Акт без взимане на талон
Започната от Ивон, 22 апр 2010 - 16:42:22
16 мнения по тази тема
Публикувано 22 април 2010 - 16:42
Имам следният въпрос - какво става, ако ти напишат акт за превишена скорост с 23км/ч, НО не ти вземат талона? Могат ли след това да издадат наказателно постановления, да ти вземат точки и да ти наложат глоба?
Публикувано 22 април 2010 - 17:17
Талона ти се изземва като доказателство ако по някаква причина не си го дадеш не ти отпада отговорността за акта,а друг въпрос е че в този случаи ти описват данните от л.карта като доказателство и полицая ти е спестил неудобството да караш един месец без контролен талон,което обаче не те освобождава от отговорност да си получиш наказателнто постановление и да си го заплатишИмам следният въпрос - какво става, ако ти напишат акт за превишена скорост с 23км/ч, НО не ти вземат талона? Могат ли след това да издадат наказателно постановления, да ти вземат точки и да ти наложат глоба?
Публикувано 22 април 2010 - 17:30
Да, точно така стана - не ми взеха талона, за да ми спестят разкарването до КАТ, а ми описаха само данните от личната карта. Значи остава глобата. Благодаря!
Публикувано 22 април 2010 - 17:52
Гледаи след месец да минеш през кат да си вземеш наказателното постановление и се запиши на възстановяване на точкиДа, точно така стана - не ми взеха талона, за да ми спестят разкарването до КАТ, а ми описаха само данните от личната карта. Значи остава глобата. Благодаря!
Публикувано 22 април 2010 - 19:08
А няма ли някакъв друг начин да проверя дали е излезнало наказателното постановление? По телефон примерно, онлайн не смея и да мечтая ? Защото съм бременна в 9 месец и след един месец ще ми бъде невъзможно. А възстановяването на точките - до момента имах пълен брой точки, не са ме спирали, нямам никакви други нарушения. Доколкото знам, ако не направя нарушения в следващите 2 год. всички точки пак ще ми се възстановят. А за възстановяване на точки се записва човек, ако е останал съвсем без точки. Греши ли или..? Не са ме спирали до сега и не съм имала взимане-даване с КАТ и по тази причина въобще не съм на ясно.
Публикувано 22 април 2010 - 19:51
По телефонът справка - забрави! Опитвал съм, многократно... без резултат.... Отговорът е: -по телефон, справки не правим ...
Оналайн хи хи, сама си си отговорила можем само да си мечтаем за такава "екстра"
Да не ти пука, и да закъснееш, имаш си талон, не се притеснявай
а за точките си права, не ти трябва никакво възстановяване!
успех
pp Стискаме палци за раждането, да мине всичко без проблемно :* да се похвалиш с новия фен на марката и да му направиш акаунт от сега
Поздрави мамче :*
Оналайн хи хи, сама си си отговорила можем само да си мечтаем за такава "екстра"
Да не ти пука, и да закъснееш, имаш си талон, не се притеснявай
а за точките си права, не ти трябва никакво възстановяване!
успех
pp Стискаме палци за раждането, да мине всичко без проблемно :* да се похвалиш с новия фен на марката и да му направиш акаунт от сега
Поздрави мамче :*
Ignore list: fiveq, Наско, krasch
Публикувано 22 април 2010 - 19:52
Доколкото знам, ако не направя нарушения в следващите 2 год. всички точки пак ще ми се възстановят.
Има една малка подробност: двете години се броят не от момента, т.е. датата на извършване на нарушението, а от датата на влизане в сила на наказателното постановление. Пример: На 01.01.2010 г. те е снимала камера, че си карала с превишена скорост. След един месец те викат в КАТ и ти връчват АКТ. След известно време те мотаят, удължават ти няколко пъти срока на акта и накрая ти връчват НП, издадено да кажем 20.04.2010 г., но връчено когато си отишла в КАТ, например 01.05.2010 г. Ако не го обжалваш в 7-дневен срок от връчването, то ще влезне в сила след изтичане срока на обжалване, да кажем на 09.05.2010 г. От тазидата почваш да броиш 2 години без нарушение, за да ти възстановят именно тези отнети точки. Ако обаче обжалваш, ще има дело в Районеин съд, което не се знае кога ще приключи и ако загубиш и обжалваш решението на Районният съд пред съответния Административен съд, там също ще се образува дело, което може да се точи не знам до кога. Да кажем 2 г. никак не е изключено. Е, може и за по месец и д двете съдилища, ама ако иде реч за софийските, забрави. И ако загубиш и на двете места и НП влезне в сила чак след две години гледане на дела, от тогава ще следва да чакаш още 2 г. за да си възстановиш точките.
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!
Публикувано 22 април 2010 - 20:24
Малко от мухата слон стана, момичето си има точки, това, че ще и вземат 2-3 е голяма работа....
Няма никакво значение кога се връщат, тя едва ли ще прави толкова нарушения, че да я интересува точно това!
Няма никакво значение кога се връщат, тя едва ли ще прави толкова нарушения, че да я интересува точно това!
Ignore list: fiveq, Наско, krasch
Публикувано 22 април 2010 - 21:54
Hooligan - Благодаря за пожеланията, а малкият беб си е фен на марката още преди да се е родил...
Dydo - Вече ми стана ясно от кога ще започнат да текат 2-те години.
Dydo - Вече ми стана ясно от кога ще започнат да текат 2-те години.
Публикувано 22 април 2010 - 21:57
Хулигана е прав, щом талончето си е в теб не им се коси на КАТ. Имаш по-важна работа, в която ти пожелавам успех и очаквам снимки на малкия/та шофьор/ка. Наказателното постановление също има давност, ако не ти се връчи в оределен срок, който в момента не мога да ти кажа колко е, то НП става невалидно и минаваш метър. Ще проверя колко е срока на валидност на НП и ще пиша пак.
Отново искам да пожелая безпроблемна поява на малък/ка шофьор/ка и очакваме щастливите родители на някоя от сбирките на клуба.
Отново искам да пожелая безпроблемна поява на малък/ка шофьор/ка и очакваме щастливите родители на някоя от сбирките на клуба.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 22 април 2010 - 22:16
Леко раждане и от мен!
Публикувано 22 април 2010 - 22:40
Абе... гледай си детенцето, бъди жива и здрава и не им обръщай никакво внимание на КАТ.
Никакъв акт не могат да ти напишат без талона... вервай ми
Никакъв акт не могат да ти напишат без талона... вервай ми
Публикувано 22 април 2010 - 22:50
Аз като се сетя последния месец на що жълти светлини навлезнах, нищо чудно да ме викнат и да ми връчат няколко акта и направо книжката да ми вземат, знае ли човек. Още отдавна съм минавал така в последния момент, когато няма начин и не са ме наказвали досега, въпреки камерите, които със сигурност са засичали това преминаване на жълрто, ама Божа работа.
А на тоя шибан светофар на бул. Левски движейки се по Дондуков по посока моста Чавдар в диапазона 17.30-18.00 ч., сигурно за един ден поне няколко стотин коли навлизат на зелено, а излизат на червено.
А на тоя шибан светофар на бул. Левски движейки се по Дондуков по посока моста Чавдар в диапазона 17.30-18.00 ч., сигурно за един ден поне няколко стотин коли навлизат на зелено, а излизат на червено.
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!
Публикувано 23 април 2010 - 11:56
Колежке,без да го приемаш като нападка,но 23км отгоре не са малко,всякакви кретени ни дебнат по улицата,та по-внимателската с газта
И да допълня,че искрено се радвам за предстоящото събитие,хубаво е когато се раждат деца в наЩа изстрадала държавица. Поздравявам те за куража
И да допълня,че искрено се радвам за предстоящото събитие,хубаво е когато се раждат деца в наЩа изстрадала държавица. Поздравявам те за куража
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 25 април 2010 - 09:51
Аз като се сетя последния месец на що жълти светлини навлезнах, нищо чудно да ме викнат и да ми връчат няколко акта и направо книжката да ми вземат, знае ли човек. Още отдавна съм минавал така в последния момент, когато няма начин и не са ме наказвали досега, въпреки камерите, които със сигурност са засичали това преминаване на жълрто, ама Божа работа.
Колега имаш право с тези времена, трябва да караш форума 1, за да успееш да спреш или да хванеш жълтата вълна, не оранжевата, а жълтата. Доста по-кратки са от колко в немско. Поне на доста светофари има броячи та от тях човек може да се ориентира, дали да си трови нервите ( с биене на спирачки и евентуален сблъсък с колегата отзад дето не спазва дистанция, или с контролните органи)!
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!
" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"
" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни