Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Стрелката на горивомеранещо подскача

• Please log in to reply
23 мнения по тази тема

#1 Kunev

Kunev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 428 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Автомобили, High-End Audio, Компютри
  • Автомобил:
    W124 250d 93`
    OM602.912

Публикувано 08 май 2010 - 14:14

Искам предварително да се извиня за това ако повтарям темата. Търсих търсих но не намерих нищо с търсачката и за това пиша. Проблема е следния: когато натисна спирачката и стрелката на горивото "забива" надолу. Само че като че ли този проблем го има тогава когато горивото е под половин резервоар. Ако има проблем със замърсяване на контактите или водача на поплавъка би трябвало да не се влияе от такъв малък разход на енергия. когато паля и гася фаровете не се забелязва подобен проблем със стрелката. Какво може да е? 
  • 0
Само вселената и човешката глупост могат да бъдат безкрайни.  

#2 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5566 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 май 2010 - 14:46

Аз вече го минах тоя проблем :D

Елементарно е... ама като не знаеш е кофти..
В магажника.. сваляш лявата кора.. и има едно кабелче.. което ти е за маса... затягаш го.. и всичко е 6 :)

Иначе.. за да не се чудиш.. ако продължиш да караш така... ще станеш като свето музика от зад... като натиснеш спирачката.. ще свети мигача вместо стоп и тн :)
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#3 Kunev

Kunev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 428 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 250d 93`
    OM602.912

Публикувано 08 май 2010 - 18:23

Това болтче което по принцип се води групова точка за зануляване /обща точка маса/ го развъртях и прегледах, като проверих и кабелите да няма някой "закъсан". Там всичко е ОК. Досадното проблемче обаче си остана ...

Благодаря за бързия отговор .
  • 0

#4 Kunev

Kunev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 428 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 250d 93`
    OM602.912

Публикувано 31 май 2010 - 10:28

Вчера си почистих сондата и всичко си дойде на мястото.

Обаче като видях оная гняс се замисли сериозно за профилактика на резервоара и горивопроводите.

• 0

#5 Tihomir

Tihomir

Чирак

• Потребители на форума
  • 78 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    Mercedes ML 270 CDI 2002

Публикувано 27 октомври 2010 - 09:40

Обаче като видях оная гняс се замисли сериозно за профилактика на резервоара и горивопроводите.

Имаш Л.С. :flagMB new:
  • 0

#6 wanio

wanio

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 39 Мнения:
  • Град:пловдив
  • Автомобил:
    e200 1991g KLIMATRONIK

Публикувано 27 май 2011 - 21:00

Аз вече го минах тоя проблем :D

Елементарно е... ама като не знаеш е кофти..
В магажника.. сваляш лявата кора.. и има едно кабелче.. което ти е за маса... затягаш го.. и всичко е 6 :)

Иначе.. за да не се чудиш.. ако продължиш да караш така... ще станеш като свето музика от зад... като натиснеш спирачката.. ще свети мигача вместо стоп и тн :)

колега имаш бира от мен!!!
съвсем случайно се рових и попаднах на поста,този проблем го имах от две години насам, до преди две минути слезнах по чехли и затегнах тъпото болче и сега всичко е ОК.
БЛАГОДАРЯ
  • 0

#7 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 май 2011 - 22:16

Всички теми трябва да завършват по този начин. :beer:
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#8 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5566 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 28 май 2011 - 10:30

колега имаш бира от мен!!!
съвсем случайно се рових и попаднах на поста,този проблем го имах от две години насам, до преди две минути слезнах по чехли и затегнах тъпото болче и сега всичко е ОК.
БЛАГОДАРЯ

Радвам се , че си го оправил и че съм успял да помогна:)
Определено е малко , но страшно дразнещо.
Прав е бай Васил - всички теми да могат да завършват така :flagMB new:
  • 1
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#9 Dimitar Kalu

Dimitar Kalu

Прохождащ

• Нови потребители
  • 3 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes w124 230E 89'

Публикувано 21 октомври 2011 - 21:01

Колеги и аз го имам тоя досаден проблем само че при мене постоянно играе стрелката и никога не показва колко бензин има. Още утре ще пробвам да затегна масата. Ако не май ще трябва да вадя поплавака. Само че ако се наложи не знам какво точно трябва да му се почисти. Надявам се да помагате. :)
  • 0

#10 valyon

valyon

Чирак

• Потребители на форума
  • 151 Мнения:
  • Автомобил:
    Мерцедес бенц W124 АМГ 1992 4matic
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 декември 2011 - 23:36

Колеги и аз го имам тоя досаден проблем само че при мене постоянно играе стрелката и никога не показва колко бензин има. Още утре ще пробвам да затегна масата. Ако не май ще трябва да вадя поплавака. Само че ако се наложи не знам какво точно трябва да му се почисти. Надявам се да помагате. :)

Колега моля пиши какво се получи, че и при мен е същия проблем.
  • 0

#11 tonx

tonx

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 27 Мнения:
  • Град:Русе
  • Автомобил:
    E 200 Diesel (W124)

Публикувано 18 декември 2011 - 13:01

Може ли подробно описание на тази процедура, моля! И мойта стрелка си играе и не отчита вярно, когато горивото падне под половин резервоар. Когато е над половината няма проблеми. Колата е 124 2,0 дизел '94 седан.
  • 0

#12 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 декември 2011 - 13:30

Сваляш челната кора на багажника, горе в средата на резервора скиваш захват за голям ключ, откачаш буксата, отвиваш и изваждаш сондата, почистваш,преглеждаш плъзгача, преценяваш и затваряш.

Този пост е редактиран от бай Васил: 18 декември 2011 - 13:31

• 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#13 jordan_mb

jordan_mb

Чирак

• Потребители на форума
  • 103 Мнения:
  • Град:Враца
  • Автомобил:
    W124 250D 89g.
    W124 E250D 20V 95g.

Публикувано 16 януари 2012 - 00:57

Здр колеги като се извади сондата(алуминиевата тръбичка)и при мен от долу има някаква черна пластмаса и във средата на кръглата пластмасата има някаква пластмасова ос със резба и капната върху нея топче пластмаса като силикон топчето.И несам имал вазможност да видя този поплавак.Иначе и при мен е същата работа когато е пален няма проблем как мине полувината и се почва да тича стрелката.Моля за по подробно инфо или ако има снимки ще е най добре.Благодарско предварително а забравих колата е W124 250D. :)
  • 0

#14 HERMES

HERMES

Чирак

• Потребители на форума
  • 123 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 200CE; W140 S320

Публикувано 18 януари 2012 - 20:56

Хахаха. Какво съвпадение. И аз имах този проблем преди два месеца. Изведнъж стрелката полудя. В момента в който спирам и тя забива нос надолу. По принцип винаги зареждам до горе на бензиностанция и двата пъти, когато го направи беше когато зареждах на Лукойл. Просто така се наложи. Иначе зареждам само на Ромпетрол, Та при лукойлсото подобие на бензин стрелката полудява, а като заредя на ромпетрол - всичко е ОК :) Аз така си реших проблема. Хахаха. Може и да е съвпадение ама надали. Защото като заредя на лукойл колата харчи като смок - 17/100 градско, докато при ромпетрол всичко е в "нормите" - 14/100 градско. Все пак става дума за старо двигателче на купе 124-ка - 122 коня моноинжекция автомат. Но ако пак заиграе ще поровя в багажника за кабелчето :)
  • 0

#15 jordan_mb

jordan_mb

Чирак

• Потребители на форума
  • 103 Мнения:
  • Град:Враца
  • Автомобил:
    W124 250D 89g.
    W124 E250D 20V 95g.

Публикувано 18 януари 2012 - 21:11

Здр колега при мен проблема е ,че този поплавък е целия обвит във алуминии а не е като на други колеги със мрежа и аз незнам как да го отворя за да го изчистя.Иначе ти благодаря за коментара но не ми помага.Благодарско поздрави
  • 1

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни