав: комшията
С поздрав: комшията
W210 E300 D 1996
W124 and E300
W124 and E300
Публикувано 09 май 2010 - 21:37
Можеше мини събор на Мерцедес Клъб в Павликени да направим , докато пишете тук можеше да изпием по една бира и да се наприказваме 3мата ......
Докато имам още Мерцедес де
Докато имам още Мерцедес де
Съншайн
Публикувано 09 май 2010 - 22:00
Шибедаха ми работи перфектно без проблем,за бирата няма проблем
DMM
Публикувано 09 май 2010 - 22:20
Добре де, за тази врътка - всяка кола с люк ли трябва да има такава, или е някаква допълнителна екстра в случай на проблем?
Публикувано 10 май 2010 - 06:24
Само за електрическите е налична, ако си го отваряш и затваряш на ръка не ти трябва. На различните коли е възможно да се намира на различни места, както и да изглежда по различен начин.Добре де, за тази врътка - всяка кола с люк ли трябва да има такава, или е някаква допълнителна екстра в случай на проблем?
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 10 май 2010 - 20:34
Кога ще е мини сбирката в Павликени?
Публикувано 10 май 2010 - 22:53
Аз съм до края на май месец в павликени мислете му
DMM
Публикувано 11 май 2010 - 08:31
Само за електрическите е налична, ако си го отваряш и затваряш на ръка не ти трябва. На различните коли е възможно да се намира на различни места, както и да изглежда по различен начин.
Моят е електрически, но такава врътка не се сещам да съм намирал... Ще трябва да търся, а ако някой има представа къде би могла да седи на 202 седан, ще се радвам ако сподели.
Публикувано 17 юни 2010 - 12:59
Здравей колега!Моя МЕРО е комби 220ТЕ /произведен 10.1992г./Има ел. шибидах и тази джаджа и на мен се намира до задния ляв калник.Мисля че точно това е за аварийно прибиране на ръка на така наречения ШИБИДАХ-ХЕБЕДАХ в случай .че електромотора откаже.Хайде със здраве!В багажника от шофьорската страна (от ляво) близо до пантата на капака има някаква странна джаджа с бяла вратка с натписи на нея HEBEN - SENKEN,също така излиза някаква метална трабичка която сочи надолу и е затворена отдолу,дълга е около 30-40 см,над врътката има букса с 5-6 крачета.интересно ми е за какво служи това устройство? колата е 124 купе 90година
Публикувано 17 юни 2010 - 13:00
Здравей колега!Моя МЕРО е комби 220ТЕ /произведен 10.1992г./Има ел. шибидах и тази джаджа и на мен се намира до задния ляв калник.Мисля че точно това е за аварийно прибиране на ръка на така наречения ШИБИДАХ-ХЕБЕДАХ в случай .че електромотора откаже.Хайде със здраве!В багажника от шофьорската страна (от ляво) близо до пантата на капака има някаква странна джаджа с бяла вратка с натписи на нея HEBEN - SENKEN,също така излиза някаква метална трабичка която сочи надолу и е затворена отдолу,дълга е около 30-40 см,над врътката има букса с 5-6 крачета.интересно ми е за какво служи това устройство? колата е 124 купе 90година
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни