Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

A140 '2000 Грешка P0500

• Please log in to reply
5 мнения по тази тема

#1 fallel

fallel

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 7 Мнения:
  • Автомобил:
    A140 2000

Публикувано 07 май 2010 - 00:31

Здравейте, от скоро ми светнаха лампичките на таблото ABS и ESP/BAS и скоростомера спира да работи. Тествах колата с ODB2 скенер и в паметта се е записала грешка P0500. Изчистих грешката. Като се запали колата на място всичко е ОК - нищо не свети. Като потегли - мине ли 20 km/ч пак светват и скоростомера спира да работи. Ако се движи без да се превишавт 20 km/ч няма проблеми. Погледнах в интернет и под грешка P0500 пише Vehicle Speed Sensor Malfunction. Сега въпроса ми е как да разбера кой от 4-те сензора не е в час и евентуално процедура по тестване?

Благодаря!
  • 0

#2 roshfor

roshfor

Чирак

• Потребители на форума
  • 124 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 07 май 2010 - 20:04

Колега според моите познания ти казва може би,че това е датчика който показва с каква скорост се движиш.Обикновено стои на скоростната кутия.Не мисля да е датчик на ABS.
  • 0

#3 fallel

fallel

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 7 Мнения:
  • Автомобил:
    A140 2000

Публикувано 08 май 2010 - 09:43

Колега според моите познания ти казва може би,че това е датчика който показва с каква скорост се движиш.Обикновено стои на скоростната кутия.Не мисля да е датчик на ABS.

Благодаря колега! Аз все си мислех, че в A класата скоростта се определя от 4-те датчици в колелата и от там се взима и информация за работата на системите ABS, ASR, а при ESP освен от колелата се вземи информация и от сензора на волана.
  • 0

#4 fallel

fallel

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 7 Мнения:
  • Автомобил:
    A140 2000

Публикувано 08 май 2010 - 15:19

така.. проверих по скоростната кутия - там няма сензор за скоростта. Остава си въпрос как да проверя кой/и от 4 сензора в колелата е дефектен...?
  • 0

#5 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1699 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Интернет Мерцедес и всичко останало
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Публикувано 08 май 2010 - 17:46

закачи я на стардиагноза и ще ти каже
точно кой е сензора и даже ще ти покаже къде се намира
  • 0

#6 Ева

Ева

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 16 Мнения:
  • Автомобил:
    A-170 CDI

Публикувано 10 май 2010 - 09:02

Може да ти прозвучи некомпетентно, от жена мнение, но и на мен не ми работи скоростомера, защото съм махнала компютъра на ABS и от там ми светят въпросните икони, и не работи скоростомера.
Виж провери да не се прецакал този компютър на ABS ??? Той седи отпред - една малка метална кутия е!
Поздрави
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни