Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Челно стъкло ! ! !

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 vaakata

vaakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Posts:
  • Град:Русе
  • Автомобил:
    C250TD , 1996 година(продаден),
    Е350 (W211) - facelift 2006.

Posted 22 March 2010 - 16:29

Здравейте, предстои ми смяна на челното стъкло, тааа да попитам за съвет.
Предлагатм ми два варианта:
- Стъкло на SPLINTEX(немско) или PILKINGOTN(ирландско) на цена от 240 лева с монтажа.
- стъкло не европейско марка неизвестна за 100 лева по малко като отново е включен монтаж.
И при двата варианта нема UV защита понеже ако има такава цената става доста солена, не зная точно колко но, като ме ориентираха че може и да наближи 1000 кинти просто се отказах да се интересувам от тях и без друго съм отънял финансово. Смяната я права поради факта че моето първо е много надрано от предния собственик цялото по траектроията на движение на чистачката е на едни полукръгове. И има множество очуквания се едно е минало през пясъкоструйка(явно е карана доста по магистрали в италия) ииииииии тука преди 2-3 месеца един тир ми метна камъче и ми направи яка звезда с разклоняващи се пукнатини точно в долния ляв ъгъл където стои гражданската и вече ми се иска да го сменя. Може и да си имам прооблеми с органите на реда заради това нещо до колкото ми е известно. Та се замислям дали да дам 240 кинта за по скъпо уж европейско или за 140 да си взема това другото. Питах човека, който ми е и личен познат да не би това от 140 лева да се драска лесно от чистачката да не стане на деруги за 0 време но той изрично ме увери, че няма такава опасност, стъклото си е стъкло немало как да е меко и да се дере особено от чистачка. Също ме увери че нема да се размазва образа по стъклото в симъл.. нали знаете когато едно стъкло не е добре направено като бирената бутилка примерно или ефитни чаши разни как като гледате през нея или въртите чашата докато гледате през нея как се променя изображението понеже явно стъклото не е с еднаква дебелина или плътност и пречупва образа особено. Тааа споделете опит който е имал такъв, как да постъпя според вас. :unsure: Останах с впечатление, че при условие, че и двете са със зелена тонировка и нямат UV защита ииииииии нема смиъл да давам 240 кинта само защото онова е немско (уж) или ирландско (уж) . Тези PILKINGTON съм ги виждал на служебния ни FORD TRANZIT 2002 година, както и на нови BMW оримерно последната 3-ка Е90 е с такива, е най-вероятно са от-по скъпите които имат UV филтър и място за сензори за дъжд и прочи но все пак. Дйате мнения по въпроса ако знаете нещо.
Благодаря ви предварително !
  • 0

#2 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5,571 Posts:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex

User's Awards

3
24
15
3
Garage View Garage

Posted 22 March 2010 - 17:24

Бате.. какви 1000 лв за джам ги гони тия ?!?!? :kill_myself:
Да е различно да е различно.. колко да е различно от това на 124 примерно...

Тука .. питай Павката (Алипи) ... той даде 320 или и 40 лв.. за стъкло с лентата с всичко.... а на 124 даже.. май е и по-широко..
За тия пари.. вземи се дигни до Софето.. с монтажа.. с пътя... и с всичко.. пак ще ти е по-ефтино .

Предполагам имаш застраховка.. кажи им на тия да ти го платят по фактура :D
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#3 300SEL

300SEL

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 39 Posts:
  • Град:София

Posted 22 March 2010 - 19:26

Няма да имаш грижи и на тънката цена,единствено трябва да обърнеш внимание - при пряка слънчева светлина дали има концентрирани лъчи по таблото.Визирам под средата на стъклото където се оформя парабулата.
  • 0

#4 ico850

ico850

Чирак

• Потребители на форума
  • 164 Posts:
  • Град:Варна - Ивайловград

Posted 22 March 2010 - 22:55

Вземи си PILKINTON, че тия другите не са много сигурни и ма опасност да те боли главата след това или стъклото да стои на петна.
  • 0

#5 vaakata

vaakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Posts:
  • Автомобил:

Posted 23 March 2010 - 00:43

Бате.. какви 1000 лв за джам ги гони тия ?!?!? :kill_myself:
Да е различно да е различно.. колко да е различно от това на 124 примерно...

Тука .. питай Павката (Алипи) ... той даде 320 или и 40 лв.. за стъкло с лентата с всичко.... а на 124 даже.. май е и по-широко..
За тия пари.. вземи се дигни до Софето.. с монтажа.. с пътя... и с всичко.. пак ще ти е по-ефтино .

Предполагам имаш застраховка.. кажи им на тия да ти го платят по фактура :D

Братле за тея пари ставаше дума за UV-стъкла и май и със място за сензор, а хората не ги е еня колко е широко стъклото ами ги вълнува за кой модел е явно. Тааа за 240 кинта PILKINGTON ми предлагат, което би трябвало да е добро с оглед на факта че днеска загледах стъклата на С-класи от поколението на моята и установих че и те са с такива предни джамове и също така моя е сменян явно защото не e PILKINGOTN ! А от Русе до София 300 на отиване и 300 на връщане + 50 км градско начи прави 650км по 7/100 грубо=45 кила нафта което е около 90 лева, иииии не знам как в София бих намерил стъкло от тази марка на 150 лева за да съм поне на кантар :D. Да не вмъквам и други консумативи че тя колата освен нафта и други харчалъци си има ;) ! Беее малко кокошкарска работа за човек който кара мерцедес пък бил той и С-класа на 13 години но в момента обстоятелствата са такива и дай боже да се променят скоро но засега положението е такова, че всеки лев е от значение. Все пак кормилна щанга също чака на опашката а там нещата са сериозни! :icon_coolgrin:
  • 0

#6 Dicksun

Dicksun

Напреднал

• Потребители на форума
  • 320 Posts:
  • Интереси:Drifting
  • Автомобил:
    everyday car 124 230E '87 136hp
    drift car 190E '90 3.2 220hp 315NM
    ex 190 2.0 105hp
Garage View Garage

Posted 23 March 2010 - 00:59

Ванка, ако колата ти има каско какво толкова мислиш??Брата имаше на камиона 5-6 такива цънки и одрано и прозореца не приличаше на нищо, та хвана един камък и прас по джама, извади телефона, снима го и на другия ден вече беше с ново стъкло :)
Аз на белия съм с турски прозорец Capitalglass от 110 или 120 с монтажа и досега 3 години не се е надрал или напукал.Ако нямаш каско и с евтиния вариант може да минеш ;)
  • 0

signatureqps.jpg

#7 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3,768 Posts:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
Garage View Garage

Posted 23 March 2010 - 11:09

Аз само да вметна че и моята е с Пилкингтън и за 100 кинта да се наиграеш с някое турско или пък Китайско (щото повечето безименни са точно Китайски) няма смисъл, оке повече ако ти го платят застрахователите
  • 0

#8 StefanB

StefanB

Напреднал

• Потребители на форума
  • 350 Posts:
  • Автомобил:
    W203 C220CDI
    10.2001/143 ph
    A/T 722.6

Posted 23 March 2010 - 23:03

Моята също е с Пилкингтън, на тая за части е Сен Гобен...
Много внимавай как ще залепят пластмасовата основа за стъклото в долната част. На моето си оставиха ръцете в Кобра, в средата се разлепи и сега смятам да ходя да го пълнят, че ако мине вода отива върху механизма на чистачките, събира се в основата и ако прелее е или в купето или върху компа, не ми се мисли. Ето това са рисковете да го сменяш не в оторизирания сервиз, а че се драскало - много важно, с тия строежи мръсотия, кал, пясък и камиони, хвърлящи цели павета по пътя - желязо да е, ще се издраска.... А Бенца е нисък, за нашите пътища вече само джипка, по-здрава и нависоко.....
  • 0

#9 vaakata

vaakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Posts:
  • Автомобил:

Posted 24 March 2010 - 20:12

Моята също е с Пилкингтън, на тая за части е Сен Гобен...
Много внимавай как ще залепят пластмасовата основа за стъклото в долната част. На моето си оставиха ръцете в Кобра, в средата се разлепи и сега смятам да ходя да го пълнят, че ако мине вода отива върху механизма на чистачките, събира се в основата и ако прелее е или в купето или върху компа, не ми се мисли. Ето това са рисковете да го сменяш не в оторизирания сервиз, а че се драскало - много важно, с тия строежи мръсотия, кал, пясък и камиони, хвърлящи цели павета по пътя - желязо да е, ще се издраска.... А Бенца е нисък, за нашите пътища вече само джипка, по-здрава и нависоко.....

Ааа тея момчета, които ще ми я правят са ми сваляли преди предното стъкло на служебната Корола (94 годинае королата) понеже малко изкърпвахме около стъклото и го махаха и после след като бояджията си свърши работаата извиках въпросните момчета отново за да ми го монтират и ми го поставиха добре и досега нема течове да чукна на дърво. Ми аз си мисля да слагам по-евтиното, че току виж пак некой ми метне камък и пак го спука и ще ме е яд после, то и сегашното като гледам е некфо незнайно и явно е сменяно преди иииии като изключим че е мега надрано и очаткано като през пясъкоструйка реално нямам оплакване а относно UV филтър имам такива слънчеви очила :icon_coolgrin: ! Благодаря за съдействието колеги, като го сменя ще изразя впечатления но сега ми излязоха други разходи и ще отложа с месец, два интервенцията (пуста криза мамка му) но сложа ли ново обезателно ще кажа как е. Не че повечето от колегите биха си сложили такова евтино стъкло но все пак ще споделя нали за това е форума.
  • 0

#10 ico850

ico850

Чирак

• Потребители на форума
  • 164 Posts:
  • Град:Варна - Ивайловград

Posted 24 March 2010 - 21:04

А за секънд хенд не си ли се замислял - поне ще знаеш че е оргиналдъ!!!
  • 0

#11 StefanB

StefanB

Напреднал

• Потребители на форума
  • 350 Posts:
  • Автомобил:
    W203 C220CDI
    10.2001/143 ph
    A/T 722.6

Posted 25 March 2010 - 23:07

Да беше задно - имам Пилкингтън, тонирано, оригинално, заедно с нагревателите и антената го давам за 200 кинта, с уплътнението го свалих дори, но предното е за боклука....
  • 0

#12 Liusi Purata

Liusi Purata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 289 Posts:
  • Интереси:Off Road
    риболов
    ретро автомобили
  • Автомобил:
    W126 - 260 SE, 1987
    Polaris 800 EFI, 2007
    Lada Niva 1600

Posted 26 March 2010 - 09:37

В сервиза за товарни автомобили, където работя, доставчик ми е фирма Сим Пет Сим, вносителя на Пилкингтон.
Гаранция за качество, така че не се замисляй.
Сплинтекс също са добри.
Тези от 100лв са китайки и за коли и за камиони.
Имам случаи, да идват клиенти и да искат да им сменим китайките с Пилкингтон, щото вечерно време не виждат, изкривяват образи и ги болят очите при продължително каране.
Тия китайките, ги слагат, защото Кобра е дала супер ниски цени за стъкла на Застрахователите и Застрахователите пращат хората там, обаче какво да ти кажа, щом челно стъкло за камион е 100лв тук в БГ, какво плащаш: транспорт от Китай, качество, материала стъкло, какво?
Моя съвет е: ако имаш застраховка, искай възлагателно писмо за хубаво стъкло, но не за Кобра.
Знам, че разликата в цената е съществена, но не си прави компромис със сигурността ти.
Поздрави.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users